Přestanete jíst hovězí maso? Hlasujte v anketě |
Neuspokojuje ho ani, že krmí skot vlastním vypěstovaným krmivem. "Ta kráva, co měla BSE, také nežrala masokostní moučku. Vadí mi, že se případ od začátku tak medializuje. Lidé jsou zfanatizovaní," kritizuje farmář Teper.
Méně obav už mají lidé, kteří chovají jen pár kusů skotu. Horal Miroslav Surovec je však už od loňska opatrný. "Přestal jsem vloni dávat krávě Elís kupované vitamíny. Krmím ji a tele pouze vlastním senem a trávou a dovezené zrní vařím, abych zničil zárodky plísní."
I přes všeobecnou paniku z nemoci šílených krav si farmář Jan Hořák z Janovic myslí, že se lidé nemají proč obávat zejména ekologicky chovaného masa. "Lidé u nás ještě neumí hovězí vůbec jíst. Taková stará kráva, jako byla ta z Jihlavy, vůbec nepatří na stůl, ale semlít. V obchodech by měly být u masa cedulky, jestli je to maso z býka nebo z krávy, a jak je stará. To neexistuje, rozčiluje se farmář.