Ladislav Verecký má možná důvod obávat se o své zdraví. Bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek se na svém blogu na iDNES.cz shání po kontaktu na něj. "Docela rád bych si s ním popovídal na téma serióznost, pokud ví, co to je," píše Macek.
Důvod? Oba muži mají zásadní rozpor o servírování tlačenky, tedy malých kousků vepřového masa, naložených v rosolu z rozvařených vazivových tkání. Spor se rozhořel na stránkách Kavárny sobotního vydání MF DNES a včera přenesl na portál iDNES.cz. - čtěte Něco o českém kulinárním snobismu aneb kdo je tady vlastně blbec
Macek, podle Vereckého samozvaný znalec kulinářství, v jednom z vydání časopisu Reflex čtenářům doporučil, aby vyzkoušeli jeho oblíbený recept. Namísto klasického octa s cibulí vybízí k použití balsamikového s lahůdkovou cibulkou šalotkou. A bez obav ji prý můžete podávat na nezdobeném porcelánu.
Macek je kulinární snob, tvrdí redaktor
"Ty kráso, to jsem ještě nežral. A doufám, že ani nebudu muset," glosuje Verecký Mackovu radu, když parafrázuje trafikanta, u nějž si redaktor každé ráno kupuje noviny.
Verecký soudí, že se Macek tímto článkem zařadil mezi moderního kulinárního snoba, kterými se to podle něj v českých médiích poslední dobou jenom hemží.
"Co na tom, že existuje řada pokrmů, do nichž se olivový olej vysloveně nehodí, neboť ruší tradiční harmonii svou výraznou chutí a vůní," ptá se ve víkendovém zamyšlení ´Něco o českém kulinárním snobismu aneb kdo je tady vlastně blbec´.
Miroslav Macek známý tím, že nemá k ráně daleko, si to nenechal líbit. - čtěte Macek napadl ministra Ratha na setkání se zubaři
"Paměť mám stále dobrou a navíc velmi dobře vím, že nic takového jsem nikdy nenapsal, neboť napsat nemohl," brání se v reakci nazvané ´O tlačence s cibulí, octem a pepřem, panu Vereckém a solidnosti´.
Z textu podle něj vyplývá, že v žádném případě netvrdil, že tlačenku je možné servírovat pouze podle jeho receptu, pouze čtenářům Reflexu nabízel další možnost, jak si na vepřovém v rosolu pochutnat.