Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

LETNÍ JÍZDA: Nejsou uši jako uši. Ale které jsou ty pravé Štramberské?

Na štramberské uši narazíte ve stejnojmenné obci na každém rohu. Vlastně nemáte šanci, že byste jim unikli. A z nabídky vám po jednom dni polezou uši doslova ušima. Klasické, lité, ochucené, se šlehačkou, se zmrzlinou. Které jsou však ty nejlepší?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J15i51ř57í 23B97o56č40e82k 6739104135146

recepturu nesebrali, já si je peču doma taky podle zaručeně pravé receptury a jdou na dračku, vysloveně.

0/0
4.8.2015 21:30

T64o65m17á28š 59K65u95c97h71a27ř 3617281688681

A já se tak těšil na obvyklé fotoprostěradlo..:-(

Tak snad příště. ;-)

0/0
2.8.2015 11:15

R43a53d34i59m 34P41o73l39á81š21e85k 9296483619209

JJ, pochoutka, která se dříve pekla širokodaleko v kraji si Štramberáci díky osvícené pomoci EU a jejímu systému regionálních značek zabrali pouze pro sebe.

Tak by Štramberáci neměli být při tom pečení štramberských uší moc hluční, nebo se někdo kolem Štramberka naštve a vytvoří něco v podobném smyslu, pouze s úplně jiným názvem a začne konkurovat.

0/0
2.8.2015 10:57

K67a34r23l80a 49N21o75v72á27k54o85v61á 4244362385777

Ony se široko daleko pečou stále, jen ty, které nejsou pečené ve Štramberku se nesmí nazývat štramberské, takže je koupíte většinou pod názvem perníkové uši. Což je podle mě zcela v pořádku, když se něco nazývá Štramberské, mělo by to pocházet ze Štramberka.

0/0
3.8.2015 12:54

J63i15t41k81a 70Č35e61r65n85á 2333906772459

Jeden ten balíček uší stojí na poutích 50,- Kč. Je jich tam docela málo.

0/0
2.8.2015 10:14

E47l79i76š58k20a 17K93u93č55e87r80o31v77á 7619412783553

recept na "uši" že "nedám"? ;-D stačí do vyhledavače napsat "štramberské uši, recept. 

Utřeme 20 dkg cukru se 3 celými vejci, pak vešleháme 10 dkg roztopeného medu a nakonec přidáme 50 dkg hladké mouky a koření: lžičku badyánu a 1 lžičku skořice, citronovou kůru a půl lžičky anýzu. Vypracované těsto necháme přes noc odpočinout. Druhý den vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Horké stáčíme buď do plechové formy ucha nebo sklenic.

Ale že by to byla nějaká "mňamka"...

+5/0
2.8.2015 7:22

K22a24r55l81a 17N65o43v30á37k95o97v61á 4244632875837

Nějaký divný recept. Určitě tam patří kypřidlo (nejlépe soda) a i tphp koření se tam dává víc - hřebíček, nové koření.

0/0
3.8.2015 13:00





Najdete na iDNES.cz