Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

LETNÍ JÍZDA: Nejsou uši jako uši. Ale které jsou ty pravé Štramberské?

Na štramberské uši narazíte ve stejnojmenné obci na každém rohu. Vlastně nemáte šanci, že byste jim unikli. A z nabídky vám po jednom dni polezou uši doslova ušima. Klasické, lité, ochucené, se šlehačkou, se zmrzlinou. Které jsou však ty nejlepší?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J33i62ř60í 21B40o46č31e30k 6409544815136

recepturu nesebrali, já si je peču doma taky podle zaručeně pravé receptury a jdou na dračku, vysloveně.

0/0
4.8.2015 21:30

T44o39m85á10š 79K63u78c20h39a65ř 3297321648281

A já se tak těšil na obvyklé fotoprostěradlo..:-(

Tak snad příště. ;-)

0/0
2.8.2015 11:15

R35a71d41i60m 88P16o95l19á76š27e56k 9876123219129

JJ, pochoutka, která se dříve pekla širokodaleko v kraji si Štramberáci díky osvícené pomoci EU a jejímu systému regionálních značek zabrali pouze pro sebe.

Tak by Štramberáci neměli být při tom pečení štramberských uší moc hluční, nebo se někdo kolem Štramberka naštve a vytvoří něco v podobném smyslu, pouze s úplně jiným názvem a začne konkurovat.

0/0
2.8.2015 10:57

K12a32r27l58a 45N26o32v22á42k90o54v83á 4224452935957

Ony se široko daleko pečou stále, jen ty, které nejsou pečené ve Štramberku se nesmí nazývat štramberské, takže je koupíte většinou pod názvem perníkové uši. Což je podle mě zcela v pořádku, když se něco nazývá Štramberské, mělo by to pocházet ze Štramberka.

0/0
3.8.2015 12:54

J40i88t74k28a 94Č58e97r92n91á 2953476302199

Jeden ten balíček uší stojí na poutích 50,- Kč. Je jich tam docela málo.

0/0
2.8.2015 10:14

E82l33i74š76k98a 37K63u96č14e16r81o19v49á 7299272973603

recept na "uši" že "nedám"? ;-D stačí do vyhledavače napsat "štramberské uši, recept. 

Utřeme 20 dkg cukru se 3 celými vejci, pak vešleháme 10 dkg roztopeného medu a nakonec přidáme 50 dkg hladké mouky a koření: lžičku badyánu a 1 lžičku skořice, citronovou kůru a půl lžičky anýzu. Vypracované těsto necháme přes noc odpočinout. Druhý den vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Horké stáčíme buď do plechové formy ucha nebo sklenic.

Ale že by to byla nějaká "mňamka"...

+5/0
2.8.2015 7:22

K22a95r41l33a 59N56o23v45á82k16o73v29á 4644532295837

Nějaký divný recept. Určitě tam patří kypřidlo (nejlépe soda) a i tphp koření se tam dává víc - hřebíček, nové koření.

0/0
3.8.2015 13:00





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.