Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

LETNÍ JÍZDA: Nejsou uši jako uši. Ale které jsou ty pravé Štramberské?

Na štramberské uši narazíte ve stejnojmenné obci na každém rohu. Vlastně nemáte šanci, že byste jim unikli. A z nabídky vám po jednom dni polezou uši doslova ušima. Klasické, lité, ochucené, se šlehačkou, se zmrzlinou. Které jsou však ty nejlepší?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J98i48ř87í 74B58o25č83e90k 6859294165906

recepturu nesebrali, já si je peču doma taky podle zaručeně pravé receptury a jdou na dračku, vysloveně.

0/0
4.8.2015 21:30

T90o94m52á68š 22K75u21c36h71a62ř 3567621218801

A já se tak těšil na obvyklé fotoprostěradlo..:-(

Tak snad příště. ;-)

0/0
2.8.2015 11:15

R86a24d49i93m 61P65o47l78á28š31e71k 9676693639139

JJ, pochoutka, která se dříve pekla širokodaleko v kraji si Štramberáci díky osvícené pomoci EU a jejímu systému regionálních značek zabrali pouze pro sebe.

Tak by Štramberáci neměli být při tom pečení štramberských uší moc hluční, nebo se někdo kolem Štramberka naštve a vytvoří něco v podobném smyslu, pouze s úplně jiným názvem a začne konkurovat.

0/0
2.8.2015 10:57

K94a17r88l15a 37N72o41v31á62k14o89v95á 4734872365857

Ony se široko daleko pečou stále, jen ty, které nejsou pečené ve Štramberku se nesmí nazývat štramberské, takže je koupíte většinou pod názvem perníkové uši. Což je podle mě zcela v pořádku, když se něco nazývá Štramberské, mělo by to pocházet ze Štramberka.

0/0
3.8.2015 12:54

J41i21t46k43a 95Č75e45r35n54á 2343536262339

Jeden ten balíček uší stojí na poutích 50,- Kč. Je jich tam docela málo.

0/0
2.8.2015 10:14

E46l50i17š50k71a 68K67u49č73e15r53o24v82á 7279402563753

recept na "uši" že "nedám"? ;-D stačí do vyhledavače napsat "štramberské uši, recept. 

Utřeme 20 dkg cukru se 3 celými vejci, pak vešleháme 10 dkg roztopeného medu a nakonec přidáme 50 dkg hladké mouky a koření: lžičku badyánu a 1 lžičku skořice, citronovou kůru a půl lžičky anýzu. Vypracované těsto necháme přes noc odpočinout. Druhý den vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Horké stáčíme buď do plechové formy ucha nebo sklenic.

Ale že by to byla nějaká "mňamka"...

+5/0
2.8.2015 7:22

K51a15r39l94a 84N36o57v26á69k97o40v52á 4794822485877

Nějaký divný recept. Určitě tam patří kypřidlo (nejlépe soda) a i tphp koření se tam dává víc - hřebíček, nové koření.

0/0
3.8.2015 13:00





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.