Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

LETNÍ JÍZDA: Nejsou uši jako uši. Ale které jsou ty pravé Štramberské?

Na štramberské uši narazíte ve stejnojmenné obci na každém rohu. Vlastně nemáte šanci, že byste jim unikli. A z nabídky vám po jednom dni polezou uši doslova ušima. Klasické, lité, ochucené, se šlehačkou, se zmrzlinou. Které jsou však ty nejlepší?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J31i77ř79í 77B44o93č69e14k 6849634895166

recepturu nesebrali, já si je peču doma taky podle zaručeně pravé receptury a jdou na dračku, vysloveně.

0/0
4.8.2015 21:30

T51o72m71á37š 68K68u54c77h33a19ř 3167381268411

A já se tak těšil na obvyklé fotoprostěradlo..:-(

Tak snad příště. ;-)

0/0
2.8.2015 11:15

R93a73d19i36m 86P77o98l24á14š33e27k 9126543519459

JJ, pochoutka, která se dříve pekla širokodaleko v kraji si Štramberáci díky osvícené pomoci EU a jejímu systému regionálních značek zabrali pouze pro sebe.

Tak by Štramberáci neměli být při tom pečení štramberských uší moc hluční, nebo se někdo kolem Štramberka naštve a vytvoří něco v podobném smyslu, pouze s úplně jiným názvem a začne konkurovat.

0/0
2.8.2015 10:57

K84a93r24l80a 66N94o84v10á58k58o57v72á 4794322215707

Ony se široko daleko pečou stále, jen ty, které nejsou pečené ve Štramberku se nesmí nazývat štramberské, takže je koupíte většinou pod názvem perníkové uši. Což je podle mě zcela v pořádku, když se něco nazývá Štramberské, mělo by to pocházet ze Štramberka.

0/0
3.8.2015 12:54

J10i95t94k57a 75Č22e16r36n68á 2473206652249

Jeden ten balíček uší stojí na poutích 50,- Kč. Je jich tam docela málo.

0/0
2.8.2015 10:14

E12l41i47š25k90a 57K58u45č18e72r59o77v39á 1156298907919

recept na "uši" že "nedám"? ;-D stačí do vyhledavače napsat "štramberské uši, recept. 

Utřeme 20 dkg cukru se 3 celými vejci, pak vešleháme 10 dkg roztopeného medu a nakonec přidáme 50 dkg hladké mouky a koření: lžičku badyánu a 1 lžičku skořice, citronovou kůru a půl lžičky anýzu. Vypracované těsto necháme přes noc odpočinout. Druhý den vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Horké stáčíme buď do plechové formy ucha nebo sklenic.

Ale že by to byla nějaká "mňamka"...

+5/0
2.8.2015 7:22

K61a75r50l51a 51N49o89v45á48k68o60v68á 4254612485917

Nějaký divný recept. Určitě tam patří kypřidlo (nejlépe soda) a i tphp koření se tam dává víc - hřebíček, nové koření.

0/0
3.8.2015 13:00





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.