Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Zázvor

Nejprodávanější produkt Volkswagenu? Párek

Párky Volkswagen z německého Wolfsburgu
18. května 2018

Volkswagen vyrábí ve své továrně ve Wolfsburgu kromě aut i uzeniny. Naprosto fantastické uzeniny,...

Speciální velikonoční piva dodávala sílu, při půstu nahrazovala maso

Tradice velikonočních piv je stará stovky let.
27. března 2018

Některá zelená velikonoční piva mohou být laciným marketingovým tahákem, který štamgasty láká uměle...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

Polévka z batátů a hrušek
10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

Extrémní gastronomie: na čatní z ohnivých mravenců nezapomenete

A to jsou oni. Místní jim říkají bemta a právě oni jsou základem čaprahu.
4. března 2018

Extrémní pálivost indických čili papriček, pikantní zázvor a koření. A pořádná porce agresivních...

VIDEO: Kiwi, kokos i kmín. Fajnšmekři v Havlovicích koštovali pálenky

Znalci koštovali v Havlovicích na Trutnovsku pálenky. Došlo i na netradiční z...
25. února 2018

Destiláty z jahod, zázvoru, obilí, kiwi nebo brusinek. I takové pálenky ochutnávali vedle...

30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Plastika může pomoci, ale pozor na přibírání

Ilustrační snímek
3. února 2018

Už je tu 27. den vašeho snažení a tentokrát probereme téma, které má jak své příznivce, tak...

Na pražské Letné si užili pravou zabijačku, jitrnice i jelita. V muzeu

Tomáš Hudera boural vepře na akci Letenské prase.
29. ledna 2018

V sobotu 27. ledna v Národním zemědělském muzeu proběhla tradiční zabijačka Letenské prase. Muzeum...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

Thajská polévka Tom Yum
20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Zázračné koření: těchto pět ingrediencí vám pomůže zhubnout

15. ledna 2018

Skořice, hřebíček, zázvor, černý kmín a kurkuma. Představujeme koření, která mají spoustu...

Pečené žirafy, rybí kečup, nadívaní plameňáci. Vítejte na hostině z roku 79

6. ledna 2018

Italské Pompeje, pohřbené roku 79 pod neprostupnou vrstvu popele, představují pro archeology zlatý...

Extrémně proti kocovině: syrové ovčí oko, sušený býčí penis, hovězí krev

31. prosince 2017

Zavináč a dršťková polévka zní jako docela konvenční zbraně proti kocovině. Syrové ovčí oko, sušený...

Lékař v Rozstřelu: Vakcínu proti chřipce z loňských virů nedoporučuji

aktualizováno  13. prosince 2017

Chřipku lze podle psychoimunoneurologa vyléčit za tři dny. "Stačí kombinovat lapacho, echinaceu,...

Aby nohy zůstaly v kondici. Prospěje jim pedikúra i hřejivé krémy

7. prosince 2017

Přestože v zimě chodidla a nohy spíše schováváme, naši péči si jednoznačně zaslouží. Hýčkejte je...

Buráky, mandarinky, čokoláda. Co podniknout s mikulášskou nadílkou?

5. prosince 2017

Nejen domácnosti s malými dětmi si potrpí na čertovsko-andělsko-mikulášské rituály. Někdy se ale...

Kulaté dobroty z celého světa. Od čínských knedlíčků po mexické kobližky

25. listopadu 2017

Ať už sladké, nebo slané, kuličky z pšeničného těsta jsou oblíbené všude na zeměkouli. Můžete je...

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

21. listopadu 2017

Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí...

Koření pro dokonalou postavu. Pomůže skořice i zázvor

1. listopadu 2017

Asi každý ví, že štíhlou postavu získá hlavně pravidelným cvičením a zdravou stravou. Pomoci vám...

Kvůli koření tekly potoky krve, vedly se o něj války a sekaly ruce

27. října 2017

Dává jídlu chuť i vůni a dělá z něj gastronomickou lahůdku. Naši předkové ho ale původně používali...

Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity

12. října 2017

Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé...

Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

5. října 2017

Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může...

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3. října 2017

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...

Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

25. září 2017

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze...

Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

7. září 2017

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá....

Regionální kuchyně? Klidně dělejte ve Zlíně humry, říká šéfkuchař

4. září 2017

Vepřová líčka na zázvoru, smažené dršťky v domácí bulce, šneky po burgundsku a řadu dalších dobrot...

Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

15. srpna 2017

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky...

Sedm potravin, které mohou hrát roli v prevenci rakoviny

11. srpna 2017

Je to tenký led, na který se vědci pouštějí neradi. Žádné jídlo samozřejmě nedokáže zcela předejít...

Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

5. srpna 2017

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se...

Lidé s hendikepem vaří sirupy. Vede meduňka s dobromyslí i zázvor

22. června 2017

Sociální podnik Pro-Charitu ukázal moderní výrobnu bylinných sirupů v Červeném Kostelci. Pustil se...

Veselý se léčí zázvorem a říká: Proč by průlom nemohl přijít v Paříži?

29. května 2017

Paříž (Od našeho zpravodaje) V areálu Rolanda Garrose vládlo dusno, jako by ve vzduchu visela bouřka. A na kurtech „zabouřilo“ i...

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23. května 2017

Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny...

Marmelády z Děčína oslovily Londýn. Tvůrkyně uspěla s grepem a rumem

21. dubna 2017

Štěpánka Holcmanová z Děčína dokáže uvařit kvalitní marmeládu nebo džem z jakéhokoli ovoce....

VIDEO: Francouzský umělec vyseděl v inkubátoru z plexiskla kuře

20. dubna 2017

První kuře se vylíhlo z vajíček, která se v rámci svého projektu rozhodl před třemi týdny vysedět...

Místo alkoholu přešli na „zelené matky“. Syroby teď nestíhají vyrábět

1. dubna 2017

Zatímco metanolová aféra v roce 2011 přinesla výrobcům alkoholických nápojů velké škody, některé...

V pražském bistru vaří kuchařky z ulice. Výdělek jim pomůže splácet dluhy

22. března 2017

Čočková polévka za 25 korun, špagety za 75 korun, mošty, zákusky i slané koláče - vše veganské....

Dršťky jsou lahůdka na celém světě. Se sýrem, zázvorem i telátky

21. února 2017

Legendární dršťková polévka podávaná snad ve všech nádražních restauracích Rakouska-Uherska sice...

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...

ROZSTŘEL: Ulízaný blonďák jsem nikdy nebyl, vzpomíná Jindra Hojer



Najdete na iDNES.cz