Test:

Výroková logika

Franta nehraje golf, Mirek nesbírá známy... Vyplňte si test, který ověří vaše logické myšlení

studentka
1.Přečtěte si pozorně zadání a odpovězte na 1. a 2. otázku:

Do finále soutěže maminek a dcer postoupily čtyři dvojice (vždy matka a dcera): paní Anna, paní Erika, paní Sylvie, paní Věra a slečny Barunka, Ivuška, Jituška a Martinka. Přitom: - paní Erika soutěž vyhrála, ale ne s Jituškou - Ivuška skončila hůře než paní Anna - paní Sylvie nesoutěžila s Barunkou, která skončila poslední Která z děvčátek v soutěži zvítězila?

2.Která z maminek skončila poslední?

3.Přečtěte si pozorně zadání a odpovězte na 3., 4. a 5. otázku:

Chlapci Mirek, Franta, Oldřich a Rudolf jsou sběratelé a sportovci. Jeden sbírá známky, jeden odznaky, jeden samolepky a jeden pivní tácky. Jeden chodí na veslování, jeden na fotbal, jeden na tenis a jeden na golf. - golfista není Mirek a nesbírá známky - Franta nehraje golf ani nevesluje - fotbalista sbírá odznaky - tenista Oldřich sbírá samolepky Kdo hraje golf?

4.Kdo sbírá známky?

5.Sběratel pivních tácků:

6.Přečtěte si pozorně zadání a odpovězte na 6., 7. a 8. otázku:

Na filmovém festivalu se na prvních čtyřech místech v hlavní soutěži seřadili filmy Nebe, Moře, Touha a Příběh. Jednalo se o český, španělský, italský a německý film. - italský film skončil až za německým - Touha skončila před českým filmem, ale za filmem Nebe - český film skončil poslední - Moře skončilo druhé - španělský film nebyl na prvních dvou místech Jak se jmenuje český film?

7.Který film vyhrál hlavní cenu?

8.Touha je film:

9.Přečtěte si pozorně zadání a odpovězte na 9. a 10. otázku:

Šest chlapců (Adam, Bohouš, Cyril, David, Evžen a Fanda) zvažovali, že by šli do kina. - Adam v žádném případě nepůjde, nepůjdou-li aspoň další dva kluci - Evžen půjde jen tehdy, půjdou-li všichni - Cyril jít nemůže, není mu dobře - Fanda nepůjde, půjde-li Bohouš nebo David - Nakonec šli do kina tři chlapci Kdo do kina určitě jde?

10.Která trojice nejde do kina?

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti