Archeolog podotkl, že dost lidí má dnes o pravěku mylnou představu. "Mnozí si myslí, že je to období, kdy se nějací hotentoti v kůžích mlátili kyji. Tady jim můžeme dokázat, že to byla společnost šikovných a inteligentních lidí, těsně spjatých s přírodou. Mnozí z nich nám byli velice podobní" podotkl Popelka.
Podle něj mají součastníci například určitě stejnou zálibu v jídlech. Jak tedy pravěcí lidé připravovali svou kaši, kterou mohou lidé v Archeoparku také ochutnat? "Hrubou mouku společně s dvěma hrstmi křížal přes noc namočili v přiměřeném množství vody. Druhý den polotovar půl hodiny vařili, aby zmizela moučná pachuť. Po odstavení z ohně kaši osladili medem a omastili sádlem," popisuje způsob přípravy kaše archeolog.
Akce potrvá v Troji až do neděle 25. června.