Řeznictví a uzenářství Dobřemysl začalo fungovat teprve loni v říjnu. I proto se zde při nedávném vyhodnocení soutěže velmi radovali. "Jsme rádi, že už za tak krátkou dobu obstály naše výrobky u poroty. Je to jako bychom vyhráli," řekl Václav Dobřemysl.
"Tahle soutěž je určitě dobrá možnost, jak lidem ukázat, že i v Karlovarském kraji vznikají kvalitní produkty a nemusí si pro ně jezdit jen do velkých obchoďáků," dodal řezník, který v uzenářství pracuje i se svým otcem.
Dobřemyslovi mají svou strategii: "Co vyrobíme, to si sami prodáme. Nemáme potřebu se někam tlačit. Razíme cestu - korunu si na vstupních surovinách připlatíme, ale výrobky budou z masa - a ne z jedů," prohlašuje Václav Dobřemysl starší.
V sokolovské výrobně používají otec a syn receptury z roku 1925 po předcích. Nejsou v nich drůbeží separáty nebo emulze z kůží, které masné výrobky podstatně zlevňují. "Lidi dnes slyší na ceny, proto obří firmy nejdou na kvalitu, ale na zisk," poznamenal Dobřemysl starší.