Dnes už Gastroden není tak jako tomu bylo dříve ani dnem závěrečných zkoušek pro studenty třetích a čtvrtých ročníků, přesto zůstal vyvrcholením jejich odborné práce. "Akce má svou velkou tradici a my už nemůžeme a ani nechcemes ní přestat. Dělá nám totiž velkou propagaci," řekla Tománková.
Areál školy byl po celý den přístupný nejen pozvaným hostům ze státní správy, samosprávy či ministerstva školství, ale i rodinným příslušníkům studentů a široké veřejnosti. Kromě barmanských soutěží byly k vidění nejrůznější cukrářské výrobky, výrobky studené kuchyně i slavnostní mísy, vše zhotovené studenty velkomeziříčské školy, ale i výrobky z partnerských škol, například ze sklářské školy ve Světlé nad Sázavou. Ochutnat bylo možné i pokrmy italské kuchyně. Těmi se prezentovali zástupci obchodní komory z italského San Benedetta del Tronta, v čele s prezidentem Ivo Giudiccinim, se kterou velkomeziříčská škola spolupracuje již deset let.
Díky vzájemné spolupráci každoročně skupina zhruba pětadvaceti studentů třetích a čtvrtých ročníků velkomeziříčské školy zaměřené na hotelnictví a turismus jezdí přes léto na tříměsíční odbornou praxi do italských restauračních zařízení.
K zajímavostem letošního ročníku Gastrodne bylo vydání almanachu ke stému výročí založení školy Světlá ve Velkém Meziříčí. Oslavy tohoto kulatého výročí vedení školy připravuje na 2. června.