"Akci jsme poprvé pořádali loni, kdy se setkala s velkým ohlasem, letos není tolik sněhu jako před rokem, přesto přišlo lidí dost," řekl provozovatel areálu Jiří Pálka.
"Ráno pršelo, tak jsme se báli, že akce nepřiláká dost návštěvníků, ale teď už je krásné počasí a navíc provozujeme i dětskou školku lyžování a rodiče děti často doprovází, takže si na pochoutky ze zabijačky zajdou rádi," usmíval se provozovatel s tím, že přišly stovky lidí.
Podruhé se sem vypravil připravit pravé zabijačkové dobroty i velkomeziříčský řezník František Jurek.
"Máme připraveny klobásky, ovar, prdelačku, je toho hodně a lidé mají zájem ochutnat," zmínil řezník s tím, že i dnes jezdí zabíjet hospodářská zvířata k lidem domů.
U jednoho ze stánků viselo rozpůlené prase, u dalšího si návštěvníci mohli dát ovar, jitrnice či polévku a pivo. Často sem přišli právě kvůli této akci, ačkoli sněhu je na sjezdovce dost.
"Známí tu mají ve školce děti a my jsme se vypravili s nimi ochutnat zabíjačkové speciality. Řezník i ukazoval, jak dělá domácí klobásy, to bylo super," pochvalovala si celou akci Milena Králová z Velkého Meziříčí.