Diskuze
Žijeme v době kuřecí. Podle vědců bude drůbež znakem současnosti
Děkujeme za pochopení.
M72i87r91o94s17l67a61v 91S75t94e91i80n91e66r
Vše je pomíjející. Bývalo, že jsme si nejméně jednou týdně udělali kuře. Časem však po zhlédnutí filmů o chovu kuřat jsme ztratili chuť.
Z58d52e77n38ě32k 41B14a31b31i42c76k37ý
Nevím, kde jste před rokem 1989 žil, ale v ČSSR maso normálně dostupné bylo.
J63i40ř93í 69N30e61u67m75e78i73s34t43e60r
Když už někde musím jíst místo pořádného hovězího kuřecí plátek, vždycky si vzpomenu na kuřátko z Obchodníků s vesmírem. A hned dostanu chuť i na Šumsi, krachli a superku.
M50i65r58o28s78l90a25v 80S20t85e42i90n54e41r
Kur domácí je geneticky nejbližším příbuzným dinosaura. Změny klimatu obrovské dinosaury vyhubily, menší slepice přežily.
Různé lidské druhy mají i různé preference. V Evropě žjící prý "indoevropané" preferovali vepřové a divočinu, byli lovci a sběrači. Nomádové zase preferovali ty slepice, ty se lovily poměrně lehko zejména u hloupých rolníků, kteří se zabývali oráním, sázením, ale při sklízení se setkali s početnými nezvanými hosty.
V současnosti převládá na světě muslimská ideologie, ta nepovažuje kuřecí za maso, neboť vzniká z vejce, t.j. jakoby ze semena. "Maso" je v těle savců, t.j. zvířat, která stvořil Allách už živá. Třeba i ryby, plazi, obojživelníci, mušle a škeble nejsou maso, všechno to pochází z vajíček.
J20i63ř15í 65D58v76o73ř36á61k
Dinosauří nebyli jenom obrovští. Spousty druhů bylo menší, než třeba varan , krokodýl, ...
Mimo jiné,podobné názory má i judaismus.
Nebo: Profesor Redding má vlastní vysvětlení záhadného zmizení vepřů z jídelníčku na Blízkém východě. Viní z toho kuřata. Právě příchod drůbeže by mohl být příčinou úbytku vepřů a posléze jejich rituálního zákazu. Proč? Vepř potřebuje na vytvoření jednoho kilogramu masa 6000 litrů vody, zato kuřeti stačí „pouhých“ 3500 litrů. V prostředí, kde má voda cenu zlata, byl příklon ke kuřatům zcela logický...
J21i24ř68í 10M66l45č40o74c96h
Lidstvo podle některých koná zločiny proti přírodě. A kdo za to může? Příroda. Celá příroda je postavená na zabíjení a vybavila nás trávením, u kterého si jen s rostlinami nevystačíme. A vzhledem k množství lidí (tady souhlasím, že lidí je zbytečně moc) si musíme nějak poradit.
A že se jídlem plýtvá? Lidstvo je na tom ještě dobře, v přírodě je plýtvání mnohem větší (někdo by ale mohl namítnout, že je to celé jeden velký koloběh, a tedy něco jako plýtvání neexistuje). Jeden příklad z mnoha - vosa si přiletí, jednou kousne do jablka a kvůli jedinému kousnutí přijde celé jablko vniveč.
Tím ovšem nechci říct, že se musí plýtvat, jsme uvědomělí tvorové a tak můžeme minimalizovat ztráty (a to opravdu děláme, jen to ještě není dokonalé). Jíst ovšem musíme a dokud nebudeme umět vyrábět umělé maso, budeme muset zabíjet zvířata. Za tuhle zvrácenost poděkujte přírodě.
I85v83a 82D81o39l54a92n81s47k58á
Ta vosa je jeden priklad. Dalsi priklad byl ten medved na Morave, ktery po sobe zanechaval hned nekolik roztrhanych ovci.
I83v82a 86D70o23l43a68n20s29k77á
To je zajimave. Vypada to jakoby kureci jedl kazdy, kazdy den. Za sebe tak jednou, maximane dvakrat tydne.
T34o88m24á13š 46T14a20t89í58č45e78k
Mně to vychází. Poražených kuřat 65,8 mld., to jest ani ne na deset na hlavu. Odečtěme mimina a řekněme, že je to 40 porcí za rok, což je přece akorát, ne?
D21a45n14i69e57l 37K34o59č71i75c39a
Čekal bych diskuzi plnou receptů a doporučení které kuřata jsou nejlepší a místo toho tolik skepse. Styďte se a přidávám recept podle Pohlreicha:
Kupte chlazené kuře, ideálně v biokvalitě, o váze zhruba 1,4 kg. Důkladně ho omyjte pod tekoucí vodou, osušte papírovými utěrkami a pak zvenku i zevnitř hodně osolte, nejlépe mořskou solí z mlýnku. Okořeňte čerstvě mletým pepřem.
Kuře svažte, aby se maso nevysušovalo. Přidejte máslo, trochu dejte do břišní dutiny, část na kůži. Pak kuře položte do pekáčku – prsíčky dolů a nejlépe na mřížku, podlijte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C .
Kuře pravidelně přelévejte šťávou, dobře to jde například s malou naběračkou; výpek už neřeďte vodou. Zhruba po půl hodině kuře obraťte, přidejte odrhnuté lístky tymiánu, šťávu z citronu a pečte dalších 30 minut dozlatova.
Pět minut před koncem pečení vmíchejte do výpeku med a teplotu v troubě zvyšte na 200–220 °C – med při potírání krásně zkaramelizuje. Hotové kuře naporcujte.
Dobrou chuť!
I24v52a 77D34o53l55a65n96s35k21á
MINIMALISTICKE KURE: Kure rozriznete po delce bricha a uplne zplostete. Polijte sojovou omackou z obou stran a upecte.
Zda se, ze z toho nic moc nebude, ale zkusila jsem to a je to chutne.
H95a94n60a 94A68n77t91o50n82o91v88á
Zvířata tak v dospělosti trpí (respektive by trpěla, kdyby se dožívala vyššího věku) celou řadu kosterních defektů a s tím spojených potíží.
Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/veda/kolik-je-na-svete-kurat.A190115_142453_veda_mla
Občas nějaké musí dorůst do dospělosti, kvůli rozmnožování, přece se neklonují. Kohoutek - brojler se zlámanýma nožičkama vyskočí na slepičku-brojlerku, aby měli v KFC co smažit?
M51a65r52c84e41l84a 68B16í35l94á
kuřata určená k chovu mají jinou stravu
K25a49r52e74l 88U58r41b19a87n
Dají se vůbec někde sehnat jiná vejce, že od slepic v klecích? Hledám vždy v obchodě, ale všude marně.. a vždy, když je jím, tak se mi dělá trochu nevolno při představě, v jakých podmínkách byla vejce vyrobena..
H83a49n10a 46A16n81t86o12n79o65v49á
Hledejte čísla 0 (eko zemědělství) a 1 (volný výběh). Mají v Globusu, na rohlíku a ve sklizenu.
Zázrak! NASA po pěti měsících obdržela od sondy Voyager smysluplnou zprávu
Když se v únoru letošního roku stále nedařilo navázat smysluplnou komunikaci s jedním z...
Herečce Slávce Budínové by bylo 100 let. Zemřela opuštěná, bez zájmu veřejnosti
Před 100 lety, 21. dubna 1924, se v Ostravě narodila známá česká herečka Slávka Budínová.
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Znovuzrození japonských letadlových lodí. Ve výzbroji budou mít F-35B
Japonsko má ve své ústavě zakázáno vlastnit ofenzivní zbraně, jako jsou letadlové lodě. Doba...
Unikátní exkurze. Nahlédněte do francouzské jaderné ponorky před vyplutím
Není obvyklé, aby reportéři mohli nahlédnout do jaderné ponorky v aktivní službě. Agentura AP nyní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Proč umělá inteligence lže a proč kvůli ní zhloupneme. Počítačový expert vypráví
Premium Zatímco průmyslová revoluce zaváděla masivní využití strojů, které nahradily lidské svaly, nyní...
Sphere jako osmý div světa? Zábavní komplex ve Vegas je technologický zážitek
Uvidíte v ní famózní obraz s nejvyšším rozlišením na světě, do uší zahraje sto šedesát tisíc...
POZOR VLAK: Slavíme půl století pražského metra, vznikla k tomu unikátní hra
Pro Československo, a především pro Prahu, to byl slavný den, devátého května 1974 byl slavnostně...
Jiří Horák obnovil ČSSD a dovedl ji do parlamentu. Se Zemanem si nerozuměl
Před 100 lety se narodil Jiří Horák, který po sametové revoluci pomáhal znovuobnovit sociální...
Dnes už se bez nich válčit nedá. Raketový vzestup bojových dronů
Bezpilotní letadla (drony) jsou v posledních dvou dekádách na raketovém vzestupu. Přispěla k tomu...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!