"Stropy a zdi byly znečištěné černou mastnou špínou. Nad sporáky pukala a opadávala omítka, na zdi byl flek s plísní."
"Špinavé a popraskané luxfery, na oknech černá špína s počátky plísně," popsal Havlík, proč kontroloři zakázali, aby se v hotelové kuchyni dál vařilo. O svém zjištění informovali hygieniky.
"Naposledy jsme malovali v květnu. Zatím v kuchyni není digestoř. Hygienici nařídili, že ji musím mít do konce roku. Určitě ji namontujeme v půlce listopadu. Teď už je vše vymalované a čisté," řekla provozní hotelu, která odmítla prozradit jméno.
Dodala, že by v sobotu chtěli otevřít. Havlík v pátek dopoledne požádal tajemníka železnorudské radnice, aby hotel zkontroloval. Tajemník s sebou vzal strážníky a zjistili, že se v kuchyni vaří. Městská policie vše nafotografovala.
"Ještě nikdy se mi nestalo, že by někdo překročil takový zákaz. Už jsem viděl provozovnu, kde za jediný den vyměnili dlaždice a vymalovali. Ale nikdo sám neotevřel. Za pokus o obcházení rozhodnutí můžeme udělit vyšší pokutu, než za špínu," řekl Havlík.
"To je nesmysl. V pátek jsme neuvařili a neprodali jediné jídlo," řekla provozní.
Podle ní inspektoři ve čtvrtek nejdřív udělali kontrolní nákup. Dvě piva a dva fernety. Provozní řekla, že kontrolní nákup byl bez závady. Až pak prý inspektoři šli na kontrolu do kuchyně.