Černý sklad masa se podle polských médií nacházel v technickém zázemí pod kolejištěm hlavního nádraží. Jeho správce prostor oficiálně pronajal kromě jiných firmě opravující výtahy.
Místo pokryté špínou a plísní leželo dlouho stranou zájmu. A právě na něm nejmenovaný turecký podnikatel vytvořil sklad masa na kebab. Nejdřív odsud však vyhnal bezdomovce.
"To bylo místo, kde bylo přechováváno a porcováno maso neznámého původu do kebabů snad v celé Varšavě," řekl Jacek Przesluga z vedení Polských drah.
Odpad z masa ucpával kanalizaci
Gazeta Wyborcza poznamenala, že hygienici při kontrolách stánků s občerstvením na hlavním nádraží jejich provozovatele často trestají pokutami za nedodržování předpisů.
Díky objevu "černého" skladu masa na kebab se také vysvětlilo, proč se neustále ucpává kanalizace pod hlavním nádražím. Mohly za to odkrojky tlustého masa, kterých se pracovníci porcovny takto zbavovali.
Varšavské hlavní nádraží, které se nachází v obří zanedbané hale z poloviny 70. let minulého století a rozhodně nepatří k chloubám polského hlavního města, se opravuje před fotbalovým mistrovstvím Evropy ve fotbale. Polsko ho v roce 2012 uspořádá společně s Ukrajinou.