náhledy
Potraviny, ze kterých jsme připravili tři druhy zdravých svačin.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Základem je 50 gramů kváskového chleba.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Můžeme ho namazat trochou másla. Maximálně tam může být pět gramů.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Jeden plátek sýru eidam váží 20 gramů, ozdobíme ho lístky salátu.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Každou surovinu musíme pečlivě odvažovat, což přípravu jídla prodlužuje.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Zbývá připravit směs čerstvého ovoce.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
V nejdražší svačině byl základem jogurt...
Autor: Yan Renelt, MAFRA
...do kterého jsme přidali pohankové vločky.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
A trochu džemu s vysokým obsahem ovoce.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Výsledná podoba svačiny.
Autor: Yan Renelt, MAFRA
Chleba se smetanovou pomazánkou a pažitkou (vlevo) a chleba se sýrem a zeleninou (vpravo).
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Jídlo ochutnávali tři studenti Malostranského gymnázia - (z leva) Pavlína Šedá, Agáta Krčmářová a Jan Sobotka.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Každý mohl začít podle svého.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Přesto jako první na řadu přišel chleba se sýrem.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Následovaly krajíce s pomazánkou.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
A nakonec jogurtová verze.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Pomazánka měla u všech tří školáků největší úspěch.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Zaujala svou podobou i typickou vůní.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Zeleninu a ovoce jedli studenti až jako poslední.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
"Určitě bych si to koupil, kdybych neměl svačinu," uzavírá Jan Sobotka.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA