"Zpočátku se mělo za to, že jde o chemický problém. Někdo ucítil cosi, co považoval za chemikálii. Tak jsme tam vyrazili, uzavřeli okolní ulice a asistovali hasičům," cituje policejního mluvčího agentura Reuters. Na místě nechyběli ani zdravotníci.
Hasiči ve speciálních oděvech chrabře vyrazili dveře podniku, z něhož se nezvyklý pach linul, a vzápětí objevili jeho zdroj: chilli omáčku Nam Prik Pao, která je "majstrštykem" tamního šéfkuchaře Chalemchaie Tangjariyapoona. Ten byl celý zmatený rozruchem, který způsobil.
"Připravoval jsem peprný dip z obzvláště ostrých chilli papriček, které je třeba záměrně připálit. Nám to páchne jako spálené chilli a je to trošičku nezvyklé," vysvětloval listu The Times.
"Chápu, proč lidé, kteří nejsou Thajci, nepoznali, co to je. Ale rozhodně to nesmrdí jako chemikálie," dodal dotčeně.