On-line rozhovor o tajemství kávy s Julií Kalodovou

Konec rozhovoru

Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 27. srpna 2008 do 11:23

OTÁZKA: Dobrý den, jak připravujete kávu doma a jaký druh kávy nejraději používáte? Děkuji. Richard P.
OTÁZKA: Proč se "české zalévané" říká TUREK? Kamaráda z Turecka to vždy zajímá a já neumím dát odpověď :-) F.
OTÁZKA: Dobrý den! Existuje v Brně kavárna, kde připravují pravou tureckou kávu, čili kávu v džezvě? Sam si ji doma připravuji, ale přece jen bych chtěl poznat ten rozdíl, poznat kávu od "profesionála". Děkuji. V. vilem
OTÁZKA: Dobrý den, kávu si dám opravdu ráda, jak ji skladujete, aby vám doma opravdu chutnala? Doporučila byste k uskladnění sáčky, nebo spíše plechové dózy? Martina Procházková
OTÁZKA: Je velký prohřešek slévat mléko z připravené pěny na latté, když zbyde, nechat jí odstát, zchladit a našlehat znovu? Mě to právě nepřijde úplně nej, ale na kurzu firmy Lavazza nás to tak učili :-) ... jinak byl kurz ale výborný!! F.
OTÁZKA: Top Pelliny již neexistuje, je to překopaný, a tuším, caffé Vergnano tam je! Alfa-OK! Jak již bylo řečeno, espresso je o tom jak se připravý, i z luxusní kávy(zrnek) se dá udělat-nepoživatelné, stejně tak z horší kvality se dá utvořit dobré!Je to obsluze a také mašině-mletí atd, spousta faktorů. V sezoně kdy připravím denně až 800(né úplně sám), se holt úplně každý nepovede, mění se počasí, to všechno sou faktory ovlivnující kvalitu-jen je problém, když 90% lidí žádá obrovský šálek plný vody-kávy!to se holt češi budou muset naučit , že tudy cesta nevede. Luboš G.
OTÁZKA: Zdravím Vás Julie a předem bych chtěla poděkovat za krásný blog, který pro nás, milovníky dobrého jídla a pití, píšete. Moc mě potěšil především článek o Zemanově kavárně. Je mi líto, že Brno nevyužívá v tomto směru potenciál, který má a který by mohlo nabídnout nejen občanům, ale především turistům. Díky za to, co děláte a přeji hodně štěstí. Jituli
OTÁZKA: Ahoj Julie, jaký máš názor na kávové polštářky do kávovaru? Bali
OTÁZKA: Mam doma pressovac Krups s mlynkem. Piju denne cca 6 presso kav. Kolik jich vypijete denne Vy a kolik je "bezpecne" vypit denne salku kavy. Dekuji za odpoved. Pavel
OTÁZKA: Dobrý den, co si myslíte o "kávárenském" řetězci Starbucks? Honza
OTÁZKA: Dobrý den, jsem majitelem nově otevřené kavárny nedaleko Českých Budějovic a velmi si zakládám na dobré a kvalitní kávě. Vím, že Češí ač pivní to národ jsou na kávu velmi nároční a zajímají se o ní. Myslíte, že by měla odezvu brožura ve stylu průvodce po českých kavárnách? Neplánujete okusit kávu v Jižních Čechách? Rád bych slyšel názor odborníka :-) Děkuji za odpověď. František Šotola
OTÁZKA: Dobrý den, už jste měla možnost vyzkoušet kávu značky RIOBA ? Pokud ano, jaký je váš názor. Díky m. Mirek
OTÁZKA: Jaký názor máte na kávu prodávanou a podávanou a tamtéž praženou v Kafárně na Kounicově ulici v Brně? Děkuji. Metoděj
OTÁZKA: Dobrý den, myslíte si, že je možné zbavit se nešvaru českého pressa? Jaká je vaše nejoblíbenější příprava kávy a jakou jste kdy pila kávu (nemyslím značku) podle vás nejlepší? Ladislav Čech
OTÁZKA: Dobry den. Nekdy dostanu ke kave studene mliko, jindy horke. Co je spravne? Taky jsem nekde cetla, že italske kavy jsou lepsi na presso, protoze nejsou tak kysele, jako nemecke. Je to pravda? jana
OTÁZKA: Jakou nejsilnější kávu jste pila? A chutnala vám? díky za odpověď TomTom
OTÁZKA: Hezký den. Jak je to se škodlivostí kávy? Je horší než čaj? A je nějaký denní limit, kolik kávy do sebe může člověk dostat za den? jarka
OTÁZKA: Co říkáte na kávu v ve fast foodech? Richard N.
OTÁZKA: Jaký je největší kávový prohřešek? V. Hajný
OTÁZKA: Je lepší turecká káva nebo instantní? A ne říkejte, že nejlepší je presso, to je jasný. Ara
OTÁZKA: Co nesmí chybět "správnému a dobrému" pressu? Majda
OTÁZKA: Myslíte si, že by se měly obnovovat staré zaniklé kavárny jako je třeba Era nebo nyní Savoy nebo je lepší, když budou vznikat nové? Není takové to lpění na minulosti hloupost? Brňák
OTÁZKA: Co vám na kávě tak chutná? Karel
OTÁZKA: Dost mě překvapuje, jak špatné dělají pressa v restauracích. Čím to je? Kutil
OTÁZKA: Chci se Vás zeptat, kde kurzy o kávě probíhají? Musí to být velmi zajímavé. Sestra uvažuje o rozšíření cukrárny, možná by se jí takový kurz k narozeninám líbil. Kolik kurz stojí a jak dlouho trvá? Vojta
OTÁZKA: Které brněnské kavárny se vám líbí? A které naopak vůbec? MKG
OTÁZKA: Zdravím vás, pijete hodně kávy, nemáte obavu, že je to nezdravé? Čím si ji kompenzujete? Kamila P.
OTÁZKA: Dobrý den, pijete rozpustnou kávu. Když, tak jakou? Běta
OTÁZKA: Mate nejakou oblibenou trojici kavaren v Brne? Ktere to jsou a proc zrovna tyhle? Jan Milon
OTÁZKA: Dobrý den, líbí se mi malované kapučíno. Dělají jej někde v Brně? Překvapila bych kamarádky. :-) Lenka Brázdová
OTÁZKA: Zdravím, jen takovej možná špatnej poznatek. Nikde nezminujete kavárny z nákupních center, myslím, že i tam najdete kvalitní. Možná to bude znít jako reklama, ale zkusila jste zajít na capuccino do Vaňkovky?(GELATI). Luboš G.
OTÁZKA: Jaká je podle vás nejhorší káva? Jihlavanka? Franta G.
OTÁZKA: Zdravím vás, podle čeho poznat, že je káva dobrá? A kterou kávu určitě vrátit? Jan Lukavský
OTÁZKA: Dobrý den, jak mám šanci poznat, že v určité kavárně dostanu kavlitní kávu?Mám se spoléhat na určitou značku nebo spíš je důležitý způsob přípravy? Díky za odpověď Petruska
OTÁZKA: Hezký den, ve kterých brněnských kavárnách vaří dobrou kávu? Milada S.

Upozornění

Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.