Rozhovor o kontrolách České obchodní inspekce

Konec rozhovoru

Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 26. srpna 2005 do 11:20

OTÁZKA: Dobrý den. Vietnamský velkosklad v Brně na Olomoucké. Kdykoliv se dělá kontrola, vždycky se odveze pár kamionů zboží a pak se to zaběhne do starých kolejí. Nebylo by lepší sednout na ně pořádně a rovnou to celý zavřít? Jirka1974
OTÁZKA: Jak probiha kontrola hotovych pokrmu urceny COI k likvidaci ? To staci faktura od firmy ktera se s tim zabyva ci je poverena osoba jako dohled ? Je mozne, abz za zady COI ji presto prodali ? Rejpal
OTÁZKA: Proc delate represivni praci, je to z duvodu ze chcet byt uzitecni vetsinove spolecnosti nebo protozeze to oblazuje Vase ego? Na takovou praci musi mit clovek zaludek, neustale nekoho buzerovat a do neceho tlacit. tmp
OTÁZKA: Viděli jste v restauracích někdy něco tak hrozného, že jste již nic dalšího nehledali a okamžitě podnik zavřeli? PSYCHOcowboi
OTÁZKA: Dobrý den. Navštívila jsem restauraci v Praze, kde jsem si k obědu dala malé pivo. Když mi číšník pivo donesl, tušila jsem, že bude mít podmíru. Nechala jsem dojít pěnu a opravdu pivo mělo 1 cm pod mírou. Číšníka jsem na to upozornila. K mému zděšení mi číšník řekl, že to jinak nelze natočit, že to točí na jeden zátah a že to jinak nejde.Vůbec nebyl ochoten mi pivo dotočit a řekl mi, že i tak mi bude chutnat. Rozhodně vím, že pivo se na jeden zátah netočí. Chtěla bych, aby tuto restauraci navštívila ČOI. Kam bych se měla se svou stížností obrátit a za jak dlouho (v průměru) ČOI restauraci od podání podnětu na kontrolu navštíví? Děkuji Lenka
OTÁZKA: Pokoušejí se Vás uplácet? A jak často? Nemáte tam nějakou hezkou historku z natáčení ohledně pokusu o úplatek? Filip
OTÁZKA: Dobry den, jake mate vysvetleni pro to, co bylo zjisteno pri kontrolach v "cizokrajnych" restauracich? Prece tento stav nenastal ze dne na den. To jste driv nikoho nekomtrolovali? nebo se zavrenyma ocima? Walter R.
OTÁZKA: Jeste me napadl jeden dotaz. Jake podminky musim splnovat, kdybych se chtel stat inspektorem ČOIky, resp. pracovat v ČOIce? Rosta
OTÁZKA: Co ja špatného na tom jíst kočky nebo psy? (popřípadě morčata nebo nutrie) .. existuje nějaký zákaz tato masa podávat? Angel
OTÁZKA: Když vy osobně jdete na jídlo do restaurace, dívate se do záznamů ČOI? Nestálo by za to tyto seznamy zveřejnit? Petr
OTÁZKA: Mohla byste říct nějakou at už veselou či zarážející historku z Vašich akcí?? Hans
OTÁZKA: Jak často kontrolujete hypermarkety? Spíše mi připadá že kontrolujete malé obchodníky, které buzerujete za každou chybičku a velkým hypermarketům se vyhýbáte, nebo jak je známo jim dáváte dopředu vědět kdy provedete kontrolu. rkolos
OTÁZKA: Dobrý den, vypozorovali jste nějaké pravidelnosti v prohřešcích exotických restaurací? Např. čínské restauranty dodržují hygienu, ale servírují kočky a psy, kdežto egyptské restaurace nabízí kvalitní jídlo, ale nedodržují udávanou váhu apod... Čína
OTÁZKA: Co všechno ČOI dozoruje a jaké má kompetence? Vím, že v tržnicích vás doprovází celní správa, máte i u jiných kontrol nějaké doprovody? p.T.
OTÁZKA: Zajímalo by mě, když provozovnu zavřete musí oprávněný subjekt skončit s podnikáním v této oblasti (např pohostinství) a je mu zrušen ŽL nebo si může otevřít provozovnu někde jinde? Děkuji za odpověď, přeji Vám hezký den a přeji pevné nervy a jen co nejméně nedostatků. Bára
OTÁZKA: Nemam ani tak zadny dotaz, ale spis jenom chci vyjadrit obdiv k Vasi praci. Myslim, ze je nesmirne tezka a kazdy takovy kecal, ktery Vam nadava, ze buzerujete by si mel Vasi praci vyzkouset :-) Takze drzim palce a jen tak dal! Rosta
OTÁZKA: Dobrý den, mám jednu otázku: Proč inkriminované tržnice nejsou kontrolované třeba každý druhý den. Vždyť každý ví, že i den po kontrole je falešné zboží zase k dostání a v každém stánku. Proč se kontroluje tak málo. Podle mě kontroly v řádu jednotek za rok nepřinášejí trhovcům velké škody. iwf
OTÁZKA: chtěl bych se zeptat už jste někdy našli i takowou restauraci kde vařili ne moc obvyklé pochoutky(psy atd) FieldyCavalera F-M
OTÁZKA: Dobrý den, pamatujete se na největší (nejhorší) prohřešek, který jste Vy nebo Vaši kolegové/kolegyně, objevila? Dummie
OTÁZKA: můžete, prosím, upřesnit, které čínské restaurace v Praze jste uzavřely? gret
OTÁZKA: dobrý den,zajímalo by mě jak postupujete u stánkového zboží,podnikám,mám skateschop na menším městě. na stáncích jsou furt padělky,nikdo s tím nic neděla.za to já tady mám kontroly neustále Marcela
OTÁZKA: Podle živnostenského zákona musí být na prodejně vždy přítomen někdo, kdo komunikuje v češtině. Narážíme tak na vietnamské trhovce, kteří "umět čéšsky" jenom když se jim to hodí. Lze je nějak pokutovat, nebo časem uložit zákaz činnosti? Vždyť se nám jenom vysmívají. Jiří Pražský
OTÁZKA: Dobrý den, co dělat, když v jídelně kam chodíme každý den na oběd nepoužívají hygienické pomůcky při manipulaci s jídlem (čepice, rukavice, zástěry,...) a velikost porcí ani zdaleka neodpovídá váhovým limitům :(. Množství jídla na talíři je někdy opravdu směšné a nějaký ten vlas v něm také můžete najít. Děkuji za odpověd a přeji hezký den. vera
OTÁZKA: Je bezne, aby majitel vedel driv nez u nej kontrola probehla,ze na nej prislo oznameni a dokonce vedel i udaje o tom kdo oznameni poslal? Honza Krajcovic
OTÁZKA: Dobry den, je nekde pristupny seznam napr. restauraci nebo i jinych, ktere jste kontrolovali a nasli u nich nejake prohresky a popripade i uveden prohresek, za ktery tu pokutu dostali? Libor Kratky
OTÁZKA: Mohly byste být konkrétnější? Zajímala mě nějaká neobvyklá zkušenost s vedoucími, nemusím znát konkrétní jména ani podniky. menO.
OTÁZKA: Dobrý den, chci se zeptat, zda jste se setkala s tim, že by v čínských restauracích připravovali jídlo z psů a koček. Jsou to pouze mýty, nebo je na tom trochu pravdy? Haf
OTÁZKA: Dobry den, zajimalo by mne, zda muzete seznam "nevyhovujicich" restauraci a podniku zverejnit - upozornit tak spotrebitele, na co si maji davat pozor. Vita
OTÁZKA: Dobrý den, vím že tak zaneřáděné restaurace nemají jen čínské restaurace ale jak se chowají když k nim přijdete s odznakem ČOI??(at už trhovci nebo restaurace atd)prý jsou občas i hodně vulgární FieldyCavalera F-M
OTÁZKA: Dobrý den, co je dle vás příčinou tak nízké kvality stravovacích zařízení a jejich personálu v ČR? V porovnání s Německem, Rakouskem kde jste i v té neposlednější pivnice daleko lépe a příjemněji obslouženi než často v ČR "rádoby" prvotřídní restauraci? Petr
OTÁZKA: Dobrý den, šli byste po posledních zkušenostech na jídlo do nějaké exotické restaurace? nape
OTÁZKA: Zkoumate pri kontrolach v asijskych restauracich druhy masa? Panuji famy, ze nektere pokrmy jsou pripravovany ze zatoulanych psu a kocek. Jedna znama dokonce sveho zatoulaneho milacka v jednom takovem bistru nasla, ziveho, lze pouze spekulovat, co s nim majitel bistra zamyslel. Diky. PM
OTÁZKA: Dobrý den.Proč do potravinářských podnoků a výroben chodí kontroly pravidelně a do restaurací a vývařoven jen na udání a nepravidelně??Děkuji mimi
OTÁZKA: Proc hrisniky kteri nemaji ani doklady platne apod. nevyhostite? Zabavit jim zbozi aby druhy den naveli nove je prece neucelne Bryant
OTÁZKA: Jakým způsobem jsou kontroly vybírány? menO.
OTÁZKA: Je dobře, že takové kontroly provádíte a tímto vám fandím. Jak často ale průměrně provádíte kontroly ve všech restauracích? Zajímá mě to především ve městě Jihlava. bobr
OTÁZKA: Dobrý den, proč vypadají kontroly ČOI v obchůdcích malých živnostníků tak, že si inspektorky vyberou zboží za několik tisíc a po živnostníkovi ho požadují zadarmo, jinak prý "vždycky něco najdou"? Aramis
OTÁZKA: Dobrý den, jaké máte zkušenosti s vedoucími podniků během kontrol? Vycházejí vám vstříc, nebo bývají často arogantní? menO.
OTÁZKA: Jaká je nyní situace kolem tatarských bifteků? Měl jsem za to, že jsou zakázané a při tom jsou na každé ceduli skoro v každé restauraci. Petr Dolejší
OTÁZKA: Když jdete na udání kontrolovat restauraci. Hlásíte se zde předem? Ptám se proto, že v hospodě kde se stravujeme, je dle mého i kolegů mnoho prohřešků vůči dodržování hygieny, ale ČOJ najde maximálně okoralé knedlíky. AlchymistaX

Upozornění

Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.