Čokoláda se normálně rozpouští při teplotě kolem 37 stupňů Celsia.
Jenže britští vojáci, kteří bojují v Iráku, jsou denně vystavováni podstatně vyšším teplotám, proto na čokoládu příliš pomýšlet nemohou. A to se rozhodla děvčata změnit.
Objevily, že když se do čokolády přimíchá glycerin, bod rozpuštění se zvýší na 52 stupňů Celsia, uvedl server CBBC Newsround.
Studentky na střední škole Afon Taf v Ynysowenu pracovaly původně na projektu, jehož cílem bylo popsat často diskutované účinky čokolády na lidskou psychiku.
Když se ale dověděly o čokoládových problémech vojáků v Iráku, neváhaly úsilí upnout jiným směrem.
Žákyně doufají, že jim s rozšířením objevu za hranice Velké Británie pomůže vyhlášená společnost Cadbury's.
Ovšem i v případě, že se za ně čokoládovny postaví, v Evropě se produkt jako čokoláda prodávat nebude. Upravené výrobní ingredience odporují potravinářským směrnicím EU o skladbě čokolády.