Bobrowski před návštěvou restaurace nic nejedl. Kvůli speciální dietě hladověl dvacet hodin. Za 16 eur (v přepočtu asi 400 korun) poté během chvíle v podniku snědl sto porcí oblíbeného japonského jídla, tedy asi osm kilogramů (8 kilogramů suši = 4 000 kilokalorií). O nevšedním rekordu informoval web amerického deníku Washington Post.
Majitel restaurace o jedlíkovi řekl, že „nebyl normální“. Spořádal prý pětkrát větší porci, než jakou si k večeři lidé obvykle dávají. K jídlu ani nechtěl nic pít.
Zákazníci si stěžovali, že škudlíme
„Já sám mám dost po třinácti porcích, ale on si pokaždé vzal pět nebo sedm porcí suši a hltal je naráz,“ sdělil majitel. „Kvůli němu jsme neměli na jídelním pásu žádné jídlo. Ostatní zákazníci si stěžovali. Že prý škudlíme. Vždycky se snažím uspokojit zákazníka, nechci nikoho urazit, ale chápete. Vyděláváme hlavně na nápojích a on za celý večer vypil jeden čaj,“ stěžoval si.
Ačkoli Bobrowski ještě neměl dost, majitel restaurace mu nedovolil v hodování pokračovat. „Zašel jsem za obsluhou, abych jim dal spropitné, ale číšník si ho nechtěl vzít. Vykázali mě, protože prý moc jím. Šokovalo mě to,“ řekl Bobrowski.
V Německu se z bývalého kulturisty stala po návštěvě restaurace celebrita. Svým počínáním si vysloužil přezdívku „sushi man“.
Bobrowského mrzí, že zapříčinil restauraci potíže. Slíbil, že příště už se bude chovat ohleduplněji. Při následné návštěvě nedalekého podniku ho majitel nejprve poprosil, aby více pil. „Pochopil jsem,“ sdělil Bobrowski.