Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


mleté maso

VIDEO: Kuchtík, co se nezakecá. Burgery v americkém řetězci opéká robot

3.4.2017  16:00
Roboti už se začínají využívat i v gastronomii. Do svých kuchyní je nasadila síť rychlého občerstvení CaliBurger ze západního pobřeží USA. Jejich kovovým pažím a přesným senzorům firma svěřila...  celý článek

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27.3.2017  0:44
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat bez vaší asistence, takže si klidně...  celý článek

V polském mase z Lidlu našla inspekce bakterie salmonely

9.3.2017  17:20, aktualizováno  18:52
Státní zemědělská a potravinářská inspekce vydala varování spotřebitelům, aby nekonzumovali mleté maso z Polska, ve kterém kontrola zjistila bakterie salmonely. Problémové šarže, dodávané...  celý článek

Hovězí hamburger bez masa. Vegetariánské řeznictví chce otevřít i v Česku

28.2.2017  13:40
V Berlíně nedávno otevřelo první vegetariánské řeznictví. Nabízí produkty s názvy jako mleté maso, masové kuličky nebo drůbeží, avšak zcela bez masa. Složeny jsou převážně ze sóji, koření a...  celý článek

Celníci našli prášky na výrobu pervitinu v mletém masu

8.12.2016  14:07
Balíček mletého masa obohacený o léky na přípravu drog objevili při kontrole jednoho z vozů pardubičtí celníci. Řidiči teď za nezákonné držení omamných a psychotropních látek hrozí trest odnětí...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Ve vepřovém z Lidlu dovezeném z Polska byly bakterie salmonely

16.8.2016  15:42
V půlkilogramovém balení vepřového mletého masa prodávaného v Lidlu zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) přítomnost bakterií rodu Salmonella. Jde o šarži od polského...  celý článek

Dovolená snů je na dosah. Bulharsko má víc výhod, než si myslíme

11.7.2016  0:00
Nad Bulharskem mnozí stále ještě ohrnují nos. Pro průměrného Čecha je však Bulharsko nejlevnější přímořskou destinací, kam se dopraví pohodlně za necelé dvě hodiny letadlem a může si dopřávat...  celý článek

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

3.7.2016  0:08
Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se vyplatí si ze slunného Řecka přivézt domů či jak si chutě řeckého léta vykouzlit i ve vlastní...  celý článek

Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák

28.5.2016  0:25
Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete zatančit, potěšit oko i ucho a na své si rozhodně přijdou i milovníci dobrého jídla. Celý víkend...  celý článek

Čočka s párkem a kolínka. Část školních jídelen zamrzla v 80. letech

24.5.2016  5:12
Mezi školními jídelnami jsou velké rozdíly, zjistil Test DNES. Jedny dětem servírují bulgur a luštěniny, jiné dál vyvářejí těžká jídla jako z osmdesátých let.  celý článek

Lidl prodával vepřové maso se salmonelou, varuje zákazníky inspekce

9.5.2016  15:07, aktualizováno  19:51
Státní zemědělská a potravinářská inspekce varovala spotřebitele před salmonelou ve vepřovém mase. Na nebezpečné bakterie narazila při analýze čerstvého vepřového masa, zakoupeného letos v...  celý článek

Utíkali nocí před minomety. U Jihlavy je čekalo oblečení i bohoslužba

8.2.2016  8:21
Odpočinek, oblečení, bohoslužba. Další iráčtí křesťanští běženci už se zabydleli na Okrouhlíku u Jihlavy. V hlavách však mají trauma, kterým si prošli v uplynulých dvou letech. Stříleli na ně,...  celý článek

Muž, který se nechal zamknout v restauraci a vyjedl ji, dostal podmínku

5.2.2016  10:35
Obvodní soud pro Prahu 1 potrestal půlroční podmínkou jedlíka, který se nechal počátkem prosince zamknout v jedné z pražských restaurací a pak si v ní dopřával husy, kachny, okurky i víno....  celý článek

Infarkt, cévní mozková příhoda. Jak tělo chránit před kornatěním tepen

23.1.2016  0:00
Je to nemoc, která nebolí a zpočátku se ani jinak neprojevuje. Přesto je ve vyspělých zemích ateroskleróza neboli kornatění tepen nejčastější příčinou úmrtí. Může za to především vysoká...  celý článek

Vymazlený burger s domácí majonézou podle šéfkuchaře

12.12.2015  0:53
Lehce osolené a opepřené hovězí mleté maso prohněťte, aby se řádně propojilo. „A přidejte trochu sodovky,“ radí vlastní fígl šéfkuchař Radek Šubrt. „To si zapamatujte, maso pak lépe drží...  celý článek

První facka padla kvůli hrášku, pak zmlátil i miminko, vypráví Petya

19.10.2015  0:26
„Kdybych neodešla, bylo by ze mě mleté maso.“ Petya, původem z Bulharska, je sympatická žena, kterou stále zdobí úsměv. I když mluví o tak těžkých chvílích, které čítají násilí na ní a jejím...  celý článek

Čtenářský recept: Letní muffiny aneb pečeme bez mouky

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Čtenářský recept: Plněné vinné listy

25.8.2015  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Vařte a pečte s latino vášní: feijoada, empanadas a třímlékový dort

22.8.2015  0:15
Latinskoamerická kuchyně v sobě mísí snad všechny možné chutě světa - svůj vliv na ní kromě původních Indiánů zanechali Španělé a Portugalci, stejně jako afričtí otroci a asijští přistěhovalci....  celý článek

Čtenářský recept: Koule se špenátem

18.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.  celý článek

Chorvatské plněné papriky

4.7.2015  0:31
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  celý článek

Vařte jako Mexičanka: ceviche, tacos a dortík s třímlékovým přelivem

22.2.2015  0:04
Mexická kuchyně si kombinacemi chutí a omáčkami získala mlsné jazýčky milovníků dobrého jídla po celém světě. Lehké marinované krevety rozpohybují všem apetit, tacos povýšíte vlastní salsou a...  celý článek

Z obalu se dozvíte, kde se narodil vepř nebo kuře na váš řízek

28.12.2014  8:00
Přichází nejzásadnější změna v označování potravin od vstupu Česka do EU. Část nových pravidel platí od 13. prosince, část začne platit 1. ledna. Zákazníci obchodů s potravinami tak dostanou...  celý článek

Čtenářský recept: Chilli con carne poručíka Columba

12.12.2014  0:49
V době vánočního shonu je chilli ideální. Nenáročná příprava, velký hrnec a minimum nádobí. Sen ženy, kterou čeká vánoční pečení.  celý článek

V KLDR otevřela třetí pizzerie, na pokrm se šetří deset měsíců

16.9.2014  23:05
Korejská strana práce otevřela ve městě Sunčchon státní pizzerii. Jde o první podnik svého druhu mimo severokorejskou metropoli Pchjongjang a zřejmě teprve o třetí pizzerii v celé zemi. Italská...  celý článek

Chutě dalekého Maroka: hovězí kebab, jehněčí burger i mandlové bochánky

23.8.2014  0:14
Vytvořte si ve své kuchyni nebo na zahradě exotickou atmosféru za každého počasí. Pomůžou tomu lahodné chutě a vůně kuchyně inspirované Marokem. Suroviny jsou přitom snadno k sehnání u českých...  celý článek

Skvělé recepty na gril i na chatu: česneková kotleta i kotlíkový guláš

16.8.2014  0:26
Kdo může, tak v létě vaří nebo alespoň jí venku, protože pod širým nebem zkrátka lépe chutná. Vyzkoušejte následující recepty, se kterými si zpestříte letní obědy a večeře a nestrávíte u nich...  celý článek

Viva México: grilování s pikantní chutí burritos, fajitas a enchiladas

9.8.2014  0:51
Mexičané jsou svým jídlem známí po celém světě, tak proč se u nich neinspirovat i na grilovačku? Máme přesný návod pro ty, co si rádi nakoupí vše již připravené, i pro ty, co by jinou než domácí...  celý článek

Bulharská kuchyně není jen čevapčiči

3.8.2014  0:06
Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská jídla stojí za to. Už i proto, že patří k těm zdravějším. Bulhaři jedí hodně mléčných výrobků,...  celý článek

Vymyslel toastovač, který vyrábí čisté sendviče. Používáme ho už 40 let

25.7.2014  12:23
John O'Brien měl šest dětí a rád s nimi jezdil kempovat. Všichni měli rádi toastované sendviče. Nebyly to ale sendviče, jaké známe dnes. Rozpadaly se a kousnout do nich znamenalo riskovat flek...  celý článek

Užijte si vaření v řeckém duchu: tatarák, biftečky a cibulové květy

12.7.2014  1:03
Řecká kuchyně je pro mnohé spojena právě s létem. Nabízíme několik jednoduchých receptů podle Ioannise Asarlidise, šéfkuchaře a majitele restaurace Kavala. Všechny je spojuje snadná příprava a...  celý článek

Potravinové skandály posledních let. Od šílených krav ke koňskému masu

29.3.2014  4:17
Většina podvodů kolem potravin škodí naší peněžence, ale je i mnoho takových, které poškozují naše zdraví. Všechny mají společného jmenovatele - snahu o co největší zisk. Připomeňme si alespoň...  celý článek

Pochutnejte si na červené řepě v lívancích, kroketách i burgeru

15.3.2014  2:58
Červenou řepu si mnohý z nás vybaví jen jako kyselý salát ze školní jídelny, který, když na něco ukápl, už nikdy nezmizel. Zkušený labužník si ale zamne ruce, protože má před sebou nekonečně...  celý článek

Utajený emirát Ras Al Khaimah: levnější exotika kousek od Dubaje

19.2.2014  0:00
Zdá se vám zimní dovolená ve Spojených arabských emirátech drahá? Máme pro vás tajný tip. Emirát Ras Al Khaimah je levnější a klidnější než Dubaj. Můžete tu v klidu i aktivně relaxovat a za...  celý článek

Kimova teta dostala novou funkci, poprava jí nejspíš nehrozí

15.12.2013  12:11
Severní Korea pověřila Kim Kjong-hi přípravou pohřbu vysokého představitele vládnoucí strany. Světové agentury přitom manželce nedávno popraveného Čang Song-tcheka zvěstovaly konec politické...  celý článek

ZPRÁVY: Ministr kultury podepsal smlouvu na odkup vepřína v Letech za 450 milkionů



Najdete na iDNES.cz