Máslo
RECEPT DNE: Lodičky s mangoldem a hříbky
Houby stále rostou a vy už možná nevíte, jak je zpracovat. Vyzkoušejte náš recept na lodičky s...
Deset důvodů, proč používat ghí
Voní a nepřipaluje se. Dodá výbornou chuť jakékoliv polévce či omáčce, při pečení jím nahradíte...
Hrušky se kamarádí se sýrem, ořechy i masem. Dejte si je naslano
V koláči, marmeládě nebo kompotu jsou hrušky poměrně okoukanou záležitostí. Co si je vychutnat s...
RECEPT DNE: Šlehačkový dort
Lehký šlehačkový dort se hodí na jakékoliv slavnostní příležitosti např. narozeniny, jmeniny i...
Chutné loučení s prázdninami. Zkuste houbové recepty nejen pro chalupáře
Příjemně teplé a vlhké počasí posledních prázdninových dní vábí do lesů houbaře všeho věku. Ale co...
Maďarské lečo, rajská polévka či sýrový nákyp. Užijte si léto s rajčaty
Na zahrádkách dozrávají šťavnaté letní plody, které už svým názvem slibují rajské potěšení, tak je...
Kokos milovaný i pomlouvaný. Zkuste s ním v kuchyni sladit nebo péct
Před deseti lety byl kokos a především olej z něj získávaný velkým hitem. Blogerky slibovaly...
Tuky povoleny, cukry ne. Poznejte Low Carb stravování
Můžete si dopřát máslo i slaninu. Jenom už si k nim nepřikousnete chleba. Na ovocný salát také...
RECEPT DNE: Křehký koláč s artyčoky, listovým špenátem a mozzarellou
Chystá se k vám návštěva a vy přemýšlíte nad rychlých občerstvením? Vyzkoušejte recept na slaný...
RECEPT DNE: Bezlepkové čokoládové muffiny
Péct se dá i bez mouky. Vyzkoušejte recept na bezlepkové čokoládové muffiny.
S drobenkou i sypaný mandlemi. Vyzkoušejte koláče pro milovníky švestek
K létu patří nakyslá chuť šťavnatých švestek i sladké koláče jako od babičky. Vyzkoušejte naše tři...
Základem margarínu, náhražky másla pro námořníky, byl původně hovězí lůj
Přesně před 150 lety, 15. července 1869, přihlásil francouzský chemik a lékárník Hippolyte...
RECEPT DNE: Meruňkový koláč
Meruňky jsou lahodné letní ovoce, které se skvěle hodí i na pečení. Vyzkoušejte náš recept na...
Čtyři stravovací chyby, které nám škodí, ale neumíme se jich zbavit
Informací o tom, jak se správně stravovat, abychom byli zdraví, štíhlí a ve formě, je sice plný...
RECEPT DNE: Ravioly plněné ricottou a mozzarellou
Pro milovníky těstovin máme recept na skvělé domácí ravioly plněné ricottou a mozzarellou.
Pije kafe s máslem. Díky „neprůstřelné“ kávě chce Američan žít navždy
Bývalý „tlusťoch a ajťák“ ze Silicon Valley se chce dožít 180 let. Vydělává si na to prodejem kávy...
RECEPT DNE: Řezy z panenky s višněmi, šalotkou a ořechovými knedlíky
Lahůdka, která stojí za vyzkoušení. Uvařte si řezy z panenky s višněmi, šalotkou a ořechovými...
Clafoutis, koláč i bábovka. Třešňové dezerty, které si zamilujete
Letos je úroda třešní díky dostatku slunce a tepla opravdu vydatná. Pokud i vy řešíte, co se...
Se svou Trinutkou uspěl v soutěži i u zákazníků, kteří máslo ochutnali
Mohl projektovat přehrady či jiná vodní díla. Před několika lety, sám pro sebe, vyrobil oříškové...
RECEPT DNE: Pečené kuře se zeleninou
Nechcete trávit dlouhý čas u plotny? Vyzkoušejte naše kuře se zeleninou, na kterém si pochutná celá...
RECEPT DNE: Lízátka s čokoládou a karamelem
Dnes je Mezinárodní den dětí. Udělejte svým potomkům lízátka s čokoládou a karamelem.
RECEPT DNE: Cuketová polévka s krutony
Skvěle zasytí a navíc je rychle hotová. Připravte k dnešní večeři výbornou cuketovou polévku s...
Rebarbora milovaná i nenáviděná. Dejte ji do koláče, salátu či nápoje
Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka,...
České mléko sytí Němce. Vyrábějí z něj sýry či máslo
Z Česka odtéká čím dál více mléka pro výrobu sýrů či másla v sousedních státech. Loni se takto...
Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli
Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní...
RECEPT DNE: Malá karamelová srdíčka pro zamilované
První máj je lásky čas a tak dnes upečte svému miláčkovi karamelová srdíčka. Určitě to ocení a...
RECEPT DNE: Jahodovo-rebarborový koláč s marcipánovou drobenkou
K víkendové kávě se skvěle hodí domácí moučník. Udělejte si lahodný jahodovo-rebarborový koláč s...
Užijte si plevel na talíři, do kuchyně patří pampelišky, pelyněk i kopřivy
Autorka následujících jarních receptů je opravdovou kytkožroutkou, která pro chuťové vyladění svých...
RECEPT DNE: Bylinkové jehněčí kotletky s chřestem a holandskou omáčkou
Jehněčí maso rozhodně patří na velikonoční stůl. Zkuste ho tentokrát připravit netradičně s...
VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu
Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní...
Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu
Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i...
Velikonoční beránek s brusinkami a bílým krémem krok za krokem
Recepty na velikonočního beránka se většinou předávají z generace na generaci. Vyzkoušet však...
RECEPT DNE: Gratinovaný chřest ve slanině
Chřestu není nikdy dost! A když je teď sezona, tak si ho pořádně užijte.
Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky
Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro...
PŘEHLED: Cibule a zelí v roli másla. Za rok zdražily o sto procent
Zapomeňte na máslo. Cenovým skokanem je letos zelenina, u níž ceny vyšponovalo loňské sucho a...
RECEPT DNE: Zeleninové ragú s jáhlovými kroketami
Jáhly jsou bezlepková potravina, která obsahuje mnoho zdraví prospěšných vitaminů a minerálů. Dá se...
Nejčtenější
-
Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný
-
Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci
-
Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak
-
Mnohamiliardová americká pomoc Ukrajině se náhle přiblížila. Jde o dny