náhledy
Cukrář Jaroslav Vaňkát z děčínské čokoládovny Jordan.
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES
Čokoládové pralinky vyrábí Jaroslav Vaňkát v malé provozovně o dvou místnostech v Boleticích u Děčína. V budoucnu by chtěl výrobu rozšířit.
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES
Pralinky mají rozmanité zdobení. Některé se jen pocákají čokoládou, ale na jiné je třeba vytvořit pracné ornamenty, které mají být jeden jako druhý.
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES
Ročně odejde z čokoládovny Jordan do prodeje pět tun čokolády.
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES
Pro formované pralinky je třeba nejprve vyrobit čokoládovou skořápku. Pralinka se poté celá vyklepne z formy. (16.6. 2017)
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES
Zdobení pralinek je pečlivá práce, na kterou je třeba mít pevnou ruku. Jaroslav Vaňkát přiznává, že tuhle část nechává na pracovnicích a on sám raději umyje nádobí.
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES
V Jordanu pracují jen tři zaměstnanci. Dělat tak musí všichni všechno.
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES
„Pralinek jsem se ještě nepřejedl,“ říká s úsměvem Jaroslav Vaňkát.
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES
Pralinky z Jordanu mají rozličné tvary i náplně. Během roku se sortiment příliš nemění. (16.6. 2017)
Autor: Ondřej Bičiště, MF DNES