kvásek

Vánoční dezerty ze všech koutů Evropy

24. listopadu 2007

Z evropských specialit jsme vybrali ty nejzajímavější vánoční dezerty. Vyzkoušejte novinky i českou...

Zdravý jídelníček na celý týden

18. srpna 2007

Kdo má pořád vymýšlet zdravá jídla, která budou dobře chutnat a svědčit naší váze? Odlehčete svůj...

Dokonalá koupelna, kde majitelka nemusela šetřit místem

28. května 2007

Někdo je povahou Hobit a touží po malém prostoru navozujícím pocit bezpečí, někdo dá přednost...

Uvařte mleté maso netradičně

20. ledna 2007

Klasika české kuchyně se bez mletého masa neobejde. Zkuste ho ale obléci do trochu světovějšího...

Na štědrovečerní tabuli se hodí klasika i experimenty

6. prosince 2006

V následujícím článku najdete mnoho zajímavých receptů, tipů a inspirací, co letos nového uvařit...

Kde leží pravá Patagonie...

9. října 2006

Patagonie Patagonie - obrovský prostor na jihu amerického kontinentu - je nejčastěji spojována s unikátními...

Svačiny na výlet

16. září 2006

Babí léto je ideální dobou pro výlety, ať už budete cestovat po naší vlasti nebo jen po vlastní...

Maďarská kuchyně od guláše po langoš

1. září 2006

Chutnají vám prostá slovenská jídla i rafinované rakouské pokrmy? Pak si zamilujete maďarskou...

Překvapte tou pravou Itálií

21. července 2006

Italská kuchyně, to nejsou špagety ze závodní jídelny nebo pizza ze stánku. Správná Itálie totiž...

Kalmycké Borcaky s čajem

22. června 2006  17:20

Galina, která do Česka přivezla tento recept, pochází z Kalmycké republiky. Přijela před šesti...

Jogurt a spol. Co mají společného?

26. května 2006  9:58,  aktualizováno  11:32

Jogurt, jogurtové mléko, acidofilní mléko, kefír, smetanový zákys, kysaná smetana, podmáslí, kysaný...

Domácí vánočka

18. listopadu 2003  20:51

Do vlahého mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme 1 lžící mouky a necháme...

Sváteční koblihy

16. března 2003

Žloutky, cukr, vanilkový cukr a vlahou smetanu utřeme do pěny a promícháme s prosátou, zahřátou...

Šesté předvánoční PDA zastaveníčko

18. prosince 2002

Šesté pokračování našeho PDA  předvánočního zastaveníčka k vám přichází v čase, kdy do...

Vánočka speciál

23. listopadu 2002

Do misky dáme kvasnice, posypeme lžičkou moučkového cukru a vařečkou mícháme až se kvasnice...

Jih Ruska stále trápí úplavice z jogurtů

13. listopadu 2002  8:21

Úplavice na jihu Ruska už sklátila na dva tisíce lidí. Po odhalení příčiny hromadné nákazy nebude...

Jidáše

22. března 2002  12:04

Do přesáté mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr a 3 lžíce vlažného mléka. Rozmícháme na kašičku a...

Velikonoční mazanec

22. března 2002  12:04

Do prosáté mouky přidáme lžičku soli, nastrouhanou kůru z dobře omytého citrónu, na špičku nože...

Masopustní hodování

10. února 2002  20:56

Na pravou selskou vepřovou pečeni potřebujeme: 1 kg vepřové pečínky nebo krkovice N 1 lžíci sádla N...

Dobrá otázka nad siláckou odpověď

28. ledna 2002  9:52

V záplavě mluvících hlav, jak se přezdívá debatním pořadům, se občas zablýskne na lepší časy. Stačí...

Rozinkové rohlíčky

19. ledna 2000  13:03

Z droždí, lžičky mouky, cukru a vlažného mléka uděláme kvásek, necháme ho vzejít a s ostatními...

Belgie aneb pivařské šílenství

6. dubna 1999  15:52

Je libo pivo s marmeládou nebo citrónem? Ale jen si poručte. Nad podobnými přáními se pranikdo...

Přípravu buchet z prášku zvládne jen zkušený kuchař

13. ledna 1999

Kdo sám neumí z mouky, tuku, vajec, mléka a droždí vykouzlit buchty, se kterými by se nemusel Honza...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti