kvásek

KOMENTÁŘ: Viktor Preiss končí jenom proto, že chce. Nuda

Viktor Preiss ve filmu Černé jako smola
27. dubna 2016  6:59

Naprosto běžná životní situace: člověk se rozhodne, že půjde do důchodu. Oznámí to, naplánuje, s...

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24. března 2016

V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...

Upečte si vánočku. Je výborná a symbolizuje, jak rodina drží pospolu

22. prosince 2015  11:25

Ať už máte všechno na Vánoce nachystané, nebo ne, je nejvyšší čas upéct si poctivou domácí vánočku....

Třešně tekly nádherně, jablka poničilo sucho. Pálenice zahájily sezonu

25. srpna 2015  10:48

Vyprahlá hrdla vyznavačů pálenek dostanou kýžené osvěžení. Jak moc, to se ještě neví. Pálenice v...

Žitný kváskový chléb s mákem

15. srpna 2015

Celožitný kváskový chléb je velmi zdravý a chutný. Varianta s mákem chléb ozvláštní a podpoří jeho...

Čtenářský recept: Honzíkovy buchty

11. srpna 2015

Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Voňavý, dobrý a celozrnný chleba? Najít jej v Brně je práce pro detektiva

26. dubna 2015  9:31

Česká roční spotřeba chleba se pohybuje kolem 40 kilogramů na hlavu, včetně kojenců. A právě proto,...

Klasiku k nedělnímu obědu si můžete uvařit i v redukční verzi

11. ledna 2015

Nemusíte hned držet zázračné a složité diety, při nichž nejde dělat nic jiného, než shánět hůř...

Vy jste pil, co? žertoval Putin. Za novinářův projev ale mohla mrtvice

19. prosince 2014  10:42

Nezřetelná artikulace a slévající se slova bývají zpravidla příznakem společenské únavy. Myslel si...

Přes léto přibírám, v zimě kila mizí, říká biatlonistka Soukalová

6. prosince 2014

Blíží se Vánoce a s nimi spojené hodování. Může mlsat vrcholová sportovkyně, která sice sladké...

Při přípravě kvasu pro pálenici hlídejte hlavně teplotu a deku

23. září 2014

Říká se, že kudy teče zkapalněné ovoce, tudy léčí. Než ho odvezete vypálit, musíte z něj připravit...

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20. září 2014

Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené...

VIDEO: Na Moravě se vyrábí zbraně pro celý svět

9. července 2014

Na první pohled je to obyčejná továrna, s trochou fantazie by to ale mohl být vojenský tábor. V...

Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou

14. června 2014

Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě...

Kromě módy se na Jarmarku Ony těšte na tagliatelle i bezlepkový chléb

2. května 2014  11:15

Na našem květnovém Jarmarku OnaDnes.cz půjde v sobotu 24. 5. samozřejmě hlavně o módu. Dozvíte se...

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

16. dubna 2014  2:36

Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti....

Liberecká pekařka zásobuje o svátcích svým cukrovím lidi, ale i jeleny

26. prosince 2013  9:02

Řada lidí dodnes peče na svátky dvanáct druhů cukroví, přesně jako to dělala jejich babička. Stále...

Potřebuju ještě zasadit dvě lípy, říká jubilant Zdeněk Mahler

14. prosince 2013  6:39

V sobotu oslavil pětaosmdesát let Zdeněk Mahler, rodák z Batelova. Podílel se například na přípravě...

Pálenice jedou od kuropění až do noci. Kvůli slivovici od Ježíška

11. prosince 2013  9:43

Palírny se téměř nezastaví. Lidé vozí svůj kvas jako o závod. Úroda švestek se totiž letos vydařila...

Čtenářský recept: Vesnický chleba

21. listopadu 2013  1:33

V Bosně se pálí rakije veřejně, bez daní i otrav. To u nás neuvidíte

V Bosně se pálí zcela veřejně.
5. listopadu 2013

Představte si, že si sami připravíte ovocný kvas. A pak, jakmile nastane ten pravý okamžik,...

Čtenářský recept: Babiččina vánočka

3. října 2013  3:40

Autorka tohoto receptu vyhrává tento týden kuchařku Deník Dity P. Soutěžte s námi také!

Čtenářský recept: Babiččini nekynutí bednaříci

3. října 2013  3:40

Nedá se jim odolat, hlavně po upečení mizí neskutečnou rychlostí. Jejich výhodou je, že i druhý,...

Českého kmínu bude méně, skoro třetinu polí vytlačily výhodnější plodiny

22. září 2013  11:31

Rozloha polí s kmínem v Česku letos klesla skoro o 29 procent na 2 109 hektarů, zemědělci podstatně...

Dodáte kvas a za dvě hodiny odcházíte s vlastní třešňovicí. Palírny jedou naplno

11. srpna 2013  9:27

Palírenská sezona je v plném proudu a pálenice v Olomouckém kraji se teď nezastaví, pálenka se...

Takhle peče mladý muž z vazební věznice: do koláčků pilníky nepřidává

23. května 2013

Jsem úplně, ale úplně normální, popisuje se na svém blogu autor prvního příspěvku do naší soutěže O...

Velikonoční menu: kaldoun, králičí stehna na tymiánu i mazanec

30. března 2013

Nechte se při přípravě svátečního oběda inspirovat šéfkuchařem Janem Bartákem z pražské...

Stačí, abych zavřela oči, a už cítím Afriku. Zážitky sepsala do knih

24. února 2013  11:13

Ludmila Vítovcová trávila s manželem a dvěma malými dětmi tři roky v Somálsku. Své zážitky sepsala...

Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel

2. února 2013  1:23

K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě...

Může chléb vydržet dva měsíce? Podle zpráv ano, ve skutečnosti ne

10. prosince 2012

Česká média podlehla kouzlu zprávy, podle které pečivo může vydržet bez plísně i několik měsíců. Je...

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3. listopadu 2012  6:46

Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje...

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13. října 2012  14:10

Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete...

Pekařka chce certifikát EU pro frgál. Na Valašsku soutěžili o nejlepší

Pekařka Jana Kasalová z Velkých Karlovic se snaží frgálu zajistil ochrannou
9. října 2012  10:34

Pekařka Jana Kasalová z Velkých Karlovic pracuje na tom, aby frgál získal ochrannou známku. Byl by...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti