kvásek
KOMENTÁŘ: Viktor Preiss končí jenom proto, že chce. Nuda
Naprosto běžná životní situace: člověk se rozhodne, že půjde do důchodu. Oznámí to, naplánuje, s...
Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...
Upečte si vánočku. Je výborná a symbolizuje, jak rodina drží pospolu
Ať už máte všechno na Vánoce nachystané, nebo ne, je nejvyšší čas upéct si poctivou domácí vánočku....
Třešně tekly nádherně, jablka poničilo sucho. Pálenice zahájily sezonu
Vyprahlá hrdla vyznavačů pálenek dostanou kýžené osvěžení. Jak moc, to se ještě neví. Pálenice v...
Žitný kváskový chléb s mákem
Celožitný kváskový chléb je velmi zdravý a chutný. Varianta s mákem chléb ozvláštní a podpoří jeho...
Čtenářský recept: Honzíkovy buchty
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.
Voňavý, dobrý a celozrnný chleba? Najít jej v Brně je práce pro detektiva
Česká roční spotřeba chleba se pohybuje kolem 40 kilogramů na hlavu, včetně kojenců. A právě proto,...
Klasiku k nedělnímu obědu si můžete uvařit i v redukční verzi
Nemusíte hned držet zázračné a složité diety, při nichž nejde dělat nic jiného, než shánět hůř...
Vy jste pil, co? žertoval Putin. Za novinářův projev ale mohla mrtvice
Nezřetelná artikulace a slévající se slova bývají zpravidla příznakem společenské únavy. Myslel si...
Přes léto přibírám, v zimě kila mizí, říká biatlonistka Soukalová
Blíží se Vánoce a s nimi spojené hodování. Může mlsat vrcholová sportovkyně, která sice sladké...
Při přípravě kvasu pro pálenici hlídejte hlavně teplotu a deku
Říká se, že kudy teče zkapalněné ovoce, tudy léčí. Než ho odvezete vypálit, musíte z něj připravit...
Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev
Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené...
VIDEO: Na Moravě se vyrábí zbraně pro celý svět
Na první pohled je to obyčejná továrna, s trochou fantazie by to ale mohl být vojenský tábor. V...
Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou
Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě...
Kromě módy se na Jarmarku Ony těšte na tagliatelle i bezlepkový chléb
Na našem květnovém Jarmarku OnaDnes.cz půjde v sobotu 24. 5. samozřejmě hlavně o módu. Dozvíte se...
Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin
Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti....
Liberecká pekařka zásobuje o svátcích svým cukrovím lidi, ale i jeleny
Řada lidí dodnes peče na svátky dvanáct druhů cukroví, přesně jako to dělala jejich babička. Stále...
Potřebuju ještě zasadit dvě lípy, říká jubilant Zdeněk Mahler
V sobotu oslavil pětaosmdesát let Zdeněk Mahler, rodák z Batelova. Podílel se například na přípravě...
Pálenice jedou od kuropění až do noci. Kvůli slivovici od Ježíška
Palírny se téměř nezastaví. Lidé vozí svůj kvas jako o závod. Úroda švestek se totiž letos vydařila...
V Bosně se pálí rakije veřejně, bez daní i otrav. To u nás neuvidíte
Představte si, že si sami připravíte ovocný kvas. A pak, jakmile nastane ten pravý okamžik,...
Čtenářský recept: Babiččina vánočka
Autorka tohoto receptu vyhrává tento týden kuchařku Deník Dity P. Soutěžte s námi také!
Čtenářský recept: Babiččini nekynutí bednaříci
Nedá se jim odolat, hlavně po upečení mizí neskutečnou rychlostí. Jejich výhodou je, že i druhý,...
Českého kmínu bude méně, skoro třetinu polí vytlačily výhodnější plodiny
Rozloha polí s kmínem v Česku letos klesla skoro o 29 procent na 2 109 hektarů, zemědělci podstatně...
Dodáte kvas a za dvě hodiny odcházíte s vlastní třešňovicí. Palírny jedou naplno
Palírenská sezona je v plném proudu a pálenice v Olomouckém kraji se teď nezastaví, pálenka se...
Takhle peče mladý muž z vazební věznice: do koláčků pilníky nepřidává
Jsem úplně, ale úplně normální, popisuje se na svém blogu autor prvního příspěvku do naší soutěže O...
Velikonoční menu: kaldoun, králičí stehna na tymiánu i mazanec
Nechte se při přípravě svátečního oběda inspirovat šéfkuchařem Janem Bartákem z pražské...
Stačí, abych zavřela oči, a už cítím Afriku. Zážitky sepsala do knih
Ludmila Vítovcová trávila s manželem a dvěma malými dětmi tři roky v Somálsku. Své zážitky sepsala...
Sladké masopustní mámení s vůní skořice a chutí domácích povidel
K pravému masopustu nepatří jen veselé masky a všeobecné veselí, ale především poctivé jídlo. Kromě...
Může chléb vydržet dva měsíce? Podle zpráv ano, ve skutečnosti ne
Česká média podlehla kouzlu zprávy, podle které pečivo může vydržet bez plísně i několik měsíců. Je...
Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert
Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje...
Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč
Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete...
Pekařka chce certifikát EU pro frgál. Na Valašsku soutěžili o nejlepší
Pekařka Jana Kasalová z Velkých Karlovic pracuje na tom, aby frgál získal ochrannou známku. Byl by...