Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


kvásek

Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
20. července 2017

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem...

Buchty? Knedlíky? Každá švestka touží zkvasit, říká šéf rodinné likérky

Rodina Žufánků začala v Boršicích u Blatnice lihovar budovat v roce 2000. Na...
16. července 2017

Abyste vypálili dobrou slivovici, nedávejte kvas do plastových beček a nepřidávejte do něj cukr,...

Oslavte masopust s plnou pusou, upečte si koláče jako od babičky

Masopustní koláče
4. února 2017

Ještě to není tak dávno, co skončily Vánoce, a už je tady zase období, kdy si dáme do nosu....

Křupavá snídaně přímo z trouby. Pivní rohlíky, žitný chléb a ciabatta

Pivní rohlíky podle Mirky van Gils Slavíkové
14. ledna 2017

V Česku sní každý člověk 40 kilogramů chleba za rok. Nemusíte si ho ale všechen nutně kupovat,...

Za kváskovým chlebem lze vyrazit na pražské trhy, do pekáren i restaurací

Chleby v Esce pečou z české biomouky a třífázového kvasu v peci na bukové dříví.
4. listopadu 2016

Výrazná chuť, vůně, speciální struktura a vyšší kyselost dává kváskovému chlebu delší trvanlivost....

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

Tradiční italské sýry
15. října 2016

Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a...

Zelenina a luštěniny místo smažených jídel. Školáci by mohli jíst zdravěji

Na základní škole ve Vsetíně zavedli ve školní jídelně salátový bar.
19. září 2016

Pomazánka z červené řepy, uzeného tofu nebo z cizrny. Makový jahelník anebo muffiny ze špaldové...

Letošní sezonu v pálenicích snad zachrání švestky. Meruněk bylo málo

Zatímco zákazník čeká, majitel pálenice v Radkvě na Opavsku Jan Škorvan
30. srpna 2016

S velkým očekáváním vyhlížejí provozovatelé pěstitelských pálenic příští týdny. Úvod sezony výroby...

Na kole k pramenům Labe. Vyzkoušeli jsme královskou trasu Krkonoš

24. srpna 2016

Dnešní Cyklotoulky nás zavedou k pramenu druhé nejdelší české řeky a připomenou nám, jak můžou být...

Upéct dobrý chléb, to je pořádná dřina, ví majitel rodinné pekárny

23. srpna 2016

Antonín Baborovský obnovil tradiční pekárnu v Dolním Rychnově na Sokolovsku. Dnes v ní s celou...

Švestek bude letos málo, kvasu mají pomoct kompoty nebo povidla

12. srpna 2016

Pálenice začínají po loňské sezoně pomalu ožívat. Zájemci do nich vozí meruňky a letní odrůdy...

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10. července 2016

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je...

KOMENTÁŘ: Viktor Preiss končí jenom proto, že chce. Nuda

27. dubna 2016

Naprosto běžná životní situace: člověk se rozhodne, že půjde do důchodu. Oznámí to, naplánuje, s...

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24. března 2016

V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu...

Upečte si vánočku. Je výborná a symbolizuje, jak rodina drží pospolu

22. prosince 2015

Ať už máte všechno na Vánoce nachystané, nebo ne, je nejvyšší čas upéct si poctivou domácí vánočku....

Třešně tekly nádherně, jablka poničilo sucho. Pálenice zahájily sezonu

25. srpna 2015

Vyprahlá hrdla vyznavačů pálenek dostanou kýžené osvěžení. Jak moc, to se ještě neví. Pálenice v...

Žitný kváskový chléb s mákem

15. srpna 2015

Celožitný kváskový chléb je velmi zdravý a chutný. Varianta s mákem chléb ozvláštní a podpoří jeho...

Voňavý, dobrý a celozrnný chleba? Najít jej v Brně je práce pro detektiva

26. dubna 2015

Česká roční spotřeba chleba se pohybuje kolem 40 kilogramů na hlavu, včetně kojenců. A právě proto,...

Klasiku k nedělnímu obědu si můžete uvařit i v redukční verzi

11. ledna 2015

Nemusíte hned držet zázračné a složité diety, při nichž nejde dělat nic jiného, než shánět hůř...

Vy jste pil, co? žertoval Putin. Za novinářův projev ale mohla mrtvice

19. prosince 2014

Nezřetelná artikulace a slévající se slova bývají zpravidla příznakem společenské únavy. Myslel si...

Přes léto přibírám, v zimě kila mizí, říká biatlonistka Soukalová

6. prosince 2014

Blíží se Vánoce a s nimi spojené hodování. Může mlsat vrcholová sportovkyně, která sice sladké...

Při přípravě kvasu pro pálenici hlídejte hlavně teplotu a deku

23. září 2014

Říká se, že kudy teče zkapalněné ovoce, tudy léčí. Než ho odvezete vypálit, musíte z něj připravit...

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20. září 2014

Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené...

VIDEO: Na Moravě se vyrábí zbraně pro celý svět

9. července 2014

Na první pohled je to obyčejná továrna, s trochou fantazie by to ale mohl být vojenský tábor. V...

Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou

14. června 2014

Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě...

Kromě módy se na Jarmarku Ony těšte na tagliatelle i bezlepkový chléb

2. května 2014

Na našem květnovém Jarmarku OnaDnes.cz půjde v sobotu 24. 5. samozřejmě hlavně o módu. Dozvíte se...

Chutě Velikonoc: nadýchaný mazanec, beránek a nádivka jako muffin

16. dubna 2014

Jen málokdo z nás si odpustí velikonoční hodování. Tradičně k němu patří pečená masa i sladkosti....

Liberecká pekařka zásobuje o svátcích svým cukrovím lidi, ale i jeleny

26. prosince 2013

Řada lidí dodnes peče na svátky dvanáct druhů cukroví, přesně jako to dělala jejich babička. Stále...

Potřebuju ještě zasadit dvě lípy, říká jubilant Zdeněk Mahler

14. prosince 2013

V sobotu oslavil pětaosmdesát let Zdeněk Mahler, rodák z Batelova. Podílel se například na přípravě...

Pálenice jedou od kuropění až do noci. Kvůli slivovici od Ježíška

11. prosince 2013

Palírny se téměř nezastaví. Lidé vozí svůj kvas jako o závod. Úroda švestek se totiž letos vydařila...

V Bosně se pálí rakije veřejně, bez daní i otrav. To u nás neuvidíte

5. listopadu 2013

Představte si, že si sami připravíte ovocný kvas. A pak, jakmile nastane ten pravý okamžik,...

Čtenářský recept: Babiččina vánočka

3. října 2013

Autorka tohoto receptu vyhrává tento týden kuchařku Deník Dity P. Soutěžte s námi také!

Čtenářský recept: Babiččini nekynutí bednaříci

3. října 2013

Nedá se jim odolat, hlavně po upečení mizí neskutečnou rychlostí. Jejich výhodou je, že i druhý,...

ROZSTŘEL ukázka: Už se mi nepletou, říká manažer sester Plíškových Hrdlička



Najdete na iDNES.cz