náhledy
22letý kuchař Jan Horák připravuje předkrm ve školní jídelně na Bukaschool, kde ho při práci pozorují Petr, Ondřej a Tomáš, žáci prvního ročníku.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
V míse vzniká tatarák z ředkviček, salátové okurky a šalotky.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
K předkrmu patří ještě křepelčí vajíčko uvařené do té správné podoby - ani moc měkké, ani moc tvrdé.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
...pak talíř dozdobit ještě plátkem ředkvičky...
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
... a nakonec ještě bylinky a kaviár. A tatarák je hotový.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
Honza s jedním ze svých učitelů ze střední školy Milošem Bednářem.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
Ondřej, Petr a Tomáš sledují Honzu při přípravě anýzové mrkve.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
Mrkev na talíři zdobí nedbale rozetřené mrkvové pyré.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
A opět pinzeta na scéně.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
S bylinkami se pinzetou Honzovi pracuje nejlépe. Připravit jídlo na talíře je v restauraci jeho úkol, pokud není přítomen šéfkuchařem nebo když ten nestíhá.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
A to už je finální podoba - telecí líčka na omáčce z červeného vína, s anýzovou mrkví a mrkvovým pyré.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
Ostré nože jsou základem každého kuchaře. Honza si je s sebou dovezl ze Švýcarska. Přeci jenom vlastní jsou vlastní...
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
Na mediální zájem Honza zatím není zvyklý, přesto si roli před objektivem fotoaparátu po chvíli docela užíval...
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
...v čemž mu ochotně pomáhali i Petr, Ondřej a Tomáš, žáci prvního ročníku, kteří mu v kuchyni pomáhali.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
Pózovat s telecími líčky není ve skutečnosti žádná sranda. Byla uvařená tak doměkka, že jen co fotografka zmáčkla spoušť, rozpadla se na dvě půlky.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA
Vařečka je přežitek, říká trochu v nadsázce kuchař Jan Horák. Mnohem častěji má v ruce pinzetu, s níž mimo jiné servíruje jídla na talíř. To je disciplína, ve které coby zástupce šéfkuchaře vyniká.
Autor: Iveta Lhotská, MAFRA