Diskuze

Talíře v nemocnici zrušili. Z kuchyně k pacientům je to totiž do kopce

Nejen polévku, ale i hlavní chod dostávají pacienti pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v miskách. Rozvoz jídel je tu komplikovanější než v jiných nemocnicích. Budovy jsou tu totiž rozesety ve svažitém areálu. V seriálu Jídlo v nemocnicích tentokrát ukážeme, jak to chodí ve velké nemocniční kuchyni.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Doma je kazdej na fastfoodovejch jidlech, pizze, hamburgrech a hranolkach, parky uzeniny a tatarka. Kdyz pak lidi dostanou normalni jidlo, neumi to snist. Vidim to na detech ve skolnich jidelnach, na vyletech. Jeste se pak stydim za jejich FUJ. Rybu nikdo nesni, pomazanku taky ne. A nebo nejedi maso a cpou se bramburkama.

0 1
možnosti
Foto

Hlavně vím, že sklon podlah,chodníků, cest nemá na kvalitu ,,stravy" žádný vliv!!? To v kntb Gottwaldov vaří asi nějaký chemik jak říkal můj kamarád co tam byl několikrát! Ta suchá veka s hnusnym čajem de nadračku ;-D

0 0
možnosti
MM

,,Pokud pacienti, kteří nemají dietní omezení, chtějí, mohou si připlatit za nadstandardní stravu a tím pádem si mohou vybírat z jídelního lístku pro zaměstnance, velký zájem o to ale není,,

Tohle je velmi zajímavé, hlavně zájem o to není, protože čecháček zadarmo i žloutenku, ale potom bude ječet, že to do něj nacpali ))

0 0
možnosti
JB

hlavně vám tu možnost nikdo sám nenabídne, aby jeden pátral jak detektiv, jestli je něco takového možné (realita loňského února) a ve chvíli, kdy se po zákroku nedostanete sám z postele, tak si tu nástěnku na druhém konci oddělení ani nemůžete přečíst

2 0
možnosti
LK

Ten kapr mě rozesmál. To tedy musel býti profík - myslitel. Před časem jsem byla pobavena kamarádkou, která po porodu dostala ostrý guláš a druhý den fazoli na kyselo ;-D8-o

0 0
možnosti
IZ

Jak si to tak čtu tak vidím, že jsme národ rozmazlených zpovykanců, kteří umí jen remcat a kritizovat. Takže milí rozežranci, to nemocniční jídlo je služba zdarma pro vás. Nemáte to zaplacené v nemocenském pojištěni, pokud by tomu tak bylo, museli by vám vozit jídlo i pokud jste nemocní doma, což se neděje. V nemocnici jste kvůli léčení. Doma si jídlo musíte koupit a uvařit sami nebo nějak zajistit, tak to klidně udělejte i v té nemocnici. Nikdo vám nebrání nechat si jídlo nosit příbuznými a nebo si zaplatit donášku z nějaké restaurace. Je plno nemocnic ma světě kde to takto funguje. Necpěte tedy do sebe to co tak kritizujete, nechte to těm, co za to jsou vděční, prostě si kupte co vám vyhovuje a hotovo. V čem je problém? Jo nemohli byste remcat. Tak to jo.

4 1
možnosti
AV

Není to služba zdarma a je to hrazeno ve zdravotním pojištění (nikoli nemocenském). To byste mohla říct, že i operace slepáku je služba zdarma, protože doma vám ji neudělají...

Ale s tím, že rozpočet je omezený a nelze s ním dělat zázraky samozřejmě souhlasím. Já byla hospitalizovaná jen jednou v životě a bohužel jsem zrovna trefila případ, kdy to jídlo bylo prostě příšerné - a že jsem člověk, co je poměrně známý tím, že sní všechno. Tohle prostě sníst nešlo.

První den po operaci byla kašovitá strava - to samozřejmě z principu nemohl být kulinářský zážitek, ale bylo to jedlé. Další dny už se to pozřít nedalo...

Já vím, že jsem byla v nemocnici na léčení, ale vyhladovělý člověk se léčí blbě. Ano, vařila mi tím pádem má tehdy sedmdesátiletá matka a vozila to každý den padesát kiláků autem. Vyřešilo se to. Ale fakt si myslím, že takhle by to ve špitále vypadat nemělo (a optimisticky předpokládám, že ani většinou nevypadá).

0 0
možnosti
LP

Doufám, že v této nemocnici nebudu nikdy hospitalizován.

0 0
možnosti
LZ

Pozvali profesionálního kuchaře? V nemocnici nepracují profesionálové? Nevím jak u nich, ale u nás v nemocnici profíci jsou. nebo pro NT je profesionál jen ten, co vaří blafy v hotelu či hospodě? Panebože!!!

3 1
možnosti
VV

Byla jsem v nemocnici dvakrát, a to v porodnici. Před čtyřmi lety u Apolináře a před čtrnácti dny v Krči a problém obou je naprosto stejný - matky po porodu, které mají potřebu vyššího energetického příjmu kvůli prodělanému porodu a nabíhající laktaci, nehledě na 24 hodinový "pohotovostní" režim, mají takový jídelníček, že by člověk snad umřel hlady. Jak mi sdělili sestřičky, je to jídelníček odlehčený, takzvaný "šetřící". Každé z nás nosili partneři jídlo, aby bylo aspoň co posvačit (já třeba chtěla jogurtové nápoje a nakrájenou zeleninu), já jsem například v prvních dvou dnech jednou jedla i v noci. A když vám po císařském řezu, kdy obzvlášť nesmíte nic nadýmavého, přinesou kynuté ovocné knedlíky, bílé pečivo, loupáky, tak to je už obzvlášť k zamyšlení.

4 6
možnosti
JH

J82a66n 30H15r67u12b76ý

10. 5. 2018 7:04

Moc nechápu ty debaty stran jídla v nemocnici. Do nemocnice se chodíme léčit, ne debužírovat. Když vidím, co mají lidi naloženo v košíku, tak jakákoliv nemocnice musí být pro většinu životním kulinářským zážitkem. Navíc je jídlo zdarma!

16 1
možnosti
AV

Tak já to zas chápu... Pokud to jídlo není k pozření (tím nemyslím, že je to případ nemocnice z článku), tak vám té síly k vyléčení taky moc nezbývá...

A když vám druhý den po operaci vnucují klystýr, protože jste "ještě nebyl", přičemž z té bezzeleninové stravy bych ani doma nešla tři dny, taky žádná sláva...

1 0
možnosti