Diskuze

Obezita není největší problém. Naopak, pacienty chceme vykrmit, říká odbornice

Strava v nemocnicích se řídí pravidly, o kterých pacienti netuší, říká nutriční terapeutka Ivana Šišková z Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Lékaři bojují hlavně s podvýživou a sestavují proto jídelníčky zejména tak, aby jídlo co nejvíce pacientů snědlo. O tajích nemocniční kuchyně čtěte v dalším díle seriálu Jídlo v nemocnicích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

E71v28a 36H80u60r38t12o54v45a

10. 5. 2018 17:58

Tohle je šílenost. Je průšvih, že v nemocnici někdo takový vůbec působí. Ano, pacienti jsou podvyživení, a to i přesto, že jsou obézní. A prázdnými kaloriemi v podobě koblihy se jejich podvýživa rozhodně nezmění. Na to, aby pacienti přestali být podvyživení musí přestat jíst bílou mouku s cukrem. Měli by jíst dostatek bílkovin, vlákniny, zeleniny. Cukr nikdo z nich nepotřebuje. Naopak, cukr jim velmi škodí. Paní asi nečte zahraniční literaturu, jinak si nedokážu představit tak strašné výplody mysli. Neskutečné. Jo, a v Krči před pár lety (tam, kde ona působila), tak se strava nedala vůbec pozřít. Nemluvě o tom, že pseudošunkové pochoutky plné éček s rohlíkama z přešlechtěné mouky a vařené fazole bez chuti pro kojící matky jsou fakt úlet. RvRvRv pro paní "odbornici". Ostuda.

6 0
možnosti