náhledy
Jatka v hlavním městě Haiti mají do čistých evropských zařízení na zpracování masa daleko. Zvířata se zde zabíjejí přímo na ulici v otřesných hygienických podmínkách, nejčastěji podříznutím hrdla a pomalým vykrvácením.
Autor: Reuters
Trhem Croix des Bossales se nese zvířecí nářek. Přichází z místních jatek La Saline, která na trh dodávají čerstvé vepřové, jehněčí a kozí maso.
Autor: Reuters
Každý den zde končí na porážce desítky zvířat.
Autor: Reuters
V bahně zdejších ulic pracovníci jatek zabíjí také prasata, která po porážce putují na porcování.
Autor: Reuters
Smrt kůzlat není nic pro slabé povahy. Zvířata končí s proříznutým hrdlem a jejich krev pomalu stéká do velkých nádob. Podle místních tradic nesmí přijít nic nazbyt.
Autor: Reuters
O hygienickém skladování masa nemůže být řeč. Zabitá zvířata mnohdy několik hodin leží na ulici, dokud je nepřevozou k dalšímu zpracování.
Autor: Reuters
Jean Libonet pracuje na jatkách už 16 let. V zabíjení a stahování zvířat z kůže je vyhlášený.
Autor: Reuters
Fotografovi agentury Reuters hrdě ukazuje čerstvě uvařenou kozí hlavu.
Autor: Reuters
Trh Croix des Bossales se nachází v okrajových čtvrtích Port-au-Prince, hlavního města Haiti. Lidé sem mnohdy jezdí i několik kilometrů. Čerstvé maso totiž jinde neseženou.
Autor: Reuters
Zkušení pracovníci jatek se při práci nebojí použít ani vlastní zuby.
Autor: Reuters
Zvířata jsou pro zaměstnance jatek jen zdrojem obživy a ochránci zvířat a vegetariáni by zde nejspíš omdleli.
Autor: Reuters
K ještě živým zvířatům se nese nářek právě porážených kusů…
Autor: Reuters
…., ze kterých je během několika hodin produkt určený k prodeji.
Autor: Reuters
Někteří lidé si domů odvážejí čerstvě zabitá zvířata, která ještě neprošla zpracováním. Zákazníci tak ušetří.
Autor: Reuters
Zvíře si naporcují doma a využijí každou jeho část.
Autor: Reuters
Využití najdou i kůže zabitých zvířat, jejichž zpracování zabere nejvíce času.
Autor: Reuters