Na kontrolu do tržnice se vydali inspektoři veterinární správy ve středu.
"Bylo to na podnět pražského celního ředitelství," upřesnil mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.
V místní "masně" inspektoři našli kusy masa, které její provozovatel skladoval v plastových přepravkách. Ty ale neměl uloženy v chladu, sklad ani žádným chladicím zařízením nebyl vybaven.
Kromě masa se tu mezi krabicemi a různými stroji povalovaly igelitové pytle a tašky se střevy mrtvých zvířat. V plastových lahvích od neperlivé vody pak měl majitel provozovny "stočenou" krev.
Všechno nalezené maso, kterého tady byla na devadesát pět kilogramů, nechali inspektoři zlikvidovat. Stejně tak krev v lahvích.
Zda bylo maso připraveno k prodeji nebo jej chtěl provozovatel například použít v restauraci k přípravě jídla, není jasné. "K čemu bylo, nevím, to bych pouze spekuloval. Navíc to bude předmětem dalšího šetření," uvedl Antonín Kozák s Městské veterinární správy.
Na tomto místě přitom nebyli inspektoři poprvé. "Naposledy v květnu jsme tu odhalili obdobné nedostatky a nařídili jsme zlikvidovat dvě stě padesát kilogramů surovin a výrobků," uvedl Duben.
SAPA není jediným místem, kde inspektoři podobné nakládání s masem viděli. Například v domku na rohu Prašné ulice a Květnového vítězství na Hájích našli nelegální jatka. Inspektoři tu objevili 400 kilogramů nekvalitních masných výrobků a 365 kilogramů vepřového masa (více čtěte zde).