"Zjistili jsme, že jídlo nebylo uvařené v den prodeje, ale už o víkendu. Okamžitě jsme zakázali prodej sto porcí rajské nebo svíčkové omáčky, nařídili jsme zlikvidovat osmnáct celých knedlíků," sdělil šéf plzeňských inspektorů Václav Havlík.
"Kuchař nebyl v bílém oblečení, jak má být, ale v šedém až černém oděvu, našli jsme tam špinavé příbory i utěrky. Povolili jsme pouze provoz výčepu. I tam jsme ale zjistili, že ani sklenice nebyly ocejchované," vypočítal některé závady.
Havlík dodal, že hned ve středu půjdou do restaurace zjistit, jak skončila likvidace jídel, jež zakázali prodávat.
Mluvčí plzeňské zoologické a botanické zahrady Martin Vobruba závěry kontrolorů neznal. "Jen vím, že tady byli. Ale nic víc k tomu nedokážu říct. Restaurace neprovozujeme my, pronajali jsme je," uvedl Vobruba.
Majitel firmy, která provozuje restauraci, nebyl k zastižení.