Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Grand Restaurant Pavla Maurera

Lepší se to, ale Češi na experimenty pořád nejsou, říká gastromág Maurer

Pavel Maurer
16. ledna 2018

Češi jsou v jídle stále konzervativní a málo experimentují, ale pomalu se to zlepšuje, řekl...

Blíží se festival dobrého jídla. Lidé platí menu předem

Festival jídla začíná v Ostravě v polovině ledna a potrvá až do konce února.
13. ledna 2018

Devátý ročník Grand Restaurant Festivalu pro milovníky dobrého jídla začne sice až v pondělí 15....

Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko

Kuchař Martin Havlík připravil pro hosty festivalu lahůdky inspirované barokní...
22. ledna 2017

Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do...

Festival dobrého jídla láká na zážitkovou gastronomii za přijatelné ceny

Jiří Nenička (uprostřed) se svým týmem nese jeden z pokrmů festivalového menu...
14. ledna 2017

Rybí tapas včetně pstruha v sherry octu. Sépiová palačinka s treskou skrei, pórkem a salsou z...

Bistra jsou nový trend v Praze, říká Pavel Maurer

Pavel Maurer
aktualizováno  20. května 2016

Praha se širokou paletou kuchyní se může rovnat Mnichovu či Vídni. O trendech v pražských...

Festivalu gurmána Maurera se účastní tři restaurace ze severu Čech

Číšník Milan Šklíba a pomalu vařený zvěřinový bok, glazírované kaštany,...
11. února 2016

Trojice restaurací z Ústeckého kraje se probila na Grand Restaurant Festival, který se koná pod...

Jehněčí s česnekem či kuře se špenátem. Začíná Grand Restaurant Festival

Specialitou letošního Grand Restaurant Festivalu bude také pečené kuře se...
13. ledna 2016

Zaměřují se na vícechodové degustační večeře s ochutnávkou moravských vín. Rodinná restaurace Uno...

Zvěřina hraje prim, říká provozní stříbrné restaurace Maurerova výběru

Provozní restaurace Kristin Hrádek Jiří Rippl s cenou za druhé místo v...
5. prosince 2015

Zvěřinová kuchyně Kristina Hrádku nedaleko Děčínského Sněžníku letos převálcovala slavné pražské...

Gastronomický festival láká na býčí žlázy i kančí na víně

24. ledna 2015

Polévka s krevetami, mušlemi a kalamáry, býčí žlázy smažené v rozmarýnovém těstíčku či tatarský...

Začíná festival dobrého jídla, nabízí hovězí pupek či jehněčí polévku

16. ledna 2015

Tři restaurace ve Zlínském kraji se zapojily do prestižního Grand Restaurant Festivalu, který...

Český „Michelin“ ocenil dvě restaurace v Praze a farmu z Nymburska

aktualizováno  4. prosince 2014

Vítězem ankety Maurerův výběr Grand Restaurant, která hodnotí české restaurace, se stala restaurace...

Zvenčí restaurace vypadá jako čtvrtá cenová. Uvnitř se vaří na jedničku

22. února 2014

Liberecká restaurace Black Horse se letos poprvé účastní prestižního gastronomického festivalu...

Nejezte blbě! zve festival na dobré jídlo nejen do Brna

16. ledna 2014

Pošírované ústřice, jelen na jalovci, terina z telecí hlavy s bylinkovým želé či třeba čokoládový...

Festival dobrého jídla láká na uzené husí prso i levandulový dortík

15. ledna 2014

Vybrané delikatesy za zvýhodněné ceny mohou ochutnat návštěvníci Grand Restaurant Festivalu, který...

Festival jídla láká na um špičkových kuchařů. Zapojí se čtyři restaurace

28. prosince 2013

Ze vše lásek nejupřímnější je prý láska k jídlu, řekl kdysi slavný irský dramatik G. B. Shaw....

Český „Michelin“ ocenil tři restaurace v hradeckém kraji

26. prosince 2013

Průvodce Grand restaurant, který vydává gurmán Pavel Maurer, zařadil mezi stovku nejlepších i tři...

Lanýž, humr, ústřice: Julius Meinl otevírá v Česku chrám lahůdek

18. prosince 2013

Rakouská firma Julius Meinl se vrátila do Česka s nabídkou potravin. V centru Prahy zkusí prorazit...

Pardubická restaurace se poprvé objevila v českém Michelinu

9. prosince 2013

Restaurace Bonté, která sídlí v přízemí budovy pardubického centra ČSOB Pojišťovny, se jako první z...

Čeká nás dřina, říká šéfkuchař oceněné zámecké restaurace ve Mcelích

28. listopadu 2013

Na bujaré večírky sem jezdily herečky z Prahy, jeden čas tam pobývali i spisovatelé Mark Twain a...

Anketu Maurerův výběr poprvé vyhrála restaurace ze Středočeského kraje

27. listopadu 2013

Anketu Maurerův výběr Grand Restaurant letos vyhrála zámecká restaurace Piano Nobile z hotelu...

V kohoutkové vodě je chemie a léky, útočí výrobci minerálek na vodárny

24. července 2013

Kampaň na podporu kohoutkové vody v restauracích je pod palbou největších výrobců tuzemských...

Kam na zmrzlinu v Praze? Osvědčený je Světozor, ale i domácí výrobci

20. července 2013

Zázvorová, mátová, skořicová, či s příchutí zeleného čaje? Nebo dáváte přednost osvědčeným chutím?...

Umělci, revolucionáři i gurmáni diskutují v Plzni s veřejností

20. dubna 2013

V sobotu se do Plzně sjede velmi rozmanitá škála osobností. Jsou mezi nimi umělci, politici,...

Za dobrou koprovkou stojí za to přijet, říká autor prestižního seznamu

26. února 2013

I když v prestižním Maurerově seznamu kvalitních restaurací tvoří většinu podniky z Prahy, našel...

Festival dobrého jídla vrcholí, do Zlínského kraje přilákal i turisty

25. února 2013

Prestižní Grand Restaurant Festival přitáhl do Zlínského kraje stovky lidí. Luxusní tříchodové menu...

On chtěl peníze, oni vliv, hádají se po rozchodu Mattoni s Maurerem

21. ledna 2013

Svátek dobrého jídla se zajedl výrobci minerálních vod Mattoni. Pavel Maurer, zakladatel...

Grand Restaurant Festival dal kvůli chátrající Kyselce sbohem Mattoni

18. ledna 2013

Devět let trvající spolupráci s výrobcem minerálky Mattoni se kvůli stavu lázní v Kyselce rozhodl...

Blíží se svátek jídla, na jihu Moravy pozve labužníky devět podniků

13. ledna 2013

Příští úterý začíná na jižní Moravě čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu. Do oblíbeného...

Festival začíná, na východní Moravě servírují delikatesy čtyři podniky

12. ledna 2013

Prestižní gastronomický Grand Restaurant Festival letos více pronikne do Zlínského kraje. Luxusní...

Festival nóbl lahůdek se blíží. V kraji pozve gurmány devět podniků

12. ledna 2013

Začátek festivalu Grand Restaurant Festival už netrpělivě vyhlíží především všichni milovníci...

Festival delikates láká na křepelku s nádivkou či čokoládový fondant

9. ledna 2013

Řadu vynikajících specialit ochutnají návštěvníci Grand Restaurant Festivalu, který se letos v...

Nejlepší restaurant v Česku je podle Maurera brněnský Koishi

29. listopadu 2012

Brněnský rybí a sushi restaurant Koishi v Údolní ulici zvítězil v prestižním Maurerově výběru Grand...

Ostře sledované jídelňáky

2. února 2012

Vylouhovaný lógr a polévka jak voda na nádobí. Tak si pamatujeme jídelní vozy. Přední kuchaři...

Nejlepší restaurací je podle Maurera Terasa U Zlaté studně

29. listopadu 2011

Nejlepší restaurací je podle vydavatele Pavla Maurera pražská Terasa U Zlaté studně. Obsadila první...

Čtyři olomoucké restaurace nabídnou o gastronomickém festivalu levnější jídla

7. ledna 2011

Ve čtyřech olomouckých restauracích klesnou zhruba o polovinu až dvě třetinu ceny jídel. Hotel...

Restaurací roku je podle Maurerova výběru La Degustation

25. listopadu 2009

Žebříček Grand Restaurant letos vyhodnotil jako nejlepší restauraci pražský podnik La Degustation...

ZPRÁVY: Šéfové obou korejských států se překvapivě opět setkali



Najdete na iDNES.cz