náhledy
Pravý absint se ředí vodou jedna ku třem až jedna ku pěti s pomocí takzvané absintové fontány, z níž se voda nechává pomalu odkapávat.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Václav Seidl v jednom z barů, jehož je spolumajitelem.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Václav Seidl před jedním z barů, jehož je spolumajitelem.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Aby nabral další zkušenosti a mohl porovnávat, objednal si před časem Václav Seidl k narozeninám archivní láhev absintu, kterou našli při rekonstrukci hotelu zazděnou ve zdi.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
"Dělám si svoji vlastní sbírku archivních absintů," přibližuje Brňan Václav Seidl.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
Pravý absint s obsahem pelyňku, anýzu a fenyklu vznikl na pomezí francouzsko-švýcarské hranice. Země se však dosud přou o registraci ochranné známky.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
"Díky ředění absint změní konzistenci. Odstínů chuti je velké množství," říká Václav Seidl.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
S kolegy Václav Seidl pravidelně jezdí na absintové festivaly do Francie, kde se účastní soutěží jako porotce.
Autor: Marie Stránská, MAFRA
"Tradiční francouzští výrobci už ani nedoufali, že by někdo tak mladý absint pil. Váží si nás, protože šíříme absintovou kulturu," říká Václav Seidl.
Autor: Marie Stránská, MAFRA