- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Návrh redakci - uspořádejte speciální Rozstřel, ve kterém budou hosty Václav Seidl a MUDr. Karel Nešpor. Téma - tento rozhovor.
Absinth pochazi taky ze svycarskeho kantonu Jura. Zlute krokodyly z neho nedostanete, ale v kantonu Jura rostou hribecky s velmi silnymi halucinogeny. Pri zbirani vas nesmi chytit policie. Na to je mastna pokuta.
Pravdou je ze po Absinthu je vsechno trochu jinak. Strizliva opilost? Clovek pri pohledu na prazdnou litrovou lahev tusi ze fouknuti do balonku privede prislusnika do soku ale jinak je jeden totalne v pohode. Zabava jede a svet je krasny.)))
Zkuste si na netu najít likérku DELIS. Je to u Kladna a dělají tam docela slušný Absint. 24 skleniček jsem tedy nezkusil, ale vychutnat se dá. Známým tvrdím, že je to dobré ráno po třetí světové na vyztřízlivění. Něco do sebe to má.
Sice mě teď už tolik neláká, když to tedy bez opia nebude ono ;-) ale velice hezký a zajímavý rozhovor,
Chodím tam pravidelně, úžasné přátelské místo.
A je absinth ještě pořád absinthem? Právě ona regulace na množství tujonu donutila výrobce změnit způsob výroby a místo macerace pelyňku v lihu se maceruje v teplé vodě. Což sice vede k menšímu výluhu tujonu, ale zároveň i dalších, chuť ovlivňujících látek.
Znovu si ten rozhovor prectete (vzdyt tam zminuje, jak a proc se zacal vyrabet "absinth"), pripadne nastudujte. Treba zminovany Zufanek uz to zase dela podle puvodni receptury. Muzete videt i na videu od Vanka v Jidle sro.
V devadesátých jsme pili takovej zelenej absint, opilost rozhodně střízlivá nebyla, ale doplňovali jsme to pivem a někdy i teqilou