- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tihle poradci si udělali ze *zdravé* výživy super *kšeft*!!! Jsu už starší a za ty roky je jednou zdraví to a ono nezdraví a za pár roků zase obráceně !!! Podstata bude nejspíš v pohybu *poradci*,
Další výživový paskvil na děti. Největší zlo je ve školních jídelnách. Chudáci děti, kvůli takovým lidem mají hlad.
Ještě, že za našich časů nebyly školní bufety. Ale v ulici byl, řezník, rybárna a mlékárna. A ne herna a butik,
A také nebylo třeba odborníky na stravování!
Cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly, to socani umějí.
Další dobroser, nemluvě tedy o tom, že celá řada jeho nutričních doporučení předkládaných jako obecné pravdy je pro řadu lidí vyloženě nevhodná nebo dokonce škodlivá.
Jsem ještě jakž takž schopný překousat zákaz kouření v hospodách, protože svým nezdravým chováním obtěžuji okolí (byť tedy kdo vleze tam, kde se kouří, to vlastně akceptoval) ale proč se, proboha, někdo cítí být povolán kecat lidem do toho, co chtějí jíst? To je naprostá nehoráznost!!!
On ale taky není vystudovaný nutriční terapeut, ale uvádí, že je výživový specialista. Ale aspoň něco v praxi nastudováno má, na rozdíl od jiných výživových poradců, kterým na to stačí víkendový kurz. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně obor zootechnika se specializací na potravinářské technologie.
Na střední jsem se živil celou dobu vlašákem a colou a taky jsem nějak přežil..
Umřete proto v 60. Doufám, že Vám není 59,5. To by mě mrzelo.
EU se snaží o dožití českých mužů kolem 80-85. Tady to začíná.
Vyhláška zakazuje na školách kofein, umělá sladidla, ztužené tuky a energetické nápoje. Výborně. To je to hlavní. A nikde o tom ani slovo.
Technická. Vyhláška popisuje šunky, mléčné výrobky, sýry, pečivo... které očesává jen mírně. Když se zaměříme na kvalitní produkty, lze bez problému prodávat samostatnou šunku, samostatný sýr a v regálu chléb a rohlíky.
Pak je tam řádek věnovaný bagetám a obloženým chlebům s celkovým obsahem soli 1 g na 100 g produktu. Sem se pečivo, sýr a šunka z předchozích povolených potravin nevejde. Jak na to? Přípustná je jen Lučina? Děkuji pěkně...
Řešení vidím v zelenině. Jen si to neumím spočítat. Fakt mohu udělat bagetu máslo, šunka a sýr, kde bude obsah soli 2 g na 100 g produktu. A pak to doplním kopcem zeleniny a ono mi to ve výsledku vyjde na 1 g soli na 100 g produktu? Nevychází to 50:50? Tedy 50 g bagety s náplní a 50 g zeleniny? Při představě italské zeleniny a toho jak je lehká, je to jako s kilem peří a kilem železa. Té zeleniny by muselo být tolik, že to nelze označit za přílohu v bagetě.
Tady chybí recepty. Suroviny jsou v pohodě. Kombinovaný produkt, ale musí být lepší než samotné suroviny. Když vidím Havlíčkův tým, co si vyhlášku ani nepřečte. Nemají tady všichni pseudoodborníci Česka věcnou botu, kterou jen ve vyhlášce přehlédli?
Milá iDNES to vaše video je nesmysl plný chyb. Tak dík, že ho sem strkáte pořád dokola. Váš specialista na výživu je hlupák, co si vyhlášku špatně přečetl.
A teď na to koukám, ty chyby tam sází kolegyně z Centra Petra Havlíčka. Tak to je soda, když i vyhlášku hájí lidé, co ji nerozumí.
Vyhlášku shazují zase jiní lidé naprosto demagogicky...
Kde to jsme? Nešlo by tuhle prolhanou hádku prostřednictvím bulváru konečně postavit na faktech a věcných argumentech? Nešlo. Chápu. Protože iDNES.
Tak určitě..kam chodí moje děti. Školní bufet zavřeli jak na základní škole, ta na gymnáziu, kam chodí moje děti. Podle toho chytráka za to ale může jejich nekompetentnost najít správného odborníka, co by jim pomohl. Děti si teď chodí pto párek v rohlíku nebo brambůrky do Benziny přes ulici. ...takovou diletantskou vyhlášku jsem dlouho neviděl.
jojo, na otevření bufetu potřebujete certifikovaného nutričního specialistu. Certifikáty poměrně nepřekvapivě generuje Havlíčkovo firmička...