Diskuze

Senior si vypěstoval cuketu, jed v ní ho otrávil. Vědci jsou v šoku

Německý senior zemřel poté, co se otrávil doma vypěstovanou cuketou. Plodina totiž obsahovala jedovatou látku zvanou kukurbitacin. Případ podle agentury DPA překvapil i vědce. Jde podle nich o první zaznamenané úmrtí po pozření cukety.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

a co kdyby redachtor napsal, kde se ten jed bere?

0 1
možnosti

Úřad pro potraviny a léky v USA (FDA) toto (nekontrolované sprášení různých odrůd tykví s planými) jako jeden z důvodů proč zakázat aby si lidé sami produkovali osivo.

1 0
možnosti

Vědci jsou v šoku? Kukurbitacin je přirozenou součástí planých dýní Cucurbita pepo a vyskytuje se i v některých okrasných tykvích. Pravděpodobně došlo ke sprášení s nějakou okrasnou odrůdou. V Mexiku a v USA kde se tyto plané tykve vyskytují běžně je to všeobecně známá věc. Viz http://www.carolinafarmstewards.org/wp-content/uploads/2012/05/CucurbitSeedProductionver1.4.pdf stran 11 a dále.

2 0
možnosti

...že nejlepší zelenina je vepřový řízek.....

18 0
možnosti

Mohu Vás ujistit, že žádný český občan nikdy na požití cukety nezemře !Německé choulostivé žaludky moc nevydrží -  a ještě něco - jezte jalapeňos a především habaneros, samozřejmě v syrovém stavu - a budete zdraví jako řípy - kam se hrabe česnek - a hlavně se nenechte vytočit nějakými dementními studiemi ......

6 2
možnosti
Foto

M20i17r40a 72L48o72v58e

21. 8. 2015 1:46

Mnam! Miluju jalapenos i habaneros, pestuju si je na zahrade. Pred par dny jsem delala habanero hot sauce a dneska  jalapeno salsu. Ale syrove je jim denne, je to mnamka. Kdyz si na to clovek zvykne, tak uz bez toho nemuze ani byt. Doporucuji je vsem ...vylepsi metabolismus, podpori imunitu, maji pozitivni vliv na srdce, zlepsi naladu a ja nevim co vsechno jeste, jsou proste super!R^

1 1
možnosti
Foto

A? Každý ví, že zelenina je smrtelně nebezpečná.

8 2
možnosti

Hlavně růžičková kapusta :-P

2 1
možnosti
Foto

Lidi basti nahrazku okurek a pritom staci obycejny lilek. Lepsi a chutnejsi.

2 1
možnosti

Cucurbitaceiny jsou přirozenou součástí okurek i lilku, šlechtěním byly tyto sice potlačeny,ale neříkejte, že jste nenarazil na hořkou okurku? Ochutnejte stonek nebo list okurky a uvidíte. Hořkost je přirozenou ochranou rostlin před sežráním, slimák to pochopí na německé důchodce to je složité.

7 0
možnosti

J72o49s74e64f 73N49o24v67á67k

20. 8. 2015 23:25

Kukurbitacin - je obsažený v kukuřici?

2 1
možnosti
Foto

J63a87n 91B34r29a78u83n

21. 8. 2015 2:30

A objevil jej Juraj Kukura;-D;-D;-D

9 1
možnosti

Proto to nejím..

0 1
možnosti