- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Původ parazita zůstává záhadný? A já myslel, že je to ze syrového hovězího
Nejde přece o to, že někdo konzumuje tatarský biftek ale o to, že veterinární správa naprosto selhala. Není přece akceptovatelné aby se na trh dostávalo maso ze zvířete nakaženého tasemnicí !
Anketa.... muze mi nekdo prosim nejak presneji vysvetllit, jak hodne jsou ankete odlisne (kvantitativne) odpovedi na otazku :
Občas, maximálně jednou měsíčně
Výjimečně, jen několikrát do roka
dobrý den, každý den mi vychází článek.
Vy jste novinář?
Ne, mám tasemnici.
když vidím, v jaké čtyřce jsou lidé schopni si dát tataráčka, semletého a neškrábaného bůhví z jakého masa - pak se nemohu divit
.......tak já jsem si ji dovezl před léty z UK(biftek).
Nic moc roztomilýho,společensky otravného.
Pojmenoval jsem ji Žofinka a naši lékaři si s ní poradili celkem rychle.
Globus má nejlepší maso a uzeniny ze všech hyper a super marketů. Taky si mi nezdá, že by zrovna tam měl být zdroj.
musím potvrdit, člověk vyzkoušel od kaufu, přes Interspar a jezdíme na černý most. To maso a ty uzeniny, které si tam dělají, fakt jsme byli překvapeni a nedá se to s jinými řetěžci porovnat.
trend kvazitataráků ve třetích a druhých cenovkách.
Potkají se dva a jeden říká:
"Jak se máš?"
"Ále dneska mi vyšel první článek."
"Aha, ty jsi novinář."
"Ne, mám tasemnici."
vždycky se najde někdo, kdo dá tento vtipný vtip do diskuze o tomto tématu. už ho čtu asi počtvrté a to nemluvím o tom, že jsem ho znal i předtím.
Zase se ukazuje, že veškeré papírování podle jakýchsi předpisů jůnyje, cedulky u masa málem s rodokmenem, evidence porážených zvířat, hlášení a zakazování domácích zabijaček a porážek a podobné úřadování má dost velké mezery!
Proč se to všechno dělá, když se nakonec stejně nedá nic zjistit, ani zabránit nějaké nákaze? Ve výsledku je konzumentovi přece jedno, jestli je v mase tasemnice z Opavy, červenka, pomletý kůň z Rumunska, zdechlina z Polska nebo třeba myši.
Někde udělali soudruzi chybu a jenom papírováním se to nevyřeší!
Tak v prvé řadě by postižení (pacienti) měli podat dobré informace. To se pak těžko hledá, když nevíte co všechno a kde dotyčný jedl.
Osobně maso a masné výrobky nakupuji skoro výhradně v opavském Globusu. Stojí to sice víc než kdekoliv jinde ale všechno je čerstvé, chutné a hlavně vyráběné z masa. Původně jsem zkoušel různé místní řezníky ale na Globus prostě nemají.
videl bych to na akce restauraci ve slevomatech...149 kc za 300g buhvi ceho :/