Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tasemnici se lze bránit. Maso škrábejte nebo zmrazte, radí odborník

Syrové maso, ze kterého se tasemnicí nakazilo už sedm lidí, bylo podle mluvčího veterinární správy Josefa Dubna pravděpodobně českého původu. Přítomnost parazita podle něj nemusela odhalit ani kontrola, neprovádí se totiž laboratorně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J22a76n 33K44r25p51e31c 5386183174112

ja vubec nerozumim tomu, proc nekdo kupuje mlete maso v obchode. to je liny si to namlit sam, kdyz uz ma takovou potrebu? nebo je to tim, ze v obchode je levnejsi nez doma namleta flakota. proc asi...

0/0
11.4.2013 11:56

K22a53t11e38ř96i91n81a 47H81u63t42o83v75á 9421445720487

Nejíst syrový. Co je na tom tak složitého. Správnou tepelnou úpravou se zabijí nejen paraziti, ale i nebezpečné bakterie (např. salmonela na kuřecím).Pokud tatarák, tak jedině ze svíčkový

+2/−2
10.4.2013 10:42

Z43l43a30t65u97š85e 27J17e21l31í38n11k19o21v98á 1855652497512

To jako svíčková má poslaneckou imunitu a nemůže obsahovat bakterie a parazity? (viz "nejíst syrový...pokud tatarák, tak jen ze svíčkové")

Nebo jste jen neochuchutnala tatrák z dobré roštěné? Hodně lidí, když jim to neřeknete, rozdíl nepozná. Shodněme se na tom, že je třeba dobrého masa, dobře připraveného a ochuceného dle chuti konzumenta. Pak je jídlo skvělé.

+4/−1
10.4.2013 13:45

O26l50d55ř36i42c54h 19H51o78r91á56k 2114809781825

Tak to tedy fakt netuším, co v tom Globusu nakupovali. Mají tam mleté vepřové a mleté hovězí. Ale z dochucených (mletých) mají jen směs na karbanátky. Je výborná a jednoduchá na přípravu, ale už v názvu je jasné, že je na karbanátky.

Koupené mleté bych opravdu raději syrové neochutnával. Pokud chci zjistit jestli je správně ochucené, tak si usmahnu malý karbanátek a ten okoštuji.

+4/0
10.4.2013 9:09

M94a73r85e44k 23V66a83h31y 1848708533459

Dneska mi vyšel první článek....ty jsi novinář?...ne ale nakupuju v Globusu...

+4/−2
10.4.2013 8:12

B72ě51l43a 96H19o92r92á55k96o86v16á 1878212879430

R^ :-)

+1/−1
10.4.2013 10:24
Foto

V24a63s29e56k 32R36a26i34s10e31r 2350830427297

Nejlepší prevence. Maso prostě vůbec nejíst.

+1/−12
10.4.2013 8:10

M69a65r88e18k 46D10r45a93š47a17r 9875325844175

A nebo vzhledem k rizikům i u ostatních potravin nejíst vůbec :-P

+6/0
10.4.2013 8:11

J67i97ř33í 35H33a44v16á31č50e95k 1223450343

Ve Farmář hledá ženu, je ted jeden takový, prý se naučil žít z jiné energie:-)

0/0
10.4.2013 8:15

M18a96r87e67k 18D22r76a27š50a97r 9125505434125

Jako ze slivovice? :-)

+8/0
10.4.2013 8:16

D29a26v21i68d 10F50i18x66a 4119973108609

Já jsem PRO !!;-D

+1/0
10.4.2013 8:50

J96a23n48a 24H91o94r10s74k36á 2966587496784

To je nějaká sci-fi knížka, ne?

+1/0
10.4.2013 8:16

M17i89c26h98a30l 83H88o42r85k14ý 9395365224949

a co s plísní u zeleniny?;-D

+1/−1
10.4.2013 8:46
Foto

V26a50s95e89k 67R57a25i63s77e35r 2160160497687

momentálně se bavíme o mase.

+2/−2
10.4.2013 9:04

M75i32c66h71a88l 90H42o28r49k11ý 9765255704649

OK a vy tvrdíte maso vůbec nejíst,co tedy jíst?

+1/0
10.4.2013 9:10

J37a44n 84J64a82r15o57s 1859117680818

Nejist vubec, jidlo je pro slabochy

+3/0
10.4.2013 9:17
Foto

V31a93s53e21k 89R92a24i43s29e65r 2630460667477

vy jíte jen maso?

0/0
10.4.2013 9:27

P30a61v96e10l 93O22d51r85a59z36i43l 6504509337440

Zdá se mi to, nebo se opravdu snažíte působit natvrdle? Nejlepší prevence proti tasemnici je maso uvařit.

Nicméně -  ano, na všechny problémy s masem a masnými výrobky - nekvalita, podvody, přídavné látky, existuje jednoduché řešení, které  jste popsal.

+1/0
10.4.2013 10:04

M20i88c31h96a88l 67H96o88r17k59ý 9185625814519

Tak ještě jednou a pomalu.

Nejím jen maso,proto jsem na váš příspěvek,kdy radíte nejíst maso reagoval,že pokud budu jíst zeleninu,může mě zase ohrozit plísen.Na to ste reagoval,že ted se bavíme o maso.Tak raeguji co tedy mám jíst,abych si nepřivodil zdravotní komplikace? ;-D

0/0
10.4.2013 10:04
Foto

V97a72s96e27k 27R61a53i60s84e16r 2560400457437

určitě není veškeré ovoce a zelenina plesnivé. Ani veškeré maso nebude nakažené. Každý ať si jí co uzná pro sebe za nejlepší.

0/0
10.4.2013 10:19

T27o77m49á51š 89H97á19t76l41e 7489775784331

ochránit občany před jakoukoliv nákazou má stát svoji důkladnou a důslednou kontrolou potravin !

0/0
10.4.2013 7:59

M71a89r50t85i59n 68K44y60p62r 2452325334704

Což zrovna u tasemnice moc nejde, protože existuje jediný způsob jak ji odhalit - v mase najít zárodečné stadium, tedy důkladně rozpižlat veškeré prodávané maso, až by nebylo co prodávat. Tasemnice není nemoc, zbytky léků či chemické látky, které se dají odhalit laboratorními postupy z malých vzorků.

+1/0
10.4.2013 8:36

P89a59v14e24l 50J57a31v62ů71r38e19k 2655716822418

Hovězí zadní, 40dkg, 89 korun u jednoho řezníka v Plzni na Americké, doma naškrabané, sice trochu blanité, takže trochu pracné při škrabání, ale výsledek perfektní, pochutnáníčko dokonalé. A kolik že stojí ten mletý mix z hypermarketu? ;-D

+2/−4
10.4.2013 7:14

H31a41n58a 49M47a37d80l69o43v30á 3952714115814

Tatarák jedině ze svíčkové nebo z roštěnky. Pleteš tady hrušky s jabkami.

+5/−1
10.4.2013 7:24

K64a41r26e28l 29N18a59s71t26o96u29p56i70l 3100601400301

souhlas, ze zadního fakt neee, kdyz uz si to clovek dela doma, tak poradne...;-)

+1/0
10.4.2013 7:46

P87a84v12e38l 30J86a82v84ů43r19e88k 2695936542858

A teda nevím, co má kdo proti zadnímu, zřejmě jste z něho tatarák neměli, ale to maso je naprosto bez problému.

+2/0
10.4.2013 7:52

M30a79r17e96k 92D46r52a74š81a59r 9245605294895

Tatarák jedině ze svíčkové

0/0
10.4.2013 8:11

P66a79v19e12l 98J17a85v98ů53r43e53k 2435436842978

Máš pravdu, jedině ze svíčkové, bohužel ale tři stovky na to nemám.

0/0
10.4.2013 7:50

A69l11e31š 52H42o36r89á92k 8636476831450

Svíčková je z celého býka sice nejměkčí maso, ale současně je to sval bez výraznější chutě a zápachu. Roštěnka má zase dost výraznou chuť a je to vynikající maso na steaky, ale do tataráku mi osobně nesedí. Podle mého gusta je nejlepší tatarák ze zadního, ale nikomu to nevnucuju, jsou to mé chutě a stejný přístup si dovolím doporučit všem, každý můžeme mít jiné chutě a choutky :-)

+1/−1
10.4.2013 9:42

M19i29c78h16a36l 62H93o75r38k79ý 9665935464109

no i z červené řepy není špatný,když neochutnáte ze svíčkové .roštěnka je zlatá střední cesta;-D

+2/−1
10.4.2013 8:08

R30a36d73o52m59í12r 66K75r22u57p91i17č86k63a 9754862550645

Tatarak se dela vyhradne ze svickove, vse ostatni uz neni tatarak.

+1/0
10.4.2013 8:15

P25a71v75e78l 73J36a27v79ů49r19e69k 2895436372158

Najednou je to tady samej expert na tatarák... R^

+2/0
10.4.2013 8:54

D42a15v63i29d 20M87u80n78z43a17r 3318232284756

jedna se tasemnici bezbranou, tak zadny problem! horsi jsou tasemnice mobilizovane a tasemnice ozbrojene....takovejch se jen tak nezbavite....

prej konina je dobra proti tasemnici hovezi....proti konine je bezbrana....

+3/−2
10.4.2013 2:10

D40a98v50i33d 12F78i74x33a 4519623468349

Ne, ne. Ty nejhorší jsou "jakoby" bezbranné. Znáš to u ženských. :-);-)

0/0
10.4.2013 8:51

P78e62t56r 16N31o23v64o12t53n57ý 5227674440751

Aspoň je vidět, proč se má maso na tatarák škrábat a ne mlet. O chuťové požitky vůbec nejde.

+1/−2
10.4.2013 1:55

M44i91c42h71a52l 23H98o13r19k19ý 9285655414589

samo,každý dobrý kuchař Vám řekne,že maso se škrábu kvůli tomuhle,ne kvůli chuti.Pokud Vám nějaký kuchař tvrdil,že je kvůli chuti,tak chodte jíst jinam.Bohužel,ale v 80% restaurací dostanete mletý.Což je trochu taky chyba trhu,každý by chtěl tatarák za 150kč.;-D

0/0
10.4.2013 7:57

B39l19a63n10k82a 84B19a28u31e36r84o17v57a 4261320819857

Nevim, jestli mam pravdu nebo ne. Ja vzdy doma maso zmrazim. Pri rozmrazovani vytece dost krve z masa, a to si myslim, ze je dobre, protoze  tam se nejvice shromazduji vsechny toxicke latky, jako jsou leky, hormony atd.

0/−10
10.4.2013 1:42

P82e88t35r 43N82o89v78o19t32n35ý 5747524470861

no, to asi tak úplně pravda nebude

+1/0
10.4.2013 1:53

D64a81v16i71d 43M92u22n83z59a66r 3258692164856

tak k vam na veceri neprijdu....Rv

+3/0
10.4.2013 1:59

S45t64a82n80i36s32l45a76v 15P24ř56i29b84y89l 1599588431746

to už dávno není krev, ale voda, která vyteče z buněk poškozených mrazem :)

+9/0
10.4.2013 6:36

H83a49n30a 34M51a53d87l88o73v98á 3392684285224

Zmrazením zničíte  kvalitu masa.

+4/0
10.4.2013 7:26

K52a93r26e24l 51N87a76s91t24o24u17p31i34l 3100331490851

no jiste, je to nacervenaly, tak to jiste bude krev...;-D;-D;-D

+1/0
10.4.2013 7:48

M97a42r57t59i39n 73P80a52u73l 4384449771357

Pokud chcete mít maso jako dříví, tak to takhle dělejte.

Pokud Vám toho z masa teče moc, tak přestaňte kupovat ty křehčené humusy v supermarketech a zajděte k normálnímu řezníkovi.

0/0
10.4.2013 8:00

T36o62m54a24s 10H78a65c15e49k 6404957785777

A na tuhle kravinu jste prisla sama nebo Vas nekdo navedl?

A Vas muz veceri doma, nebo dojde vzdycky az po veceri, kterou si da jinde?

0/0
10.4.2013 13:42

M25i14r42o92s83l90a26v 66K32r62a62t97o29c64h14v71í18l 5117272180279

nevíte náhodou rozměry článku který opouští tělo rektem?:-)

0/0
9.4.2013 23:39

P64e62t46r 91N48o78v13o92t91n26ý 5627594940651

tak asi 400 slov, jako tady na iDnesu ;-D

+4/0
10.4.2013 1:30

P47e41t45r 60M86i19c60h13a10l 2900254801242

- Paní Nováková, našemu Karlíkovi včera vyšel první článek.

- Copak, paní Škardová, on se dal na novinařinu?

- Ale kdepak, má tasemnici.

+3/0
10.4.2013 1:51

D60a42v40i39d 77M70u60n59z51a94r 3118452214236

jeden clanek asi tak jako male zrnko ryze.....ale bacha , take se da vypudit i 1.5 metru a to je potom clanku jako ve " Svete v obrazech '."....

+2/0
10.4.2013 2:01

M73a40r45t10i48n 34P98a66u39l 4724499401987

Někde psali obdélník cca 1,5 x 0,5 cm, má to vypadat jako vařené fleky.

0/0
10.4.2013 8:01

D66a60v62i54d 76H66o64l51c59m60a86n 7835882443156

Není nad to koupit maso u řezníka a uvařit ho. To je furt smažený, nebo syrový. Ale takovej ovar V

+1/−4
9.4.2013 22:39





Najdete na iDNES.cz