Diskuze

Kroupy zničily největší ovocnářské sady na jihu Čech

Nebývale silné krupobití v sobotu zdevastovalo sady v největší jihočeské ovocnářské oblasti na Chelčicku a Lhenicku. Ředitel společnosti Zemcheba Jaroslav Muška předpokládá, že ztráty půjdou do desítek milionů korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

čirokéz

6. 8. 2012 12:09
Kalamita

Je to velká pohroma. Nezbývá, než jablíčka dát do sudů, nechat zkvasit a vypálit.

0 0
možnosti
PO

Paglia Orba

6. 8. 2012 12:26
Re: Kalamita

8-o nezralá a kyselá jablka ?? 8-o 

To dříve upleteš z lejna bič, než z těchto jablek bude pálenka.

0 0
možnosti
MN

_m-

6. 8. 2012 10:45
Hmmm

pro spotřebitele ovšem nedůležité - v krámě stejně český jabko nepotkáš

0 0
možnosti

Black_Viper

5. 8. 2012 22:46
Snad měli pojištěno

Ale stejně to naštve !

0 0
možnosti
V

Vodník+

6. 8. 2012 15:14
Re: Snad měli pojištěno

Ovoce proti kroupám nelze pojistit, protože se jedná o nepojistitelné riziko. Žádná pojišťovna si tohle riziko nevezme na triko.

0 0
možnosti
VP

hnusil VI. - věčný bojovník

5. 8. 2012 21:49
To je ....

.... zase breku, berou dotace, uroda je pojistena a navic to stejne zpenezi, tak o co jde?

6 0
možnosti
M

mudroch1

6. 8. 2012 6:41
Re: To je ....

Zpeněží to jak? Ty to koupíš?

0 0
možnosti
JK

B_B_Lobo

5. 8. 2012 21:01
to zase

bude chlastu...

0 0
možnosti
H

hovn

5. 8. 2012 17:10
Otázečka pro autoraod blbého zhradníka

Coje to takový ten ovocnářský sad?

1 0
možnosti
JS

no-X

5. 8. 2012 18:45
Re: Otázečka pro autoraod blbého zhradníka

Ovocnářský sad je prostor, kde jsou vysázené ovocné stromy a keře za účelem pěstování ovoce. Pak existují například i okrasné sady, které neslouží primárně k produkci ovoce.

0 0
možnosti
MMU

maminka mě uživí

5. 8. 2012 16:55
Doufám, že to přežily švestky!!!

A nemluvím o policajtech ani o povidlí...

0 0
možnosti
RT

rk69

5. 8. 2012 17:52
Re: Doufám, že to přežily švestky!!!

V nejhoršim chlast jde i z jiného ovoce...

0 0
možnosti
RT

rk69

5. 8. 2012 15:06
Sice jim to nepřeji,

ale jde to přece pojistit, ne?

Je to podnikání jako každé jiné a u každého hrozí nějaké riziko...

Slyšíme to každý rok. Buď sucha, nebo pršelo či mrzlo kdy nemělo atd atd

Nebo malé výkupní ceny a radši to zaorají....

2 0
možnosti
MK

bolan

5. 8. 2012 15:37
Re: Sice jim to nepřeji,

Tak na to pozor! Upachtěný zemedělec je úplná výjimka. Dře 15 hodin denně od 1.1. do 31.12. jenom proto , abychom MY měli co jíst a na plody své práce čeká celý ROK. Je to úplně něco jiného než třeba stavebnictví, kde je dům postaven zřejmě za týden, nikdy neshoří, nepřijdou záplavy a vždycky se výhodně prodá a nebo třeba automobilový průmysl, kde se nový model vymyslí a konstrukčně zpracuje za hodinu, druhý den se vyrobí a celý svět na něj lačně čeká. Těmhle se to podniká, kdežto polnohospodář, ten těžký život má!!!;-D

2 0
možnosti
ŘKS

Ředitel kolotočových systémů

5. 8. 2012 14:37
Vsimli jste si, jak v posledni dobe...

...ohledne pocasi se veskere boure, kroupy, zaplavy a vubec spatne veci vykyblujou v ceske kotline, ale v okolnich statech ticho po pesine, pohodicka? Nechci rikat, ze je to umysl, ale Panbuh se uz asi na to nemuze divat, jak to v te nasi zemi vedeme od desiti k peti, a tak na zemi sesila jednu pohromu za druhou....  :-P

0 0
možnosti
MK

bolan

5. 8. 2012 14:51
Re: Vsimli jste si, jak v posledni dobe...

Jestli to nebude spíš tím, že co sousedům připadá normální a jsou připraveni tomu čelit, to je pro věčně reptajícího, udřeného a s ničím spokojeného Čecha vždycky životní tragédií a křivdou ( když né seslanou Moskvou, tak aspoň Bruselem):-))

0 0
možnosti
S

schwejk

5. 8. 2012 13:34
no

posbírat, uvařit, osladit, oéčkovat a marmeláda, jak vyšitá.....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

5. 8. 2012 14:08
Re: no

No to by možná udělala nějaká značková firma a uvařila to v Polsku či Číně a ani se neptejte jak by to vše dělala.

Tohle nejsou letní jablíčka, tohle jsou podzimní/zimní, to je teď kyselé jak pardál a dá se to použít leda na výrobu pektinového koncentrátu. Chuť to ještě nemá, cukru je v tom málo a když je to potlučené, tak je velké riziko hniloby.

1 0
možnosti