- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je to velká pohroma. Nezbývá, než jablíčka dát do sudů, nechat zkvasit a vypálit.
nezralá a kyselá jablka ??
To dříve upleteš z lejna bič, než z těchto jablek bude pálenka.
pro spotřebitele ovšem nedůležité - v krámě stejně český jabko nepotkáš
Ovoce proti kroupám nelze pojistit, protože se jedná o nepojistitelné riziko. Žádná pojišťovna si tohle riziko nevezme na triko.
.... zase breku, berou dotace, uroda je pojistena a navic to stejne zpenezi, tak o co jde?
Coje to takový ten ovocnářský sad?
Ovocnářský sad je prostor, kde jsou vysázené ovocné stromy a keře za účelem pěstování ovoce. Pak existují například i okrasné sady, které neslouží primárně k produkci ovoce.
A nemluvím o policajtech ani o povidlí...
V nejhoršim chlast jde i z jiného ovoce...
ale jde to přece pojistit, ne?
Je to podnikání jako každé jiné a u každého hrozí nějaké riziko...
Slyšíme to každý rok. Buď sucha, nebo pršelo či mrzlo kdy nemělo atd atd
Nebo malé výkupní ceny a radši to zaorají....
Tak na to pozor! Upachtěný zemedělec je úplná výjimka. Dře 15 hodin denně od 1.1. do 31.12. jenom proto , abychom MY měli co jíst a na plody své práce čeká celý ROK. Je to úplně něco jiného než třeba stavebnictví, kde je dům postaven zřejmě za týden, nikdy neshoří, nepřijdou záplavy a vždycky se výhodně prodá a nebo třeba automobilový průmysl, kde se nový model vymyslí a konstrukčně zpracuje za hodinu, druhý den se vyrobí a celý svět na něj lačně čeká. Těmhle se to podniká, kdežto polnohospodář, ten těžký život má!!!
...ohledne pocasi se veskere boure, kroupy, zaplavy a vubec spatne veci vykyblujou v ceske kotline, ale v okolnich statech ticho po pesine, pohodicka? Nechci rikat, ze je to umysl, ale Panbuh se uz asi na to nemuze divat, jak to v te nasi zemi vedeme od desiti k peti, a tak na zemi sesila jednu pohromu za druhou....
Jestli to nebude spíš tím, že co sousedům připadá normální a jsou připraveni tomu čelit, to je pro věčně reptajícího, udřeného a s ničím spokojeného Čecha vždycky životní tragédií a křivdou ( když né seslanou Moskvou, tak aspoň Bruselem):-))
posbírat, uvařit, osladit, oéčkovat a marmeláda, jak vyšitá.....
No to by možná udělala nějaká značková firma a uvařila to v Polsku či Číně a ani se neptejte jak by to vše dělala.
Tohle nejsou letní jablíčka, tohle jsou podzimní/zimní, to je teď kyselé jak pardál a dá se to použít leda na výrobu pektinového koncentrátu. Chuť to ještě nemá, cukru je v tom málo a když je to potlučené, tak je velké riziko hniloby.