Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Heineken chce prodat zdevastovaný areál bývalého pivovaru Jarošov

Areál bývalého Pivovaru Jarošov bude brzy na prodej. Společnost Heineken, které zdevastovaný komplex patří, už jej nechce a nabídne jej potenciálním kupcům. Jedním ze zájemců možná bude radnice v Uherském Hradišti. Právě koupí pivovaru by totiž mohla získat body před připravovaným referendem obyvatel Jarošova, kteří se chystají hlasovat o odtržení od Hradiště.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Mozek2

Bílá pěna

Léta tam stál, stát bude dál, ...

0/0
27.6.2012 21:01

Apophis1

A za kolik.

Denne jezdim okolo te ruiny a pochybuji, ze by to nekdo koupil. Mozna tak darovat mestu. Plac je to nic moc a demolice bude stat mraky.8-o

0/0
27.6.2012 17:50

Lino Inventura

Pivo se má vařit tam, kde se to umí

Nechme každému, co nejlépe umí- Valachům slivovicu, Jižní Moravě víno a pivo nechť vaří Češi tak, jak je to Sepp Groll a ostatní Němci naučili

+1/0
27.6.2012 7:31

Hairy_ass

Re: Pivo se má vařit tam, kde se to umí

Naštěstí se čím dál víc prosazuje původní druh vaření piva - pšeničné.

0/0
27.6.2012 11:16

flames828

Re: Pivo se má vařit tam, kde se to umí

Pšeničné je druh vaření piva? To je surovina, ne druh. Druhem možná můžeme rozumět svrchně kvašené, možná by se dalo říct, že infuze je druh výroby piva. Jinak nevím, pil si někdy ´původní pivo´? Tedy ovesnou infuzi? To je docela humus a bolehlav a nevím o žádném pivovaru, který by takové pivo vařil, to nikdo nedělá ani na hrncovar. Ano, pšeničné se vaří, ale podle německých receptur (ne vždy), vaří se infuze (ejly, stouty), ale ne původní druh.

0/0
28.6.2012 10:41

flames828

Re: Pivo se má vařit tam, kde se to umí

To taky není tak uplně přesné. Slivka se podle mnohých dělá nejlepší na Slovácku, ne na Valašsku (zdejší pálenky jsou hrubší, méň sladké a celkově víc ´o hubu´ - aneb jaká zem, taková slíva), pivo se momentálně dělá výborné i na Moravě (Olomouc (Moritz třeba),Vyškov, Vojkovice, Krmelín, naprosto skvělý Vsetín, Jihlavský měšťanský...).

0/0
28.6.2012 10:44

Julius 7.

Víte co sedělá v pivovaru?

Vaří se tam pivo. Když to uměli naši dědové,tak to snad budou umět i jejich vnuci. Heineken není pro mne to pravé. Jak dopadla Plzeň. Už je to průměrné pivo s hezkou nálepkou. Ať si pivo vaří ti co to vždy uměli. Kde se pivo vaří tam se dobře daří.

0/0
27.6.2012 7:23

Draken-Korin

Hehe

Radnice ho koupí? A za co? Je zadlužená až po podkroví...

0/0
26.6.2012 21:52

Rubik1

Koupi? To je snad for!

Radnice ho snad nekoupi, vzdyt zadarmo by to bylo moc drahe!!!

Jestli ho koupi, tak jedine za hodne tucny uplatek.

0/0
26.6.2012 20:33

Václav z Hradu - Chief Penthief

Němci horší než Romové

Němci "vybydlili" i pivovar.

+4/0
26.6.2012 18:40

flames828

..

Aha, další z pivovovarů, který tak uplně čistě náhodou koupil nadnárodní řetězec a který je uplně čistě náhodou pár let poté na demolici.

+3/0
26.6.2012 14:24

Tazius1976

Re: ..

Bohužel už při koupi Heineken ukončil výrobu a od té doby ten prostor využíval jako sklady. Prý tam udělají muzeum !?!?? Hahahaha. Asi tak jako Heineken!!!

+1/0
26.6.2012 16:25

as400

Re: ..

Jarošovský pivovar je trošku jiná kapitola. Když ještě před nějakými 15 lety fungoval, tak ho vedla skupina neumětelů, která pivo uměla rozdávat (ne prodávat ale doslova rozdávat) a svým přičiněním ho přivedla do stavu, kdy zavřít ho bylo jediné řešení. Dokonce se to podařilo zavřít ho dřív, než sebou stihl stáhnout ke dnu svými dluhy další podniky, které spadaly pod jednu hlavičku s tímhle pivovarem. Tzv, "Jarošovské pivo" se dělalo dlouhou dobu v Ústí nad Labem a když Heineken koupil Drinks Union, kam spadaly pivovary z Velkého a Krásného Března, tak ,,vyženil" i tuhle Jarošovskou trosku. Ostatně ukončení výroby skutečného Jarošovského piva, toho z Jarošova se táhne někam k rokům 1997/8.

0/0
26.6.2012 17:39

Huckleberry Švédd 10

Re: ..

..a nebyla to žádná škoda ..... v ČR byl horší už jen Brumovský samoser

+2/0
26.6.2012 20:01

atakdále1

Re: ..

;-D;-DR^

0/0
26.6.2012 21:08

flames828

Re: ..

To neznamená, že se tam nemůže vařit jednou dobré pivo. Výborné se teď vaří v destinacích jako Vsetín nebo Vyškov, o které produkty před 15cti lety by jevil zájem jen zkušený travič. Případů jako Jarošov je víc, tak třeba ´brněnský´ Zlatovar a pivovar v Opa se rozpadá.

0/0
26.6.2012 22:29

slatin

Re: ..

to mi připomíná Francouze, jak tady nakoupili několik cukrovarů,které vzápětí uzavřeli, a limity výroby cukru si odvezli do Francie.;-€

+2/0
26.6.2012 21:40

Kidkid

Re: ..

Za to bych ty Francouze nejraději ukřižoval. Neměli jsme jim nic prodávat, Francouzům se nedá věřit, vzpomeňte jak nás hodili Hitlerovi v Mnichově.

Ty cukrovary dostat zpět, otevřít jako státní a pokud se tu některý Francouz ukáže tak jej hnát klacky až na hranice.

0/0
27.6.2012 1:25

as400

Re: ..

Kde žijete člověče? Všechny zavřené cukrovary byly okamžitě zdemolovány. Pravděpodobně jenom proto, aby se náhodou v budoucnosti už nedaly otevřít.

+1/0
27.6.2012 19:06





Najdete na iDNES.cz