Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Fotka odpudivých knedlíků je od nás, ozvali se lidé z Plzně

Po internetu kolující fotografie odpudivě vypadajících ovocných knedlíků, které podle popisku náleží do menu jídelny liberecké nemocnice, zřejmě pochází z Plzně. Zaměstnanci továrny Daikin se ozvali, že jídlo pochází z jejich závodní jídelny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ulriška

No, no, no ... liberecká nemocnice

Já jsem v r. 2009 po drobném zákroku dostala zánět jater s celkovou sepsí a přesto po uložení na normální pokoj jsem obdržela propadlé máslo v kostičce a propadlý energetický nápoj! Než mě přestěhovali do pražské nemocnice, bylo mi vyčteno, jak jsou ty protizánětlivé léky drahé! A z hygieny jsem dostávala hysterické záchvaty, jen se někdo zmínil o koupelně!  Tedy liberecká nemocnice no, no, no ..... a to jsem velmi tolerantní, jak řekl pan Werich.

0/0
30.1.2012 15:30

zupan

Knedlo, tvaroh, džem! To se ale nažerem!

;-D Toto jídlo (?) je vedle chuti vyváženou melodií všech nutričních hodnot. V životě jej vidím poprvé a poprskal jsem monitor nad výmysly českých kuchtíků. Ještě pochopím, že jej může vyzdvihávat žena, která je schopná uvařit vodu, vajíčka natvrdo a manžela, většinou po namáhavém dnu a těšící se na telenovely. Potom nemáme být tlustí, že!?

0/0
28.1.2012 17:34

azazzelo

Regionální specialita, patrně

Na škole v přírodě, nám také kuchař nasliboval ovocné knedlíky. No my jásali. To bylo štěstí! Sladké jídlo pro tlupu dětí. Pak nám uvařil něco podobného. Blééééééé. Dodnes je to traumatický zážitek z mého dětství. Až mě budou chtít jednou poslat za tři vraždy a dvacet znásilnění do vězení, vytáhnu na ně tyhle knedlíky. Budu okamžitě zproštěn viny a propuštěn na svobodu! ;-D

Dle mého je na dobré ovocné knedlíky třeba šikovnost a praxe. Něco jako Helena Růžičková vařící 40 let v luxusních hotelech v Alpách a ve Vídni. Česká kuchyně mě už naučila, co vesnice, co rodina, zcela jiná kuchyně. Vaří se z laciných šmejdů z Lidlu a Penny. Každá druhá Češka je šmudla bez vkusu a chuti a kouká si práci co nejvíce ušetřit. Blafy nechutného vzezření a podivných chutí jsou pak podávány hostům jako rodinné stříbro. No a občas tento stav "věcí nechutných" vybublá na veřejnost. No to je ale překvapení!

+1/0
28.1.2012 12:51

john.h

Fotka je stara nekolik let

To, že firma už dále nebude pečovat o žaludky dělníků továrny, potvrdil i sekční manažer firmy Daikin Petr Nachtmann. "Tu fotku jsem sice neviděl, ale je pravda, že jsme udělali nové výběrové řízení a od prvního února nám bude stravovací služby zajišťovat jiná společnost," řekl.

To brzo, ta fotka je stara nekolik let...

0/0
28.1.2012 12:44

Regina12

Anonymní pomluvy a lži jsou hnusné

Osobně vidím největší děs v té anonymní pomluvě.

Neschopný blbeček se chce dostat do středu pozornosti, tak si udělá happening a poškození někoho druhého vnímá jako potvrzení své čaromoci nad světem.

Na nic lepšího se v životě nezmůže, nic nevytvoří a kdyby se měl pod své blbé veleddílo podepsat, tak bude zdrhat jako králík.

Takové jednání považuju za úkladný hnus a poněkud mě překvapuje, že diskuse končí u výměny receptů na voloviny.

0/0
28.1.2012 11:28

azazzelo

Re: Anonymní pomluvy a lži jsou hnusné

Nemáte pravdu. Anonymní pomluva, když to směřovalo proti reformám ve zdravotnictví? Není to silné slovo, jako to vaše? Autor se očividně nehodlá takto dostat do středu pozornosti. A kdo byl vlastně vůbec poškozen?

V době novinářských kachen a účelových mediálních manipulací celé veřejnosti, si opravdu myslíte, že hoax je vážný problém? Nemá naopak preventivní účinek, třeba jako: "lidé, nevěřte všem těm pitomostem, většinou vám účelově lžou do očí"?

Pokud jde o konkurenci ve veřejném stravování, ano, tady se podrazy dělají. My třeba v podniku vypověděli nájemce, co vařil děsně a jeho hygiena byla na úrovni středověku. Dnes provozuje restauraci, údajně plnou spokojených hostů. Nastoupil nový nájemce a druhý den musel na anonymní udání zavřít. Prý naše vývařovna nesplňuje hygienická pravidla. Tak se půl roku přestavovalo, my bez obědů, nový nájemce se patrně chodil pást. Hygienik patrně dostal pozornost a kdopak asi poslal to anonymní udání, to se asi nikdy nedovíme. ;-)

0/0
28.1.2012 12:34

sockopankac

jako coje natom tak spatneho???

v menze to obcas bylo a nebylo to spatny a hlavne to bylo levný !! Doma si obcas udelám par knedliku se skoricí a máslíčkem a jeto fakt super! :-)

0/0
28.1.2012 0:23

bar.bu.do

Re: jako coje natom tak spatneho???

... levné to bude, problém té jídelny je v tom, že je to nepochybně draze zaplacené ...

0/0
28.1.2012 8:31

djcharlie

Re: jako coje natom tak spatneho???

70,-Kč za tohle jídlo, to není moc levné :-/

0/0
30.1.2012 20:01

orinka3

knedlíky s povidlovou omáčkou

Pokud vám zbudou houskové knedlíky, může z nich být výborné sladké jídlo! Povidlová omáčka: rozpustit cca 5 dg másla, zasypat lžicí hladké mouky, umíchat zlatavou řídkou jíšku. Rozředit trochou studené vody, přidat kelímek povidel. Povařit spolu s celým hřebíčkem, lžičkou mleté skořice, nezapomenout osolit a podle chuti přisladit. Kdo má rád, hodí do toho hrozinky nebo sušené brusinky či vlašské ořechy. Knedlíky napaříme, úhledně k nim nalijeme povidlovou omáčku. Knedlíky můžeme posypat strouhaným tvrdým perníkem (dostane se v potravinách) a polijeme rozpuštěným máslem.

0/0
27.1.2012 19:04

studuji VŠ cenzorskou

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

Já do toho ještě dávám kapku rumu R^

0/0
27.1.2012 19:40

orinka3

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

no jistě! Fantazii se meze nekladou, ale opravdu je to výborné jídlo, navíc hotové za chvilku. Jo, a kdo nedostane koupit perník na strouhání, dají se použít malé rumové perníčky.

0/0
27.1.2012 19:42

Isabelle

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

A tohleto doopravdy jite ?

+5/0
27.1.2012 19:52

mystery

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

;-D;-D;-D

a ještě se chlubí receptem.

+1/0
27.1.2012 19:57

orinka3

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

kdybychom to nejedli a nebylo to dobré, určitě bych to neposílala dál. A vy to jídlo znáte, že ho předem odsuzujete?;-)

+2/0
27.1.2012 19:58

Isabelle

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

Pro mne je to nepopsatelne odporne jidlo ...

ale mas pravdu :-) nekde jedi sneky, hady i travu ... tak si pochutnej ;-)R^

+1/0
27.1.2012 20:32

ingchemik

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

Jedl jsem již všelicos (včetně korejských specialit). A jediná dvě jídla, ze kterých mi je šoufl, jsou české flaksové přední hovězí a holandské teplé paštiky obalované ve strouhance...

0/0
27.1.2012 20:48

_m-

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

Proč proboha - kynutý knedlíky s povidlovou omáčkou můžou být vynikající - záleží na kuchaři. Houskový jsem teda nezkoušela, ale proč ne.

Kdysi jsme měla recept na knedlíky, které se vařily úplně stejně jako houskový, akorát se místo housek do nich dávaly na kostičky nakrájená jablka. Nakrájet na plátky, posypat skořicí a cukrem a pokapat máslem - levné , relativně lehké a kluci se mohli užrat.

0/0
27.1.2012 21:45

john.h

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

odkdy se zerou knedliky misto s veprovym, kachnou, zelim atd s cimkoliv sladkym? to mi prijde podobne zvrhle, jako spagety s kakaem a dalsi podobne podivne recepty vynalezavych setrichtivych cechu

0/0
28.1.2012 12:46

_m-

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

Na váš komentář reagovat nehodlám, ale na vaši otázku mám opdpvěď - odjakživa.:-P

0/0
28.1.2012 13:33

opportunity

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

Ještě se dají přidat sušené švestky a sekané mandle. Všichni se ohánějí znalostí různých kuchyní a přitom tu staročeskou neznají :-/

0/0
28.1.2012 16:34

orinka3

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

ach jo, diskutovat by se mělo na stejné úrovni....ale nejsou jenom jedny jediné knedlíky: jsou z pařeného těsta, bramborového, kynutého, práškového, houskové knedlíky, chlupaté knedlíky, dokonce jsou i ovocné knedlíky takového typu, že se nastrouhají syrová jablíčka, zasypou hrubou moukou, nechají dvě hodiny proležet a pak se zpracované dokulata zavářejí. Jenomže těžko se dá domluvit s někým, kdo vařit nedovede a jen se ofrňuje nad tím, co v životě nejedl. Asi podle zásady Co sedlák nezná - nejí!;-D

0/0
28.1.2012 21:10

_m-

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

A to nemluvím o tom, že od každého druhu knedlíků je XX poddruhů - jenom tvarovhové knedlíky ať už plněné nebo ne umím uvařit v 6 variantách (z toho jedna je s masem!!!), a to ani nevím kolik jich neumím.:-)

0/0
28.1.2012 23:46

orinka3

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

a dobře jim tak, fouňům fouňovatejm, ať se drží svého řízku a za trest nepoznají, co je dobré;-D My si naštěstí umíme navařit, co si usmyslíme a co nám chutná.;-)

0/0
29.1.2012 6:41

orinka3

Re: knedlíky s povidlovou omáčkou

ještě jsem zapomněla na jedny sladké knedlíky - z kynutého tvarohového těsta, dovnitř ovoce nebo i povidla, nahoru mák s cukrem a máslo, to chutná opravdu každému.

0/0
29.1.2012 6:44

mobilis in mobili

Pak

nemá jít Daikin do kytek, když tam dělají takovej humus :-/

0/0
27.1.2012 18:26

petrch.praha

pane Kubelko...

..přeji dobrou chuť

0/0
27.1.2012 18:17

GenEtt

Ti z toho nadělaj

To jídlo nemusí bejt zas tak zlý, je to focený mizerným foťákem, tak jsou barvy vyblité. Je toho dost, klidně bych si dal, už jsem jedl horší blafy.

+1/0
27.1.2012 17:48

ODS čstější než Standův kříšťál

Re: Ti z toho nadělaj

gurmáne ;-D;-D;-D;-D

+1/0
27.1.2012 23:08

studuji VŠ cenzorskou

opravdoví gurmáni

Jak to tak vypadá, tak Češi jsou opravdoví gurmáni, stravující se v nejlepších restauracích, ne? Tak to aspoň vypadá podle diskuze.

A co je na tom jídle špatného? Prostě knedlíky nasladko. Nemusí být vždy ovoce nebo jakákoliv náplň uvnitř, ne? (když mi doma knedlíky zbydou, ráda si je takto dám také V)

0/0
27.1.2012 16:18

Nejchudší z chudých

Nerozumím Vám?

Již brzo se po takovémto jídle budete oblizovat od ucha k uchu !!

0/0
27.1.2012 15:38

papazian

Skutečně výhodné zde mít zahraniční firmy co chtějí jen

levnou pracovní sílu a zneužít naši přírodu ke svým ziskům.

+1/0
27.1.2012 15:35

Pohodomil

Re: Skutečně výhodné zde mít zahraniční firmy co chtějí jen

A kdyby tu nebyly, tak ty levné pracovní síly žerou hlínu.;-D

+3/0
27.1.2012 15:47

opportunity

Re: Skutečně výhodné zde mít zahraniční firmy co chtějí jen

Jenže oni tu tak vydělávají i na svém zboží, že to nemá valný vliv.

0/0
28.1.2012 16:35

sámvelkýmao

no

otázkou zůstává, jestli to jsou knedlíky, nebo noky.....

+1/0
27.1.2012 15:28

chest.rockwell

Re: no

Noky jsou oslizlé po celém svém povrchu, čili toto jsou ovocné knedlíky a ne ovocné noky:-P

0/0
27.1.2012 17:56

sanborn

ještě by mne zajímalo jak to poškodilo nemocnici ...

když už tam ležím dlabu to co  tam mají a rozhodně je pro mne podstatná kvalita doktorů a jídlo vem čert ...

+1/0
27.1.2012 15:16

veš na pleši

.

Mimibazar?

+1/0
27.1.2012 14:20

inosh

Mnam

Ja ziju v Baskicku a kdyz vidim ty knedliky (po pul roce mistnich jidel) sbihaji se mi sliny. Hned bych je bral.

A ze je tvaroh povadly? To je podle me "vystaveny kus", aby stravnici cca vedeli, jak jidlo vypada, ne porce k jidlu...

0/0
27.1.2012 13:41

sámvelkýmao

Re: Mnam

pošleme vám hrubou mouku a knedle si uvaříte sám.....

0/0
27.1.2012 15:25

papazian

Re: Mnam

To není snímek z výstavky.

0/0
27.1.2012 15:42

petr88

Chtělo by to žalobu,

na poškození dobrého jména nemocnice. Ne na toho troubu ,co to dal na internet, ale na novináře. Takhle u nás pracují média. Čím větší blbost, tím po tom novináři skočej. A o seriozním denníku si v tomhle Kocourkově, můžeme nechat jenom zdát.

0/0
27.1.2012 13:39

lady cibul

Taky se snažíme...

už nejaký ten pátek docílit toho aby nám v práci nevyvařoval Eurest, nebo aby už konečně odpovídala kvalita ceně. Psala se petice, dělal se dotazník apod. a? .... Stále bez úspěchu ;-€

+1/0
27.1.2012 13:13

Vass

Re: Taky se snažíme...

Takže trochu vysvětlení proč to nejde. Je veřejným tajemstvím(mezi zainteresovanými koluje i "ceník" v procentech z fakturované částky za dodávky u jednotlivých firem), že firmy dodávající jídlo do továren, zcela nepokrytě korumpují lidi, co mají moc v rozhodování o tom, která firma se bude starat o stravování. Takže si v podniku zjistěte, KDO rozhoduje o tom, která firma bude dodávat jídlo a tam upřete své požadavky. Nejlépe na jeho nadřízeného. Špatné je, jestli je v tomto zainteresován i nejvyšší (stává se méně často, je potřeba mnoho strávníků, aby bylo na vysoké bakšišné), pak máte smůlu a noste si obědy z domova. ;-) Naopak ve firmách, kde ředitel je i majitel, se takovéto firmy v naprosté většině případů, se zlou potkají. :-P

+3/0
27.1.2012 13:31

opportunity

Re: Taky se snažíme...

R^

0/0
27.1.2012 14:00

sámvelkýmao

Re: Taky se snažíme...

eurest se nějak přejmenoval, ne?.....

0/0
27.1.2012 15:26

papazian

Re: Taky se snažíme...

Ano, moc dobře vědí, že eurest je profláknutý, tak to zkouší takto. Vyhodíte je dveřmi a cpou se okny.

0/0
27.1.2012 15:43

papazian

Re: Taky se snažíme...

Eurest je nejhorší co může být. Také jsem měl to potěšení kdysi tuto firmu poznat, hrůza hrůzoucí, asi to chce stávkovou pohotovost ve Vaši organizaci! V jedné firmě to vyřešili tak, že zaměstnanci dostávají stravovací kupony (co platí i v obchodech a okolních restauracích),  které mohou utratit v Eurestu nebo také jinde. V tom okamžiku na Eurest vrthla ruka trhu a pokud vaří hnusně, tak tam mají poloprázdno, neboť všichni jdou jinam nebo si koupí něco v sámošce a dají si studený oběd a doma pořádnou  teplou večeři což je často lepší varianta než mít hnusný trochu teplý oběd od Eurestu!  Dotazníky na Eurest vůbec neplatí, psal jsem tam každý týden, jen se smáli, věděli, že ovce přijdou zase přístí den, tak jaké obavy? Osvícení manažeři vědí, že spokojený sytý zaměstnanec ze sebe více vydá, tedy bude lépe vykořisťován, bude mít z něho více, proto by se zaměstnanci o tom měl jednat ve vlastním zájmu. Také se lze obrátit na hygienu..., ale to si tato společnost s ISO  obvykle hlídá.

0/0
27.1.2012 15:41

LukasJ

Re: Taky se snažíme...

No, my jsme dokázali přejít na eurest. Vývoj probíhal takto. Vlastní jídelna (prej luxusní, nezažil jsem), eurest (nic moc, ale dalo se), GTH (běs, dokonce jednoho kuchaře znám, vím rozpočet na jídlo a jeho výslednou cenu. Násilně vyhnáno, nevyhovující hygiena), eurest (14 dní OK, ale už jsou zpět na svém, jíst se to nedá)

0/0
27.1.2012 19:07

Leva

Plzeň!

Co mají Falešné knedlíky společného s Falešnými doktory práv? Obojí jsou z Plzně. Ani plzeňské pivo není pravé, je to pouze napodobená rychlokvaška!

0/0
27.1.2012 13:09





Najdete na iDNES.cz