Diskuze

Smrtící E. coli se přenáší z člověka na jídlo, nakazilo se tak 20 lidí

Německé úřady poprvé zaznamenaly přenos nebezpečné střevní bakterie E. coli, způsobující smrtelné průjmové onemocnění, z člověka na potraviny. Jimi se pak nakazilo dalších dvacet lidí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

slafkins

18. 6. 2011 17:53
Tak co to bude priste.

Uvidime s cim prijdou priste.

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

17. 6. 2011 19:46
a jaký je tedy kompletní vektor přenosu?

Z čistých, umytých a nezraněných rukou to asi není (mimochodem u nás se pro kontakt s potravinami používají rukavice, nevím jak v Německu). Jsou to sliny, vykašlaný aerosol, pot, moč, výkaly?

Co bylo zanedbáno?

V případě bio-okurek to bylo jasné, hnojeno výkaly a nejde to umýt (i když i o tom se dá pochybovat)..

A jak se to dostalo do Francie do toho masa (mimochodem i z Německa)?

Najednou se jedná jen o v podstatě stručnou zprávu bez uvedení firmy, detailů apod.

0 0
možnosti
SP4Z

Si0 po 4. zákazu

17. 6. 2011 20:44
Re: a jaký je tedy kompletní vektor přenosu?

Ale z těch okurek to jde umýt, ale asi to nikdo pořádně nedělal a pak nastrouhal okurky do salátu i se šlupkou. To umytí je naopak nejúčinnější způsob, jak s bacilem zatočit, jenže to někdo zanedbal.

0 0
možnosti
DP

YULL

17. 6. 2011 18:34
Guláš

No, chudák jídlo! Nakazily se  4 guláše, 5 svíčkových, 3 koprovky, 7 řízků a 1 biftek. Farmaceuti vymyslí nějaký super lék, který nakoupíme a za půl roku řeknou, že epidemie se nekoná...

0 0
možnosti
AK

studuji VŠ cenzorskou

17. 6. 2011 18:30
že mě to nepřekvapuje

Většina lidí si nemyje ruce po použití wc, když přijdou zvenku domů.... a ještě jsou schopni donekonečna (než se z toho po....u) vysvětlovat, jak je to zbytečné :-/

Ono se stačí podívat na dnešní normu života ve městech - šlapání v psích výkalech, které většině obyvatel měst vůbec nevadí...

0 0
možnosti
D

Duke...Nukem

17. 6. 2011 19:06
Re: že mě to nepřekvapuje

kontrolni otazka zaku karfiku,proc jsou mala cigancata,respektive proc nejsou nikdy nemocne..,odpoved je presne to,cos popsal...;-D

0 0
možnosti
MV

pliza27

17. 6. 2011 18:26
když

chystám chlebíčky na oslavu , tak se u toho neškrábu na zadeli , to v Německu nevědí ?

0 0
možnosti
S

swiss114-3

17. 6. 2011 18:08
bio vas muze zabit...

lepe kontrolovat nemecke potraviny a ne spanelske (nevine) okurky

0 0
možnosti
R

Rexrothak

17. 6. 2011 17:46
Naplaveniny

Evropské země a jejich tradiční obyvatelstvo bude chřadnout pod infekcemi,které sem zavlečou naplaveniny ze zemí kde nejsou vůbec hyginické zaklády.EUA teď mě můžete dát ban a trestné body že.

0 0
možnosti
K

kolda39

17. 6. 2011 18:02
Re: Naplaveniny

Tato bakterie nebyla přitažena z žádné země. Je uměle vytvořena vědci.

Tato variace E. coli patří do kmene O104, a kmeny O104 nejsou normálně téměř nikdy odolné vůči antibiotikům. Aby získaly tuto odolnost, musejí být opakovaně vystavovány antibiotikům, aby na ně byl vyvíjen "mutační nátlak", který je donutí k úplné odolnosti proti lékům. Sama se odolnou nestala, jestli si někdo myslí, že jo, v tom případě je to ještě horší, protože jestli se vyvinula do takové schopnosti sama, tak potom je to konec lidstva. Rv

1 0
možnosti
MM

mimi28

17. 6. 2011 17:40
OBJEV STOLETÍ

Hmmm tak to je teda novina, proč si myslíte, že se Vás doktor ptá, jestli nepracujete v potravinářtví, když máte průjem. Proč si myslíte, že mají zaměstnanci v potravinářství průkazy... Proč si myslíte, že za komančů bylo pečivo jen za pultem? Proč prodává zvlášť zaměstnanec uzeniny a jiný maso a jiný je na kase :D... proč se ve vyvařovnách vzorky jídla za komančů několik dní skladovali i když byly už dávno sežrané.... proč lidé připravující jídlo nebo pracující s potravinami nemají být čuňata???

0 0
možnosti
B

brezinka1

17. 6. 2011 18:24
Re: není pravda že:

Proč si myslíte, že za komančů bylo pečivo jen za pultem?

0 0
možnosti
CI

Cephaelis

17. 6. 2011 17:34
Klasika

Tak tomuhle se říká feko-orální přenos. :-) U nějakého člověka zmutuje bakterie a on ještě před vypuknutím příznaků  svými nemytými prackami osahá pár exemplářů okurky či klíčků. Nakazí se jedna, dvě rodiny, ale stihnou to (opět v důsledku nedostatečné hygieny přenést na někoho jiného - ať už kontaktem člověk-člověk nebo člověk-jídlo-člověk. A toto "převratné" zjištění nás má jako šokovat..... :-)))

0 0
možnosti
NBSE

net.Xtreme bojuje s eXtrémismem

17. 6. 2011 17:02
Přenos z člověka na jídlo jsem tu propagoval od začátku

jako možný způsob přenosu...

0 0
možnosti
ZF

Praotec

17. 6. 2011 17:15
Re: Přenos z člověka na jídlo jsem tu propagoval od začátku

Zase kdo to je tam zena,Turkine nebo Senegal, otazka,a nemyjice se pri servisu!!VEU!!

0 0
možnosti