Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

OBRAZEM: Gurmáni pod Hradem ochutnali křepelku, telecí líčka i sushi

Labužníci si dali o víkendu sraz v zahradách Pražského hradu. Na Prague Food Festivalu si pochutnali na dobrotách z kuchyní tří desítek špičkových českých restaurací.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

FandaFlinta

Kolik stála

jedna porce ústřic ve "festivalové" ceně?

0/0
31.5.2010 7:55

banned star

Re: Kolik stála

Ať stála cokoliv, jen sebevrah jí ústřice, když nemá moře na dohled. Takhle jsme jedli ústřice tenhle víkend u nás - pusťte si video s tím veslujícím frajerem http://goodlifevancouver.com/tag/lund-shellfish-festival/

0/0
31.5.2010 21:29

fosterka

Re: Kolik stála

25,- Kč za ústřici a musím říct, že fakt byly mimořádně dobré a čerstvé..

0/0
1.6.2010 12:44

hrdý Buďžes

Je to úchylné

Prasnice má velmi silný mateřský pud. "Gurmáni" ji vezmou neodstavené mládě, zabijí, upečou, sežerou. Čínští gurmáni jedí i lidské plody. Máme tedy ještě co dohánět.

0/0
31.5.2010 7:21

hrdý Buďžes

Re: Je to úchylné

"mrtvolky novorozenců a zárodky dětí staly v Číně nejnovějším doplňkem pro zdraví a krásu. Nejen, že je placenta považována za prostředek pro krásu, ale potracené plody jsou často vyhledávanou pochoutkou. V Kung-tungu je po gurmánských tělesných částech velká poptávka a dají se dokonce zakoupit prostřednictvím nemocnic. Reportéry stopy této formy kanibalismu přivedly až do provincie Liao-ning.  Přestože si lidé mohou části lidských těl finančně dovolit, stále jsou na ně pořadníky a ti se správnými kontakty mohou dostat lidské části „nejvyšší kvality“, což znamená více vyvinuté plody. Mužský plod je považován za „prvotřídní kus“.

0/0
31.5.2010 7:22

hrdý Buďžes

Re: Je to úchylné

"Reportér pozoroval ženu, která porcovala mužský plod a připravovala polévku z placenty. V průběhu se dokonce snažila všechny uklidnit slovy: „Nebojte se, je to jen maso vyššího zvířete.“ 22. března 2003 policie v Ping-janu v provincii Kuang-si zajistili 28 holčiček pašovaných v náklaďáku z Jü-lin v Kuang-si do Chou-čou v provincii Ah-chuej. Nejstaršímu dítěti byly jen tři měsíce. Děti byly sbaleny v taškách po třech až čtyřech a.."

pokračování www.animalrights.webz.cz/gastronauti.htm

0/0
31.5.2010 7:23

banned star

Telecí líčka klidně jo

ale sashimi si v Praze dá jen naprosté pako neboli gurmán.

0/0
31.5.2010 1:04

František Pohřbený

I servírování je zážitek

Pravda , taky vás dokáže vytočit když v TV uvaří nějaký blaf , narovnají z něho šílenou pyramidu na talíř a ani si k jídlu nesednou ? Zblajznou to na stojáka jak někde v autíku ?

0/0
31.5.2010 0:17

fan12

...

Zabodovalo také 60

dní vyzrálé české hovězí

jj začínající hniloba tomu dodá teprve ten správný šmak  ;-)   inu labužníci  ;-D

0/0
30.5.2010 23:39

Cocotus___Interruptus

Re: ...

Ty jses fakt trouba. Cerstve hovezi je tvrde a hnusne. To maso musi vyzrat, teprve pak zmekne a je krehke a kvalitni. U hoveziho minimalne 14 dni, veprove tak tyden. Jedna se o chemicky proces, ale nikoliv o hniti. Zkus si o tom neco precist.

0/0
30.5.2010 23:51

fan12

Re: ...

Hmm...díky raději si nechám zajít chuť  ;-D

0/0
30.5.2010 23:57

Cocotus___Interruptus

Re: ...

Nech, skoda kvalitniho masa pro tebe. Zajdi si na "biftek" do tve mistni putyky a zanadavej si, ze je to maso tuhe jako podesev. Hadej proc.

0/0
31.5.2010 0:01

Robert Gortz z Gortzeny

Re: ...

ty si moula, co? skoč si do lídlu pro "pravou svíčkovou" v akci radši R^

0/0
31.5.2010 0:05

velky bratr

Gurman je zrout, Gourmet je labuznik

Ale tady me zamerny slov neprekvapuji... Vsechny clanky jsou na tom stejne.

0/0
30.5.2010 22:25

Rizo

Re: Gurman je zrout, Gourmet je labuznik

u nas je bezne slovo jenom gurman a zrout to zde neznamena, nekdy stejna slova v ruznych jazycich mivaji trosku jiny vyznam

0/0
30.5.2010 22:40

tokumara

Re: Gurman je zrout, Gourmet je labuznik

To je pravda, ale v naší zemi je ten význam posunutý. Kdyby použili původní významy, tak jim budou lidi nadávat naopak... ;]

0/0
30.5.2010 22:45

My.WinCleaner

Re: Gurman je zrout, Gourmet je labuznik

Tady chce někdo poučovat a sám píše jako barbar...

0/0
30.5.2010 22:49

jose.vomacka

Re: Gurman je zrout, Gourmet je labuznik

K tomu asi pouze toto: http://pixy.cz/pixynergia/2008/02/25/gurman-vs-gurmet-%E2%80%93-past-na-snoby

0/0
30.5.2010 23:31

banned star

Re: Gurman je zrout, Gourmet je labuznik

Jaký smysl má hádat se o význam cizích slov, když existuje české "labužník"?

0/0
31.5.2010 3:13





Najdete na iDNES.cz