Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Je krize. Šéfkuchař z Alcronu chystá jídlo za 55 korun

V Pražském kulinářském institutu se zrodil nápad uspořádat kuchařský kurz vysoké gastronomie v době krize. Cíle jsou opravdu vysoké – cena jedné porce nesmí přesáhnout 55 korun. Kurzu se zúčastnila i redaktorka MF DNES.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

liiba

speciální kouřítko

Můžete mi, prosím, někdo poradit, ve kterém supermarketu lze koupit ono kouřítko na dotvoření chuti pokrmu?

Díky -L

0/0
14.6.2009 18:57

FandaFlinta

za 55 kč

Podle obrázku bych řekl, že už je to jednou snědený.

0/0
18.4.2009 16:46

calypsol

Co to je?

0/0
18.4.2009 15:12

ViIa Lesni

.

Hasiči chytali na dálnici prasata z převráceného kamionu, Šéfkuchař z Alcronu chystá jídlo za 55 korun R^R^

0/0
18.4.2009 14:50

pinguone

..redaktorka nema prsa...

..a hrasek je jak :-©   ;-D

0/0
16.4.2009 22:10

superpata

Re: ..redaktorka nema prsa...

náhodou je moc pěkná

0/0
17.4.2009 14:10

me is me

Czech food is the worst ever

There is no worse than Czech food its full of fats, CH, fried in cheap margarine and usually swims in smetana. No salads are eaten here and if already you call something salad u f**k it very very hard and bring it small, not fresh and not tasty at all!!!

I guess you will have to still eat your things called knedliky for the few next centuries till u will get a rough idea whatt a goos food is.

Meanwhile those who think they eat good in restaurants in CR will continue to pay best for the worst.

My simple advice: uses best ingredients and make simple food. Fresh vegetables, cheese (again, nothing cheap), herbs, seeds, chicken breast, olive oil and good wine (AGAIN no cheap)....

Good luck

0/0
16.4.2009 19:19

brnakk

Re: Czech food is the worst ever

;-D you're just visiting the wrong restaurants :-P I can't stand the British food instead.[>-]

0/0
17.4.2009 12:19

msk

Re: Czech food is the worst ever

fakt je ten, že nic horšiho než fish'n'chips sem nejedl (v Londyně). to byl alegorický vůz mastnoty tohoto světa :-P

0/0
17.4.2009 13:41

superpata

Re: Czech food is the worst ever

ještě by se to chtělo naučit anglicky ;-D

0/0
17.4.2009 14:08

efix

ehm...

Taky vám připadá, že ten hrášek není něco, co bych měl sníst, ale co právě absolvovalo cestu přesně opačnou? :-© ;-D

0/0
16.4.2009 17:15

Lessfax

Re: ehm...

R^

0/0
18.4.2009 14:39

Hirimiri

Nechápu

"V rendlíku se zavaří trochu vývaru, přidáme zelený hrášek a necháme krátce osmažit." Asi tomu nerozumím, ale jak osmažím hrášek ve vývaru?

0/0
15.4.2009 18:57

Horalka Krušnohorská

Re: Nechápu

k osmažení dojde po totálním vyvaření vývaru, bohužel to při pozdním zásahu odnáší i rendlík.... :-)

0/0
16.4.2009 15:03

puk

Kreténe hloupej

Udělej guláš se šesti za dvacku a nemel. Tyhle blafy nikdo nežere, blbečku.

0/0
15.4.2009 17:13

other_side

to je ale blbej clanek

to je proste blbej clanek,

0/0
14.4.2009 20:41

wyatt

hmm

no tak ten frajer z pitkovický restaurace je vážně ten pravej, co tam měl být... Požádali jsme číšníka, aby ke steaku z telecího nedával houbovou omáčku... Za 5 minut přišel číšník s tím, že to není možný, že to takhle mají připravený a nedá se to měnit. 8-o A ta houbová omáčka? rozmixovaná srjada, kde chuť houby cejtit nebyla. Možná tam ten pán šéfkuchař vaří, ale asi tak 1x za měsíc. Prostředí je tam tedy na úrovni, na WC i nahřívaný ručníky..Ale to jídlo tedy nic moc. To znám tady v okolí restauace, kde se najím líp - třeba za stejný peníze, ale vím, že to za to stálo... 

0/0
13.4.2009 22:59

-Kraken-

Salmotataracek

Mno ten tatarak s toho syroveho lososa a syrové vejce na salmonelu super kombinace ;-€Rv(Y)

0/0
13.4.2009 11:31

intel810

Re: Salmotataracek

co se ti nezdá, snad to vejce nechceš mít vařený

0/0
14.4.2009 13:36

Hawkeye

Re: Salmotataracek

Ale houby, bezne jim klasickej tatarak se syrovym vejcem a nikdy mi nic nebylo. Nerikam,ze to je uplne bezpecne,ale zase neprehanejte... ;-)

0/0
15.4.2009 12:07

Lessfax

Re: Salmotataracek

R^

0/0
18.4.2009 14:39

587

Tak už jsou mi jasné

ty ceny v Alcronu, když tam loupají i hrášek ;-D. Přiznám se, že toto mne tedy ani ve snu nikdy nenapadlo!8-o

0/0
12.4.2009 12:36

ne přezdívce nazáleží

...speciální kouřítko,

které koupíte v jednom ze supermarketů za několik desítek korun...

To je co? A kde to koupim, má někdo tip?

Díky

0/0
11.4.2009 19:15

dislektik-idnes si na mě zasedla

český vepř je boužel zvyklej baštit z plného koryta

no to pak je problém vařit pro takové stádo :-/

0/0
11.4.2009 17:07

donotcrosss

.

to je krásné jídlo za 55 korun ale kolik toho musíte sníst aby ste se najedli??

0/0
11.4.2009 13:41

Enti

Re: .

Nemyslím to přímo na vás, ale Češi jsou zvyklí nacpat se na oběd jako prasata. Jak nemají na talíři kydnutou řádnou porci, tak si myslí, že to není oběd.

0/0
11.4.2009 17:00

dislektik-idnes si na mě zasedla

Re: .

R^R^

0/0
11.4.2009 17:01

Krak

Re: .

Opravdu si tedy myslíte, že to pokryje váš energetický výdej? No váš možná ano...

0/0
11.4.2009 17:08

dislektik-idnes si na mě zasedla

Re: .

z oběda člověk není živ.pokud jsi topičem na parníku pak máš pravdu je to málo

0/0
11.4.2009 17:37

Krak

Re: .

Dyslektici obědvají pro zábavu?

0/0
11.4.2009 17:44

hives

Re: .

A beres v uvahu, ze u takovehoto jidla vzdy byva i predkrm, polevka a dezert?

0/0
11.4.2009 20:47

hives

Re: .

Nemluve o tom, ze hlavnich chodu muze byt vic...

0/0
11.4.2009 20:51

Krak

Re: .

A to se vyplatí...

0/0
11.4.2009 21:37

hives

Re: .

Bavime se o vyssi gastronomii, tak co se divis? Takhle za obed nedas treba tisicovku, ale jen par stovek a o tom to je...

0/0
11.4.2009 21:53

Krak

Re: .

Opravdu? Já ale reagoval na něco jiného...

0/0
11.4.2009 22:03

puk

Re: .

Každej za šest set?

0/0
15.4.2009 17:16

blekkal

Re: .

Číňanům k tomu stačí pár hrstek rýže a nějaká ta zelenina, když už jsme u toho. U nás to také bylo poměrně obvyklé, ještě někdy na začátku dvacátého století - nikoli rýže, ale jídla bez hromad tučného masa zcela běžně.

.

Ony ty energetické nároky člověka jsou podstatně nižší, než si spousta lidí představuje...

0/0
12.4.2009 13:12

dislektik-idnes si na mě zasedla

podívej me se že to jde pokud se chce

R^

0/0
11.4.2009 10:52

Juvat

Tak jsem zíral dlouho na ty fotky a konečně mi to došlo

Komu se nelení , tomu se zelení. Ale já budu radši lenoch a dám si někde smažák než tyhle zelený blivajzy. Fuj.

0/0
11.4.2009 0:25

canada-goose

El Bulli

tady vy deme. tady se kouknete na mistry. z tohodle se po..... zastancove babicu atd.

http://www.guardian.co.uk/global/video/2008/oct/16/el-bulli-ferran-adria

0/0
10.4.2009 23:54

eman1

Re: El Bulli

Víš že ani ne ? Viděl jsem tam pouze fabriku na jídlo,dělané pouze jinou technologií a podle jiného vkusu.  Dobromila Rettigová taky nebyla umělec a co lidí se od ní učilo. Nejsem vedle z babici, ale ani z El bulli. Když by se tady našel někdo, kdo vymyslí večeři pro dva za 50000,- tak nakonec zkrachuje, protože ji neprodá. Ve Varech možná u bohatší klientely, ale mezi střední vrstvou rozhodně ne. Do galerie se taky nechodí každý den.

0/0
11.4.2009 0:24

canada-goose

Re: El Bulli

Ale prosim Vas musite si tady vsichni uvedomit, ze kvalitni kuchyne to nejsou jenom ryby z ticheho oceanu (hlaska Babiceho), ale jedna se o kvalitni, domaci veci!!!!!!

ano restaurace jsou drahe - ale proc?! enormni naklady (najemne je v praze naprosto silene, platy, dph atd atd).

kvalita neznamena jenom foia gras, tatar z tunaka aj - ale kvalitni brambor.kase z brambor, dobre chutne maso aj..

0/0
11.4.2009 0:29

donotcrosss

Re: El Bulli

co to je ten tatar z tunaka to je jako syrové maso? neboli sushi??

0/0
11.4.2009 13:40

canada-goose

Re: El Bulli

klasickej tatarak, akorat z tunaka. velice jednoducha, lehka forma. navic velice chutna. doporucuji

0/0
11.4.2009 14:30

eman1

Abych řekl pravdu, možná je to

třeba kuchařská kreace, a kuchařina je umění, ale dát mi to někdo doma na stůl, tak nevím jestli bych to dal vůbec do pusy. Hezky to vypadá, barevně to ladí, ale občas to evokuje úplně něco jiného a člověk se moc nenají.

0/0
10.4.2009 22:12

eman1

Za pade

udělám pečené kuřecí stehno (třeba na medu) a k tomu bramborovou kaši, dohromady 350g čistá váha and Staropramen k tomu. Moc na tom nevydělám, ale vy se najíte.

0/0
10.4.2009 21:59

Yaroukh

Re: Za pade

Tak ne že budeš dělat caviky, až u tebe zejtra zazvonim.

0/0
11.4.2009 0:08

A.AsalBerija

hotel Alcron, Jalta, Zlata husa...

vzpominam s nostalgii na nadherne vecere s obchodnimi partnery v techto hotelech, i na skupinky sexualnich svazacek kocirovanych umne bosy vexlaku, taxikaru a podobnych individui, samozvane se vydavajicich za svedomi naroda, blahe pameti... a jaci nam z nich vyrostli politici a bankeri, seskupeni jako slepice na hnojisti v radach ods...

0/0
10.4.2009 21:52

sirliam

Zajimave ceny

Jsem Pekne nasranej ze tu  nepisete gramaz,protoze pokud je to pocitano ,3g :) tak chapu ,ze tato cena vychazi,ale pokud je to treba na 10g,tak to potom prodavate pod cenou a rad bych vedel,kde nakupujute suroviny.

Necham si poraditRv

0/0
10.4.2009 20:51

Rákosník

Co to je za hnoje...

:-© To si radši posolím chleba a zapiju vodou z vodovodu:-)

0/0
10.4.2009 17:48





Najdete na iDNES.cz