Diskuze

Inspektoři šli po kvalitě špekáčků

Od září už by se nemělo stát, že si koupíte dva špekáčky různého složení. Jejich kvalitu totiž sjednocuje vyhláška. Státní zemědělská a potravinářská inspekce si posvítila na její dodržování. Inspektoři zkontrolovali 1162 masných výrobků od 105 různých výrobců.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gabul

18. 10. 2003 7:50
tralalá:-)
Otec má kamaráda, který pracuje v nejmenované valašské masně a ten občas dotáhne nějaké uzeninky, které si zaměstnanci dělají sami,  vždycky si udělají nějakou malou várku pro sebe, občas dostaneme nějaké párečky na ochutnání a půl štangle vysočiny a to je chuť. A proč? Protože si do toho naflákají jen maso!!!!:-))
0 0
možnosti

pinguinone

17. 10. 2003 12:23
kde fuguje konkurence
neni treba kontroloru..
0 0
možnosti

invos

16. 10. 2003 17:43
toto jsem nedávno koupil mailem...
Nasledujici receptura na obycejne parky byla ziskana od nejmenovaneho pracovnika jedne Rakouske firmy, ktera vyrabi uzeniny na objednavku a podle cenovych pozadavku supermarketu a hypermarketu v Ceske republice (takovej parecek z Makra ...). Pokud byste v receptu marne hledali maso, nespletli jste se, skutecne tam zadne neni.Obycejne parky: receptura na 100kg vysledneho produktu 15 kg SEPARAT (kostni moucka) 15 kg SADLO 26 kg KUZOVA EMULZE 10 kg A-GEL (chemie) 6 kg SKROB 22 kg LED (strouhany pro spojeni smesi, pozdeji zvodnati) 1,9 kg SUL 2 kg SOJA 1 kg EMULGATOR 1,1 kg KORENI + BARVIVO ------------------------------------------ Vysledny produkt = 100 kg ruzovouckych parecku > > > > > > > > > > > > Dobrou chut Vam preji "SPOJENE KAFILERIE, a.s."
0 0
možnosti

timec

16. 10. 2003 16:57
Obchody
prostě prodávají, to co lidé chtějí - žrádlo pro prasata, hlavně, že je to levný. Pak ovšem výrobci, kteří by chtěli vyrábět kvalitněji nemají šanci, prostě by to neprodali. Bohužel žádnou šanci nemá ani spotřebitel, který by chtěl kupovat kvalitní věci. Holt je zase načase vrátit se ke starým dobrým normám. Prostě výrobek určitého názvu bude muset odpovídat ČSN.  Ovšem v tomhle bordelstátě nevím, nevím.
0 0
možnosti

Bimbac_007

17. 10. 2003 1:56
Re:
Je jim to opekacek
0 0
možnosti

Joao

16. 10. 2003 16:14
Čím levnější, tím lepší
A nejlepší musely bejt buřtíky co prodávaly supermarkety v různejch "akcích". Ty určitě maso vůbec neviděly, ale hlavně že byly tak levný! Snad i u nás začnou časem lidi preferovat kvalitu před kvantitou. Další co by se mělo prověřovat je pečivo,  rohlíky maj skoro všude "gumový", ale hlavně aby stály jenom korunu. 
0 0
možnosti

Bimbac_007

17. 10. 2003 1:52
Re:
Rohlik byl vzdycky za 30 h
0 0
možnosti

franta mottl

16. 10. 2003 12:54
no konecne se do tohoto statu vraci poradek
a urednici se zabyvaji temi dulezitymi vecmi. To s temi spekacky uz bylo skutecne neudrzitelne...
0 0
možnosti

qoknu

16. 10. 2003 13:39
Re:
Když se vědělo k jakému řezníkovi jít pro špekáčky, tak si člověk pochutnal. V žádném případě jsem je nekupovala u Schneidra  nebo MAKRU a dalších supermarketech.
0 0
možnosti