Cuketka

Naučte se připravovat chřest, užijte si jeho sezonu. Pomáhá zhubnout i spát

6. května 2022

Chřestová sezona začíná a nám se dělají boule za ušima už při pouhém pomyšlení na nějakou tu...

Nejkrásnější barvy na vajíčka máte ve spíži, vyzkoušejte i barvení rýží

16. dubna 2022

Vajíčka jsou neměnné symboly jara, plodnosti a znovuzrození. Nad zdobením těch velikonočních...

Na bramborový salát neexistuje jednotný recept. Vyberte si podle chuti

23. prosince 2021

Nastal čas pustit se pomalu do přípravy bramborového salátu. Když si uvaříte brambory ještě dnes,...

Pečete si domácí cukroví? Je čas nakoupit suroviny a nahodit harmonogram

20. listopadu 2021

Časopis Vaříme krok za krokem dal dohromady nákupní seznam, díky kterému se nebudete muset...

Tipy na zajímavé weby: naučte se vařit levně, ale ne lacině

v diskusi je 7 příspěvků

30. března 2020  8:35

Web Skromnákuchyně.cz ukazuje, jak lze v dnešní době vařit chutná jídla a přitom neutrácet horentní...

VIDEO: Kimči nejen pro vegany. Prostá dokonalost nadupaná vitaminy

1. listopadu 2019

Kimči je korejská národní obdoba obyčejného českého kysaného zelí. Přes zimu se ho vyplatí zařadit...

Hříbky pěkně poduste a podávejte s bramborami a kapustou. Dokud rostou

2. října 2019

Rostou. Snad všude po republice. A stále ještě i hříbky. Tak toho koukejte využít, zaběhněte do...

Hřích proti zdravé výživě. Langoše vyrobíte doma za pár korun

1. září 2019

Langoš je legenda. Fast food, na který člověk dostává chuť kdykoliv jde kolem stánku, kde ho zrovna...

Bublanina. Čerstvá bomba přímo ze zahrádky, která je hotová v mžiku

16. srpna 2019

Co s letním ovocem ze zahrady? Upečte si bleskově rychlou a snadnou bublaninu. Díky zakysané...

Jak na barvení vajíček? Stačí domácí prostředky, v nouzi berte i vodovky

19. dubna 2019

V pondělí se bez kraslic neobejdete, i kdyby nakonec měl přijít jediný koledník. V každém případě...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

18. dubna 2019

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

15. ledna 2019

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním...

Kapra naporcujete rychle a jednoduše. A ještě zbude dost na polévku

23. prosince 2018

Řízek z kapra patří ke každoroční vánoční tradici. V kuchyni patří k největším problémům, jak si s...

Naučte se nakupovat a jíst chřest. Grilovaný chutná jako sladký hrášek

4. května 2018  8:09

Svazečky čerstvého bílého i zeleného chřestu, šparglu neboli asparágusu už jsou na pultech. Známý...

VIDEO: Jak zvládnout nástrahy pečení vánočky

21. prosince 2017

Chcete se letos konečně pochlapit a pustit se vlastnoručně do vánočky? Není to zase tak obtížné,...

Na klasické perníčky je už pozdě. Vyzkoušejte rumovou verzi

14. prosince 2017

Je to recept někde na pomezí mezi klasickými perníčky a ruměnkami. Perníčky jsou vážně měkké hned...

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

27. listopadu 2017

Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny...

Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

8. října 2017

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou...

Tipy na zajímavé weby: Přestěhujte se on-line a dobře jezte

v diskusi jsou 2 příspěvky

26. prosince 2016

Bydlet pouze na jeden či několik měsíců, bez nutnosti prohlídky a s možností uzavřít smlouvu...

Tipy na zajímavé weby: mapa kvality vody ke koupání

v diskusi je 5 příspěvků

12. září 2016

Kde se v přírodě vykoupat a zda je voda čistá bez zvýšeného výskytu sinic, prozradí KoupacíVody.cz....

Trendy v jídle v roce 2016: skandinávská kuchyně, raw i kvašené výrobky

27. ledna 2016

Jaké typy restaurací a jídel budou letos populární? Jakým směrem se ubírají nápady na nové podniky,...

Vaření sous-vide na doma tak, aby vás náklady na techniku nezruinovaly

5. března 2015

Kolem technologie sous-vide se v poslední době dělá humbuk a věda. Jistě, maso upravené touto...

Ochutnejte Itálii: Tiramisu, Minestrone a těstoviny arrabiata

13. července 2014

I když jste letos o dovolené dali přednost českým luhům a hájům, nevadí. Itálii si přivoláte chutí...

Nový trend v kuchyních: dejte jídlo v igelitovém sáčku do parní trouby

16. září 2013

Skvěle vařit lze i v igelitových sáčcích. Přesněji vakuovacích. Kuchařská metoda sous vide neboli...

Kam na zmrzlinu v Praze? Osvědčený je Světozor, ale i domácí výrobci

20. července 2013

Zázvorová, mátová, skořicová, či s příchutí zeleného čaje? Nebo dáváte přednost osvědčeným chutím?...

Propadněte bílému sexu. Vaření je móda, psychoterapie i důvod ke změně

31. března 2013

Čtení tohoto článku vytváří nutkavou potřebu vtrhnout do kuchyně, uhníst z těsta chleba, vyzkoušet...

Kysané zelí s vitaminy si snadno můžete udělat přímo do zavařovaček

Domácí zelí si můžete okořenit podle své chuti, jeho výroba nedá žádnou práci.
22. února 2013

Po zjištění časopisu dTest, že v kupovaném kysaném zelí je jen minimum vitaminů, jsme hledali...

Tipy na weby: Kompatibilita aplikací s Windows 8 a mapa zemětřesení

v diskusi jsou 2 příspěvky

10. prosince 2012

Už nemusíte zkoušet, jestli vaše oblíbené aplikace budou fungovat i ve Windows 8. Na webu...

Krkovička, kapr, špíz, sele aneb grilování po česku

6. června 2012  1:59

Ryby, kuře, špízy, krkovice, my umíme žít! Poslední díl naší grilovací kuchařky jsme nemohli...

Grilované ryby, špízy nebo souvlaki. Piknik jako u moře

23. května 2012

Vzpomínáte na skvělé grilované ryby, na kterých jste si pochutnávali loni u moře? Přestaňte snít a...

Valentýn a čokoláda? Ne, šéfkuchař servíruje milencům býčí varlata

8. února 2012  12:33

Zahoďte chřest a ústřice a dejte si můj slaný koláč! Takovým sloganem láká ke koupi nové...

Čtenářský recept: Kuřátko "nahulátko"

6. října 2011  15:14

"Ta tomuhle kuřeti říkávaly moje dcery, když byly malé. Asi proto, že syrové kuře je holé,"...

Recepty na světová jídla, která chutnají nejlépe na trávě

1. července 2011

Každé jídlo chutná na trávě mnohem lépe než v luxusní restauraci. Až vyrazíte na letní piknik a...

Proč nejsou blogy českých žen zajímavé čtení

29. června 2011  13:11

Ne každá osoba, která se vyfotí s pohledem raněné laně a v šatech přes džíny, je módní blogerka. I...

Grilování bez masa: zkuste zeleninové wrapy nebo banán s medem

25. června 2011  8:36

Zatímco muži nejraději grilují steaky, klobásy či špekáčky, ženy dávají přednost bílým masům a...

Pražané čím dál častěji snídají v restauracích. Podívejte se kde

Snídaně v pražské restauraci a kavárně Café Imperial
29. dubna 2011

Čím dál víc Čechů mění turka a narychlo snědený rohlík vestoje za pohodlnější variantu – snídani v...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti