Cuketa

Sezona trhů v Olomouckém kraji začala, městy někde zavoní i zabijačka

3. dubna 2013  19:03

Fenomén farmářských trhů je navzdory panujícímu počasí zpět. Domácí sýry, pečivo, zeleninu, ovoce,...

Velikonoční beránek třikrát jinak: cuketový, makový i s uzeným masem

28. března 2013

Bez upečeného voňavého beránka by české Velikonoce ani nebyly Velikonocemi. Každá rodina má na tuto...

Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby

16. března 2013

Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním...

V Česku jsou lasagne s koňským masem, varuje Brusel. Dovozce to odmítá

18. února 2013  16:33,  aktualizováno  19:31

Koňské maso se možná dostalo i do České republiky. Téměř 15 tisíc kusů výrobku Lasagne Bolognese s...

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30. listopadu 2012  4:51

Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3. listopadu 2012  6:46

Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje...

V dýni se skrývá přírodní lékárna i kosmetický pomocník

10. října 2012

Dýně jsou nádhernou ozdobou podzimních zahrádek a někteří z nich zvládnou vyřezat malé umělecké...

Quiche, omeleta, focaccia nebo tortellini na houbařský způsob

15. září 2012  1:40

Ještě než skončí houbařská sezona, naplánujte si pár výletů do lesů. Doma si pak z čerstvých hub...

Kokosová bábovka, švestkový koláč a další pečené dobroty z Jarmarku

12. září 2012

Kdo z vás byl v sobotu na Jarmarku v pražských Holešovicích, možná si nenechal ujít možnost...

Bazalka jako afrodiziakum. Co ještě dokáže letní koření?

28. srpna 2012

K létu patří svěží čerstvé koření, které je ideální k ochucování pokrmů a nápojů. My však známe i...

Čtenářskou soutěž s Jamie Oliverem vyhrál čokoládový dort s kardamomem

27. srpna 2012  14:32

Víte, jak vaří, peče a smaží kuchařská hvězda Jamie Oliver? Jednoduše a přitom rafinovaně, z...

Lidé nechtějí tajemnou zeleninu z obchodů, najímají si farmáře

4. srpna 2012  6:53

Spotřebitelé se více zajímají o to, co jedí, a potraviny v obchodech jim přijdou nezdravé. I to...

Letní zelenina: cuketa prospívá zažívání, meloun mozku i pleti

31. července 2012

Kdy jindy si dopřávat čerstvou zeleninu nebo zeleninové saláty než teď v létě. Zelenina je nejen...

Česká ryba není jen kapr. Připravte si třeba sivena podle šéfkuchařky

24. července 2012  2:57

Zatímco v Evropě jsou sladkovodní ryby poměrně oblíbené a průměrný Evropan jich spořádá pět kilo za...

Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem

4. července 2012  12:31

Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a...

Čtenářský recept: Kroupeto

21. června 2012  14:49

Pošlete recept do soutěže a vyhrajte grilovací tašku pro celou rodinu

20. června 2012  4:35,  aktualizováno  25.6 16:01

Grilování se stalo národní zábavou. Griluje se na chatě, na zahrádce, na balkoně nebo třeba v...

Krkovička, kapr, špíz, sele aneb grilování po česku

6. června 2012  1:59

Ryby, kuře, špízy, krkovice, my umíme žít! Poslední díl naší grilovací kuchařky jsme nemohli...

Grilované ryby, špízy nebo souvlaki. Piknik jako u moře

23. května 2012

Vzpomínáte na skvělé grilované ryby, na kterých jste si pochutnávali loni u moře? Přestaňte snít a...

Přeprala rakovinu, pak změnila jídelníček a začala psát kuchařky

20. května 2012  8:46

Kuchařské knihy Kariny Havlů, nazvané Vaříme v remosce, se v Anglii prodalo 40 tisíc výtisků....

Mráz způsobil na moravských vinicích pohromu, víno může podražit

19. května 2012  16:36

Po pátečním nočním mrazu sčítají škody vinaři na jihu Moravy. Nizké teploty, které klesly až k...

Grilovací příručka: Ty nejlepší steaky nejen z hovězího masa

16. května 2012  2:20

Vyvezte grily z garáží a kůlen, sundejte je z půdy a kupte pytel uhlí. Sezona nejchutnějších mas,...

Pěvec plzeňské opery Dalibor Tolaš vymění jeviště za kuchyni

18. dubna 2012  14:19

Barytonista plzeňské opery Dalibor Tolaš v pátek vymění jeviště za kuchyni a představí se v roli...

Nebojte se mlžit. Milosrdná lež vám může dokonce prodloužit manželství

4. dubna 2012

Varování: Nedávejte tento článek číst dětem, kterým dokola opakujete, jak je lhaní špatné. Existují...

Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto

3. dubna 2012  2:34

Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro...

Slané muffiny. S lososem, slaninou, cuketou, mozzarellou a rajčaty

31. března 2012  2:15

Tyhle slavné minibábovky zná většina z nás hlavně coby sladký dezert. Přitom stejně dobře chutnají...

Ryby, olivy, česnek, borůvky... Co si uvařit, když chcete dobře vidět?

17. března 2012  4:31

Nejen ohraná mrkev, která chrání před šeroslepostí, je dobrá na zrak. I spousta dalších potravin...

Amorova prsa a Venušino pohlazení. Valentýnské menu pro vaši lásku

14. února 2012  5:44

Jestli si chcete užít Valentýna v intimním prostředí domova, máme pro vás tip na sváteční...

Češi jedí málo ovoce a zeleniny, rakovina tlustého střeva je důkazem

19. ledna 2012  10:37

První Islanďané, druzí Švédové a třetí Češi. Takové je pořadí národů, které v Evropě snědí nejméně...

Čtyři polévky pro zahřátí podle populárních českých kuchařek

14. ledna 2012  4:59

Zima už konečně ukazuje svou chladnější tvář, a tak je nejvyšší čas vytáhnout z kredence ten...

S mlékem při dietě šetřete, lepší jsou zakysané výrobky

18. listopadu 2011  1:05

S mlékem je to podobné jako s vejci. Jednou slyšíme, že ke zdravému životnímu stylu neodmyslitelně...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti