Celkem byly vytvořeny tři druhy speciálních inkoustů. První se zbarví po třech minutách varu, kdy jsou vajíčka na měkko, druhý po čtyřech minutách oznámí vejce na hniličku a třetí po sedmi minutách zahlásí vejce na tvrdo. Vajíčka se budou prodávat v kartónech s označením požadovaného stupně uvaření.
Nový projekt by podle listu The Daily Telegraph mohl vyřešit problém, který snídající Brity trápí už desítky let. Vařená vejce totiž tvoří nedílnou součást prvního jídla dne.
"Miluji vajíčka na měkko s opečenými toasty a hrozně mě štve, když to nestihnu a vajíčko je pak natolik tvrdé, že už do něj nemůžu namáčet své tousty," líčí student Ben Harris z Dublinské univerzity, který se problémem také aktivně zabývá.
Aplikace technologií citlivých na teplo by v budoucnu mohla výrazně proměnit kuchyňské prostředí. Vyvíjejí se například rukavice do trouby. Ty mají nejen zabudované teplotní senzory ale také "mluví". Hlásí věty typu "Pokrm by měl být zkontrolován do čtyřiceti minut!"