bramborák
Borůvkové knedlíky a Sněžka jen pro nás. Výstup na nejvyšší horu Česka
Sněžka fascinuje turisty v Krkonoších od doby, kdy na ní slezský šlechtic Kryštof Leopold...
Švýcarsko není jen fondue. Pět receptů národa gurmánů
Ještě než vyjedete do švýcarských Alp na lyže, vyzkoušejte pár tamějších receptů, které vás...
Nemají maturitu ani zvonění, překvapilo havířovské studenty ve Finsku
Žádné maturity ani zvonění ohlašující začátek a konec hodiny. Veškeré studium, ale například i...
Při posvícení bude na náměstí vařit i známý kulinář Petr Supka
Ode čtvrtka do soboty provoní hlavní českobudějovické náměstí tradiční Švestkové trhy a nově také...
Festival pro gurmány nabídne soutěž o nejlepší frgál. Čeká se i Pohlreich
Hospodyňky na Valašsku by měly oprášit recepty. Ve Velkých Karlovicích totiž chystají soutěž o...
Seriál o hotelu Pupp: Mattoniho závitek či španělský ptáček od šéfů kuchyně
Ve druhém dílu seriálu o slavném Grandhotelu Pupp, jehož historií vás provází pamětník Luboš...
Tip pro milovníky drsného moře a volnosti. Zkuste babí léto na Baltu
Divoké moře, kde je den bez vln výjimkou. Nekonečné pláže a písečné duny jako na Sahaře. Sněhobílé...
OBRAZEM: Kroměříž slavila konec sklizně, dožínky nepokazil ani déšť
Zhruba šest set lidí čítal dožínkový průvod, který v sobotu před polednem prošel centrem Kroměříže....
Jednička je jako voda v přehradě. Dobrá, ale pořád nic moc
Úroveň gastronomie okolo Brněnské přehrady mi vždy přišla přímo úměrná kvalitě její vody, do které...
Nejlepší plzeňské v Praze ochutnáte v chrámu českých pivařů U Zlatého tygra
Bohumil Hrabal psal o desítkách hospod. Pivnice U Zlatého tygra však byla jeho nejoblíbenější....
Manželky ministrů: mediální hvězda v prádle, vědkyně i ženy v domácnosti
Není to vděčná role, manžel není věčně doma a o většinu věcí se musíte starat vy. Teď se do ní...
Faraon se v Egyptě nemusí mstít, stačí jen přemýšlet
Slovo Egypt je pro většinu lidí synonymem naprosto odpočinkové dovolené, kde prim hraje teplé moře,...
Vary pro začátečníky: Jak si užít festival, něco z něj mít a vidět i film
Přestože letos slaví karlovarský filmový festival už 45 let existence, stále se mezi jeho...
Volby Čechů ve světě vyhrála TOP 09. Vatikán brala KDU, Maroko KSČM
Novou podobu českého parlamentu ovlivnilo i devět tisíc voličů v zahraničí. Na všech kontinentech...
Po přemlouvání báby odvolili. Issová zelené, Mádl topku
Jiří Mádl hodil dopoledne v Českých Budějovicích svůj hlas TOP 09. Martha Issová volila v pražských...
Levice, pravice, bramborák. Jak volí osmnáct Čechů v Etiopii
Jedním z nejmenších českých volebních okrsků je Etiopie. Registrovaných zde bylo patnáct voličů,...
Volební místnosti se uzavřely, začalo horečné sčítání hlasů
Volební místnosti v Česku se uzavřely a začíná sčítání hlasů. Podle prvních odhadů dorazilo 62...
Kuchařka Magdaleny Lindaurové je spíše grafickou lahůdkou
Palačinky s koprovou omáčkou, bramboráky se smetanou nebo šašliky, to jsou klasická pobaltská...
Výtečný losos v Neslovicích překvapil
Jídelníček bez nápadu a nemají ani web. To byl první dojem z restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích...
V Makkabi klezmer neuslyšíte, „šnycl“ ale zkuste
V 15. století vyhnali chamtiví brněnští měšťané své židovské sousedy (a hlavně konkurenty a...
I při dietě se dá najíst ve fast-foodu
Čas od času není zbytí a jste nuceni jíst v restauraci nebo ve fastfoodu. Ale dokonce i tam se dá...
V restauraci Kaple 09 redaktorka zápasila s jehněčí kostí. Maso bylo tuhé
Zůstala mi překvapením otevřená pusa, když jsem v brněnských Medlánkách vyhledala restauraci Kaple...
Na večeři u Semináru se čeká a čeká
U Semináru si naši pozornost hned získal prvorepublikový ráz interiéru, atmosféra je v dobré...
Jídlo na vánočních trzích je bez nápadu, mastné a drahé
Náměstí Svobody v Brně vyzdobené levnou koženou galanterií je minulostí. Letošním vánočním trhům...
Test: svařáky se liší, najdete kyselý nápoj i kvalitní francouzské víno
Nejlepší svařák je na Staroměstském náměstí, nejhorší v Jihlavě. Tam ho v jednom stánku ohřáli...
Židům začíná chanuka, oslaví ji i premiér. Dárky u Fischerů nosí Mojžíšek
Židům začíná jedno z nejradostnějších období roku. Od setmění budou osm večerů slavit chanuku....
Vaříme a pečeme z brambor. S námi budete umět celé menu
Věděli jste, že brambor můžete postavit celé polední menu. Od polévky přes hlavní jídlo až po...
Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby
Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....
Do Znojma a Mikulova dorazilo 120 tisíc lidí. Jaké vinobraní bylo lepší?
Ve Znojmě a Mikulově se o víkendu konalo vinobraní. Obě města poprvé spolupracovala, propojil je...
Ředitel Sázavafestu reaguje: Klobásy, bagety, pizza. Málo, či dost?
Festival je organismus, na kterém je samozřejmě neustále co zlepšovat. I letošní ročník Sázavafestu...
Proč se biobrambory nikdy neloupou?
RECENZE MENU Do guláše nasypat sojové maso a čočku může kuchař, který si hodně troufá. Musí být totiž...
Biskupská vinárna vaří nenáročným hostům
RECENZE POLEDNÍCH MENU Nevařte doma..., láká nápis na ceduli postavené před Biskupskou vinárnou. Podnik sídlí v místě, jež...
La Bouchée je výjimečná restaurace, ale v poledne nechoďte
RECENZE POLEDNÍCH MENU Lidé z La Bouchée lákají hosty na jehněčí a ingredience v kvalitě bio. Jaké je tu polední menu?
Jak chutná česká hotovka v rytmu salsy
RECENZE POLEDNÍCH MENU Temperamentní melodie uprostřed líšeňského sídliště v Brně můžete slyšet každý den v restauraci...
Bramboráková slast
Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům… pravá bramborová slast!
Mikulčicemi se nesla vůně pálenek a kysaného zelí
Chřipky, která v těchto dnech hrozí epidemií, se účastnící sobotního koštu pálenek a kysaného zelí...
Nejčtenější
-
Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci
-
Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný
-
Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak
-
Mnohamiliardová americká pomoc Ukrajině se náhle přiblížila. Jde o dny