Batáty

Potraviny pro zdravé kosti. Jezte sardinky, čedar i fíky

Ilustrační snímek
20. června 2018

Zdravé kosti = vápník. Tuhle rovnici známe všichni už od dětství. Ne každý ale ví, že klíčové jsou...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

Polévka z batátů a hrušek
10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

Bramborový guláš se zakysanou smetanou
21. února 2017

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...

Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina

Smažené krokety plněné šunkou a cheddarem na zeleninovém salátku s balsamico...
1. června 2016

Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim...

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

Brokolicový quiche s plísňovým sýrem podle blogerky Šůši
13. března 2016

S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující...

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

Krůtí maso zapečené sladkými bramborami
6. března 2016

Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

Papájový salát podle Štěpána Návrata, majitele Café Buddha Balbínova
16. ledna 2016

Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné...

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

Ilustrační snímek
10. ledna 2016

Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po...

Všechny sladké brambory jsou geneticky modifikované. A bez schválení EU

aktualizováno  13. května 2015

Zásah do dědičné informace zemědělských plodin podléhá v zemích EU přísné regulaci. Sladký brambor...

Odlehčete své večeře s mořskými rybami, bylinkami a tofu

6. září 2014

VIDEO Šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante Jan Souček, patří mezi mladé mistry svého oboru...

Když dobytčí trus rozsvítí žárovku. Češi pomáhají Kambodžanům s energií

17. září 2013

Phnompenh (Od naší zvláštní zpravodajky) Svým způsobem žijí jako ve středověku. Nemají elektřinu ani tekoucí vodu. Kambodžští farmáři však...

Za dobrou koprovkou stojí za to přijet, říká autor prestižního seznamu

26. února 2013

I když v prestižním Maurerově seznamu kvalitních restaurací tvoří většinu podniky z Prahy, našel...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Festival začíná, na východní Moravě servírují delikatesy čtyři podniky

12. ledna 2013

Prestižní gastronomický Grand Restaurant Festival letos více pronikne do Zlínského kraje. Luxusní...

Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem

4. července 2012

Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a...

Kaki, fenykl, romanesco, batáty. Co s nimi v kuchyni?

10. února 2012

Určitě jste už v regálech obchodů s ovocem a zeleninou narazili na plody roztodivných barev a...

Sladké, tučné, umělé... a další hříchy na talíři našich dětí

8. července 2011

Sedavá zábava, špatný příklad v rodině, genetické dědictví a nevhodná skladba jídelníčku. To jsou...

Restaurace Avia leží v přízemí kostela a sází na „šmrnc“ 30. let

2. března 2011

Brněnská Avia splní očekávání strávníků z jihomoravské metropole, ale i ze zahraničí. Za ušima tady...

Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato

1. října 2010

Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor...

Hody na grilu: bifteky, které vám zmizí z talíře

19. června 2009

Přestože grilovat se dá snad úplně všechno, pro mnohé z nás je tou pravou "ohňovou" pochoutkou...

Vyzkoušeli jsme za vás pilulky a krém na zvětšení prsou

12. listopadu 2008

V reklamách vypadá svět báječně. Stejně jako v té, kterou jsme vyzkoušeli za vás. Slibovala, že za...

Pomerančové chutě: na dortu i na masu

26. ledna 2008

Pomeranče si dokážeme představit jako součást sladkých dezertů a koktejlů, ale stejně dobře se dají...

Mexické chutě a vůně

8. července 2006

Kdo někdy zaslechl mexické kytary, nebo ho třeba nadchl film Frida, určitě si rád přivolá žhavé...

Jak vypadá kosmický jídelníček?

24. června 2002

Když se astronaut ve vesmíru - dnes tedy obvykle na Mezinárodní kosmické stanici ISS kroužící kolem...

Jídlo budoucnosti bude z laboratoře

19. listopadu 2001

Představte si, že po snědení jediného jablka dodáte tělu dostatek vitaminů na celý den, že biftek...

Pérák motorizoval Československo, za hranicemi na něj stály fronty

Najdete na iDNES.cz