Batáty

Brokolice, batáty, rajčata. Potraviny pro zdravou kůži

25. ledna 2021

Víte, jak díky správné výživě můžete svou pleť udržet krásnou a svěží po celý rok? Stačí myslet na...

Rajčata, špenát i ořechy. Co jíst pro zdravé a krásné letní opálení

1. srpna 2020

Ať už trávíte letní dovolenou na chalupě, nebo u moře, určitě si přejete získat zdravě opálenou...

RECEPT DNE: Pečené batáty plněné fazolemi

11. května 2020

Batáty jsou ideální pro všechny, kteří se zajímají o zdravé stravování. Jsou totiž zdrojem...

RECEPT DNE: Zapečené plněné batáty s mrkví a fetou

25. února 2020

Kombinace sladké brambory a slaného sýra je skvělá. Zkuste si připravit zapečenou batátu s mrkví a...

RECEPT DNE: Placky ze sladkých brambor

4. prosince 2019

Milujete bramboráky? Pak vyzkoušejte netradiční recept, kde místo klasických brambor použijete...

RECEPT DNE: Polévka ze sladkých brambor s avokádem

11. června 2019

Sladké brambory neboli batáty patří k nejvýživnějším druhům zeleniny vůbec. Obsahují velké množství...

Potraviny pro zdravé kosti. Jezte sardinky, čedar i fíky

20. června 2018  1:13

Zdravé kosti = vápník. Tuhle rovnici známe všichni už od dětství. Ne každý ale ví, že klíčové jsou...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21. února 2017

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...

Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina

1. června 2016

Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim...

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

13. března 2016

S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující...

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6. března 2016

Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...

Voňavé thajské menu: papájový salát, kachní kari a mangový nákyp

16. ledna 2016

Thajská kuchyně je proslavená svými skvělými kombinacemi sladkého, pálivého a kyselého v jedné...

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

10. ledna 2016

Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po...

Všechny sladké brambory jsou geneticky modifikované. A bez schválení EU

v diskusi je 268 příspěvků

13. května 2015  17:49,  aktualizováno  23:05

Zásah do dědičné informace zemědělských plodin podléhá v zemích EU přísné regulaci. Sladký brambor...

Odlehčete své večeře s mořskými rybami, bylinkami a tofu

6. září 2014

Šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante Jan Souček, patří mezi mladé mistry svého oboru...

Když dobytčí trus rozsvítí žárovku. Češi pomáhají Kambodžanům s energií

17. září 2013  20:03

Phnompenh (Od naší zvláštní zpravodajky) Svým způsobem žijí jako ve středověku. Nemají elektřinu ani tekoucí vodu. Kambodžští farmáři však...

Za dobrou koprovkou stojí za to přijet, říká autor prestižního seznamu

26. února 2013  11:26

I když v prestižním Maurerově seznamu kvalitních restaurací tvoří většinu podniky z Prahy, našel...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Festival začíná, na východní Moravě servírují delikatesy čtyři podniky

12. ledna 2013  10:56

Prestižní gastronomický Grand Restaurant Festival letos více pronikne do Zlínského kraje. Luxusní...

Čtenářskou grilovací soutěž vyhrál recept na krkovici s černým pivem

4. července 2012  12:31

Grilování je móda, životní styl i oblíbená prázdninová zábava mnoha z nás. I proto jsme čtenáře a...

Kaki, fenykl, romanesco, batáty. Co s nimi v kuchyni?

10. února 2012  1:55

Určitě jste už v regálech obchodů s ovocem a zeleninou narazili na plody roztodivných barev a...

Sladké, tučné, umělé... a další hříchy na talíři našich dětí

8. července 2011

Sedavá zábava, špatný příklad v rodině, genetické dědictví a nevhodná skladba jídelníčku. To jsou...

Restaurace Avia leží v přízemí kostela a sází na „šmrnc“ 30. let

Jan Víšek v Husově sboru v Brně postavil víceúčelový společenský sál, kde dnes sídlí restaurace Avia.
2. března 2011  11:02

Brněnská Avia splní očekávání strávníků z jihomoravské metropole, ale i ze zahraničí. Za ušima tady...

Zkuste brambory nasladko, nakyselo i naplacato

1. října 2010  1:07

Podzim a brambory k sobě neodmyslitelně patří. Vybavte si vůni pálené naťě a chuť pečených brambor...

Hody na grilu: bifteky, které vám zmizí z talíře

19. června 2009

Přestože grilovat se dá snad úplně všechno, pro mnohé z nás je tou pravou "ohňovou" pochoutkou...

Pomerančové chutě: na dortu i na masu

26. ledna 2008

Pomeranče si dokážeme představit jako součást sladkých dezertů a koktejlů, ale stejně dobře se dají...

Mexické chutě a vůně

8. července 2006

Kdo někdy zaslechl mexické kytary, nebo ho třeba nadchl film Frida, určitě si rád přivolá žhavé...

Jak vypadá kosmický jídelníček?

24. června 2002  14:29

Když se astronaut ve vesmíru - dnes tedy obvykle na Mezinárodní kosmické stanici ISS kroužící kolem...

Jídlo budoucnosti bude z laboratoře

19. listopadu 2001  11:17

Představte si, že po snědení jediného jablka dodáte tělu dostatek vitaminů na celý den, že biftek...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti